Setkání........

284 8 1
                                    

David ráno vstal v 7 okolo 9 se chtěl jít podívat na urgent, a zjistit co vše se změnilo, a taky jestli by na urgentu mohl znovu začít pracovat.
Chtěl se nasnídat, ale doma nic nenašel, tak se alespoň osprchoval, prošel okolo svých prášku na BAP a pak si sedl k notebooku.
Okolo 8 se vzbudila Maruška. David jí dal mlíko a položil jí na postel vedle něho. Malá ležela a spokojeně cucala dudlík. David ale moc v pohodě nebyl...... někde hluboko v sobě věděl že je něco špatně....že mu dneska něco nevyjde......ale neměl tušení co, ani kde ani kdy......a tak prostě jen ležel.....a přemýšlel nad posledními dny.

Asi za půl hodiny se David podíval na mobil kolik je. Bylo už skoro 9. A to už chtěl být na urgentu.
"Ale nevadí„ řekl si a začal oblékat Marušku.
Bylo docela teplé podzimní dopoledne, a tak ji na tričko dál jen svetřík, který dostala Maruška od Kate.
Sobě si oblékl černé kalhoty a šel normálně v tričku s krátkým rukávem.
Vyšel z baráčku na kraji Rubavy, který byl fakt hezký....jeho modrá omítka se leskla na podzimním slunci....z oken byla vidět jen příroda rubavskeho okolí a z vedlejší pekárny sem doléhala vůně čerstvého pečiva.
David do pekárny hned zamířil a nakoupil si nějaké pečivo na snídani, a i na svačinu.
"Pane máte krásnou dceru„ neodpustila si poznámku prodavačka.
David se na ni jen podíval svým Hofbauerovským pohledem a odešel.
Marušku nesl v ruce, nechtěl ji vozit v kočárku, protože malá v něm pláče a nechce v něm spinkat, ale v Davidově ruce odkud vidí do celého světa je Maruška spokojená. A vždy do chvilky spokojeně spinká.

Zatímco Maruška spinkala v Davidově náručí, a David snídal a vykračoval na urgent, tak Mery seděla na svém obvyklém místě i s Romanem a řešili Kida.
"Já nevím Romane, neměl bys ho nechávat u sebe„ řekla Mery.
"Tak ale na ulici ho nechat nemůžeme a David je teď bůh ví kde a bůh ví s ký.......„ Roman se zarazil, když viděl jak se Mery při zmínce o Davidovi tváří.
"Promiň, neuvědomil jsme si to„ omlouval se hned Roman.
"Ne, co v pohodě za to nemůžeš, a toho Kida nějak dořešíme„ v tu chvíli zazvonil telefon....
"Černá prosím„
"Ano„
"Jistě„
"Do dvou minut, dobře„
"Děkuji, naschle„
Odpovídala Mery do telefonu, pak se ale zvedla a zatlekala na celý urgent.
"Takže vážení, před několika minutami se zřítil do příkopu autobus plný lidí„ začala Mery mluvit na všechny kolem.
"Většina je vážně zraněných, takže čekejte nával, všechny sestry i doktoři budou na urgentu pomáhat všem zraněným, takže vyhlašuju traumaplán a přeju všem abychom to tu dneska zvládli„ tím Mery ukončila svůj výklad.
Všichni okolo se začali bavit a povídat si mezi sebou o té nehodě a asi do 2 minut tu byli první zranění, které si vzala Míša s Prokopem na box 1 a taky Katka s Matym
Na luško 5.
Do chvíle se už ale jelo na sál, a to z oběma případy.

To by ale nebyl David,kdyby se neobjevil u nehody, a tak když si kráčel po Rubavské hlavní třídě směrem k nemocnici, tak asi metr před ním vjel do příkopu autobus.
Hned volal snitku a hasiče. Jedné paní co šla zrovna kolem dál do ruky Marušku a SMA se vrhl na skoro hořící autobus, který vypadl ze každou chvíli vybuchne.
"Rychlé všichni ven„ snažil se je popohnat, ale většina byla vážně zraněná a tak jim David musel pomoct. První pomohl paní, která měla zlomené obě nohy, a tím pádem nemohla vyjít ven. Dále pomohl ještě dvoum pánům vyprostit z podsedadla nohu jedné paní a pak už se vrhl na řidiče, který v bezvědomí ležel na volantu.
"No tak chlape, musíme jít nebo nás to přejede„ snažil se ho David vyprostit ze sedadla. Řidič ale seděl jako přilepený. David si všiml jeho dílně krvácející ruky, kterou mu hned zavázal páskem.
Pak mu už ale nemohl nahmatat tep.
V tu chvíli přijeli 4 sanitky 2 hned vezli lidi na urgent.
"Do háje, potřebuju ho položit, ale nejde mi vytáhnout mohli byste někdo mi přijít pomoc„ teď si ale David uvědomil, že cítí kouř, konec autobusu začínal hořet.
"Rychle chlapi nosítka a za nim„ zavelel velitel zásahu a dva muži s nasitky vešli do autobusu.
"Nemá tep, musime ho zvednou a donést ven, ať ho můžu zresuscitovat„
Muži mu ho pomohli nandat na nosítka a vynést z autobusu ven. Zbytek jejich týmu odehnaval lidí dál od autobusu, protože autobus mohl každou chvíli vybuchnout.
Najednou se oba muži, co nesli může na nosítkách na trávu, kde ho může David začít resuscutovat, tak vykřikli najednou "pozor„ a začali i s nosítky běžet pryč od autobusu.
David se ohlédl, celý autobus už byl v plamenech, na nic nemyslel a rozběhl se směrem pryč od autobusu.
Byl už asi 50 metrů od autobusu, když autobus vybuchl a tlaková vlna ho i hasiče co nesli raněného může odhodila dalších 20 metrů daleko.
David ale dlouho neotálel a dokulhal k muži a začal ho zběsile resuscitovat , hasiči co předtím nesli raněného teď vzali nosítka znovu a tentokrát i s Davidem a naložili je do první sanitky.
"Davide, jsi to ty???„ přišel k němu Petr, který teď měl v ruce Marušku.
David se na něj jen podíval svým typickým pohledem a pokračoval v resuscitaci.
"Ta paní říkala, že patří k tobě„ ukázal na Marušku Petr.
"Hmmmm....jo ber ji sebou„ odpověděl bezpremysleni David a pokračoval v resuscitaci.
Petr si sedl na přední sedadlo a na klín si položil Marušku, další záchranář si sedl vedle zraněného a pomáhal Davidovi no a poslední záchranář řídil...........vyjeli směr urgent.

Mery čekala na další příjem......
Autobus prý vybuchl, takže bude možná ještě více zraněných, a teď sem navíc vezou nejvážněji zraněného, řidiče, který na tom je fakt hodně špatně...
Roman už byl na příjem připravený, společně s Libuškou se měli pacienta ujmout.
Roman se postavil vedle Mery, která stála opřená o pult a koukala na zrovna přijíždějící sanitku.
První ze sanitky vystoupil Petr s Maruškou v ruce a namířil si to přímo za Romanem a mery.
"Přišel jsem vás varovat tenhle příjem se bude hlavně vám dvoum hodně líbit. Jo a taky jsem vám přišel předat tohle„ a podával Marušku Mery, která nechápavě hleděla na Petra, protože nepochopila co tím myslel.
"A koho je ta holčička?„ zeptala se Mery Petra a u toho Hladíka malou Marušku po rucičičce.
Petr ji už ale neslyšel, protože pomáhal vykládat pacienta.
Mery s Romanem se podívali na sebe pak na malou a nakonec na záchranáře, kteří vezli zraněného řidiče, bál tam ale ještě někdo.
Někdo, koho Mery na první pohled nepoznala.
Až po chvíli jí to došlo...... úsměv se jí vytratil a podívala se na Romana......, který už v tu chvíli taky věděl, kdo toho zraněného resuscituje........
Mery stala na místě jako přilepená, a s Maruškou v ruce se koukala na přijíždějící příjem.
Roman se vzpamatoval první, a když viděl Mery, tak ji vzal z ruky propisku a šel si příjem převzít sám.......podepsal vše co bylo potřeba.........a až pak se mrkl na Davida.
"Čau, mám to vzít za tebe, vidím totiž že budeš mít co vysvětlovat někomu jinému než mě, ale můžem večer zajít na pivo„
Udýchaným David se na nej podíval, kývl hlavou na souhlas a pak začal počítat.
"Raz ,dva ,tři„ a seskočil z nosítek a resuscitace se ujal Roman.....
David se za ním koukal do té doby, dokud se za ním nezavřeli dveře boxu číslo 2.
Teprv pak se otočil.......
"Ahoj„ podíval se na Mery svým Hofbauerovským pohledem a podrbal se u toho ve vlasech.
____________________________________
Další část je tu...hodně z vás mi píše že se vždy těší na další část a já jsem za to fakt moc ráda 💖💖a všem vám děkuji za názory, protože jsem ráda když mi napíšete co se vám líbí a nebo naopak i to co ne, protože alespoň mám co zlepšit 💖🥰😅

všechno zlé je k něčemu dobré 🤫💕😂🙂Where stories live. Discover now