Augusztusi comebackek

73 4 6
                                    

Ezt inkább úgy kellene elneveznem, hogy "Andi válogatós monológjai", ugyanis meglepően kevés dal és MV tetszett nekem ebben a hónapban. Szeretném bemutatni nektek a öt számomra legjobb és legrosszabb comebaket amik az előző hónapban jöttek ki.

Legjobbak

5. Hyolyn - 9LIVES

Azt hiszem, hogy ez volt számomra a hónap egyik legnagyobb pozitív meglepetése. Az utolsó utáni pillanatban hallgattam meg a dalt és néztem meg az MV-t és teljesen elvarázsolt. Hyolyn hangja valami elképesztően gyönyörű, az egész dalnak a teljesen angol szöveggel van egy nagyon jó hangulata, ami képes volt teljesen magával ragadni. Azóta már felkerült azoknak a számoknak a listájára amiket rendszeresen szoktam a próbáim alatt énekelni, ez pedig elég nagy szó a részemről.

4. Treasure - BOY

Hogy őszinte legyek nem igazán tudtam, hogy mire számítsak ezzel a debüttel kapcsolatban. Biztos voltam benne, hogy erőteljes lesz, mivel hallottam már róluk ezt-azt, meghallgattam a pre-debüt számukat, ráadásul Bang Ye Dam szóló dala is tetszett, szóval eléggé magasra tették nálam a mércét, amit abszolút sikerült megugraniuk. A dal nagyon catchy, rengetegszer meghallgattam már, de képtelen vagyok megunni, a fiúk pedig elképesztően tehetségesek, kíváncsian várom, hogy a jövőben még miket fognak mutatni nekünk.

3. MCND - nanana

Ez nekem a nagybetűs COMEBACK volt. Imádtam minden egyes másodpercét a dalnak, napokig járt szünet nélkül a fejemben a refrain-je és nem bírtam megállni, hogy ne nézzem meg az MV-t újra és újra. A Springgel nálam egy egészen picit esett a színvonaluk az Ice Age-hez képest, de ezzel most teljes mértékben kárpótoltak engem.

2. Dreamcatcher - BOCA

Egész nyáron vártam egy normális, nem szivárványhányással egyenlő, nyári förmedvényre lánybandáktól is, szóval nagy reményeket fűztem a DC visszatéréséhez. Azt kell mondanom, hogy ők mindig képesek az elvárásaimat fölülmúlni. Ez a dal az MV-vel együtt egy igazi mestermű, amit biztos, hogy még nagyon sokáig fogok hallgatni az albumon lévő összes többi dallal együtt.

1. Ateez - Thanxx

Ez így egy nagyon picit talán csalásnak számít, mivel maga a dal az múlt hónapban jött ki, viszont az MV augusztusban, én jobban szeretem ide számítani. Hogy őszinte legyek nekem a szívem kezdetektől fogva a Thanxx-hez húzott, így amikor bejelentették, hogy végre érkezik, akkor mérhetetlenül boldog lettem. Az egész MV mind vizuálisan, mind pedig auditívan messze kiemelkedik az összes ebben a hónapban kijött dal közül és mint mindig, most is pont megfelelően eltalálták a videó végén lévő kis részletet, hogy ne legyen kellemetlen, de elegendő kérdés felmerüljön a nézőben, hogy mi is fog következni (válaszokat követelek KQ!).

További említésre méltó comebackek
Oneus - To Be Or Not To Be
Wonho - Loosing You
Han Seung Woo - Sacrifice
The Rose - Black Rose
Day6 - Where The Sea Sleeps

Legrosszabbak

5. BTS - Dynamite

Nem.. egyszerűen csak egy erőteljes, határozott nem. Annyira nem volt szörnyűséges, mint mondjuk a Boy With Luv, de.. a jó nem ilyen. Nem vártam a daltól semmi egetrengetően nagy dolgot, pláne nem a teaser után, de még azt a keveset sem tudta teljesíteni amit elvártam. Maga az MV nem rossz, a fiúk hol nagyon aranyosak, hol pedig szexik, a táncok is tetszenek, de a szöveg és a képernyőidő felosztása borzalmas (Jin és Yoongi alig kaptak részt benne) és egyszerűen túl semmilyen lett az egész. 

4. Cherry Bullet - Aloha Oe

Öhm.. nem tudom, hogy mit tudnék ehhez hozzáfűzni. Értem én, hogy nyár, meg cukiság, meg minden egyéb ami ezzel jár, de azért egy ekkora potenciállal rendelkező, rockie lánybandától (főleg a Hands Up után) én azért többet vártam volna el. Egyetlen egyszer bírtam végig hallgatni, az köszönöm szépen, nekem elég volt, én többet nem kérek belőle.

3. (G)I-DLE - Dumdi Dumdi

Megintcsak ez a nyári concept. Engem ezekkel a nagyon csajos, nagyon semmit mondó számokkal ki lehet kergetni a világból. Mostnában nálam alapból nem egy az élmezőnybe tartozó banda a (G)I-DLE, de azért ez.. Konkrétan megmondva a címét sem tudom kimondani a dalnak anélkül, hogy ne érezném magam rosszul miatta.

2. Rocket Punch - Juicy

És egy újabb gyönyörű, nyári dal amit én ki nem állhatok. Amikor meghallottam az elején azt a fura "Dzsú-dzsú-dzsúszi" részt a legelső gondolatom az volt, hogy "Nem tehetitek ezt velem még ti is". Hát pedig ezt tették. Nem szeretném magam ismételgetni, erre is nagyjából ugyanaz vonatkozik mint a korábbi két MV-re.

1. Blackpink × Selena Gomez- IceCream

Ez nekem egyértelműen a hónap legnagyobb csalódása volt. Én nagyon vártam ezt a collabot, mivel Selena egy régi nagy kedvencem, de erre egyáltalán nem számítottam tőlük. Nagyon rózsaszín, nagyon habos-babos, kellemetlen a fülnek és vizuálisan sem a legjobb. Az egyedüli rész ami először tetszett az Lisa rapje volt, aztán ahogy újra meghallgattam, rájöttem, hogy csak ugyanazt a négy sort ismételgeti és csak még jobban elkeseredtem. Inkább nem is ecsetelgetném tovább.

De hogy ne ilyen kellemetlen szájízzel és negatív véleménykifejtéssel érjen véget ez a rész, így megosztok veletek néhány comebacket és debütöt amiket én a szeptemberi hónap folyamán nagyon várok: SuperM, CLC, A.C.E, AleXa, Wonho, VAV, Taemin, Stray Kids.

Kpop nézeteimDonde viven las historias. Descúbrelo ahora