D|31

30K 1.3K 328
                                    

Herkese merhaba!

Nasılsınız?

Bende iyiyim, iki kurgu birden yazmak hem çok keyifli hemde bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Dövmeci'nin finaliyle ilgili yakın tahminler aldım ama daha var arkadaşlar, bugün final geliyor diye birçok yorum okudum.  Merak etmeyin son hız devam ediyoruz.

Asudeciğim, canım. Bu bölüm sana ithafen, yorumları geçmek için ki o çaban için. Aasudeey

Bölüm 595 kelime, hadi hayırlısı bol yorum bol vote bekliyorum..

Sınır: 40+vote 60+yorum.

Bölüm şarkısı: Kaan Tangöze, bekle dedi gitti
*
Kartal: Sevgilim?

Âlâ: Efendim hayatım?

Kartal: Nasılsın?

Âlâ: İyiyim birtanem ders çalışıyorum sen nasılsın ne yapıyorsun?

Kartal: Seni özlüyorum.

Âlâ: Hıı öyle mii?

Kartal: Sen özlemiyor musun yoksa?

Âlâ: Özlüyor muyummm

Kartal: Nokta ne demekti?

Âlâ: Nereden aklına geldi?

Kartal: Vallahi açıkçası ilk andan beri sormak için didiniyorum ama bir türlü soramadım. Şimdi fırsat bu fırsat olarak pat diye yapıştırdım.

Âlâ: Nokta, nokta demek açıkçası. Çok küçük, bazen hiç görünmeyen, varla yok arası, fark edilmeyen ama olmazsa da bir şeylerin eksik kalacağını gösteren bir simge. Ben seni gördüğümde, sen bana uzaktın. Ben senin için bir noktaydım. Vardım ama senin için bir önemi yoktu. Çünkü cümle bize ait değilse noktanın sonda olması bir şeyi ifade etmez.

Kartal: Buna yakın bir şeyler düşünmüştüm ama bu kada şairane düşünememiştim.

Âlâ: Dövmelerin?

Kartal: Bunu yüz yüze anlatmak daha güzel olur sanki Âlâ Sezen'im.

Kartal: Sizin oradaki parkta bekliyorum.

Evden koşturarak çıkmıştım, aynı hızla parka ulaştığımda ise Kartal'ı gördüğüm gibi benim için açtığı kollarının arasına girmiştim.

"Yahu sana sarılmak ne güzel şey." dediğinde kıkırdadım.

"Kendimi çok özel hissediyorum." dediğimde onunda gülümsediğini hissettim. Birbirimizden ayrılıp çimenlere oturduk.

"Evet Kartal beyciğim, ilk dövmeniz hangisi?" dedim ilgiyle. Eliyle kulağının hemen altını işaret etti. Görmem için ona yaklaşmam gerektiği için, kafamı eğdim. Kulağının hemen altında iki düz çizgi vardı yanında ise, 3474 /3405 yazıyordu.

"İlk dövmemi on altı yaşındayken yaptırmıştım, annem bana daima bir yolumun olmasına ve o yolda hiç düşmeden düşsemde kalkmayı bilerek yürümem gerektiğini söylerdi. Yanındaki tarihte doğum ve ölüm yıldönümü." dedi durgun bir sesle. Annesi için yaptığı dövmesini tebessüm ederek öptüm.

"İkinci dövmem ise, on yedi yaşındaydım ve deli gibi kaptan olmak istiyordum. Bu yüzden de omzumda dümen dövmesi var." dediğinde gülümseyerek omzuna baktım.

"Çok güzel duruyor." dedim tebessüm ederek.

"İlk kendime on sekiz yaşında dövme yaptım, baş parmağıma kuş çizmiştim. Kuş benim için özgürlüğü temsil ediyordu." dedi parmağını göstererek.

"Biraz yamuk olmuş." dedim gülerek.

"Eh ilk denememizdi." dedi olur o kadar der gibi. "Sonrasında benim dönem dönemki ruh hallerime göre dövme yaptırmaya başladım ki hiçbir zaman olduğum kişi olurken eskiden olduğum kişi unutmayım."

"Sen ne güzel bir adamsın." dedim gülümseyerek.

"Senin hiç dövmen var mı?" diye sorduğunda gülümsedim ve başımı salladım.

"Hadi canım." dedi şaşkınlıkla, kahkaha attım.

"Ensemde." dediğimde yerinden kalkıp etrafımda dolaşmış ve ensemi dikkatle incelemeye başlamıştı. Çok ama çok komikti, insan sırtını dön der ama işte.

"Dört yapraklı yonca, bir anlamı var mı?" dediğinde daha dikkatle baktı: "Yaprakların iç kısmında rakam var." dediğinde sesi duraksadı. "Baban için mi yaptırdın?" diye sorduğunda:

"Hayır, annem için." dedim ve ona döndüm.

"Annem bana hep: 'Bir şeyleri elde etmen için bir şeyleri feda etmelisin. Şans istiyorsan, kendini şansını bir şekilde yaratmalısın.' derdi. Bende kendi şansımı yaratmak için şansı ve uğuru bana daima hatırlatması için yaptırdım. Sayılar ise Atlas'ın dokunuşuydu. Onunla ilk tanıştığımız tarih. 4508." dedim ve nefeslendim.

"Anlamı çok güzel." dedi Kartal bana mest olmuş gibi bakıyordu.

"Teşekkür ederim." Dedim tebessüm ederek.  O sırada bir şey fark ettim, Kartal'ın serçe parmağı kızarmıştı ve nokta vardı.

"101. dövme mi?" dedim heyecanla. Kafasını salladı hızla.

"Dün yaptım, nokta." dediğinde kalbim hızlandı. "Şimdi düşünüyorum da keşke dört yapraklı yoncanın içerisinde bir nokta yapsaydım."

**
Bölüm sonu!

Düştük mü?

Düştük düştük.  Yalnız ben cidden düştüm ya

Aile güçtür.

DÖVMECİ || TEXTİNGOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz