1.9K 152 36
                                    

Sabah Gülşah beni uyandırdığında kahvaltının hazır olduğunu ve mutfağa gelmemi söylemişti. O gittikten sonra yerimde doğrulup gözlerimi ovuşturdum ve gece gördüğüm rüyayı düşündüm. Çok kısa sürmüştü ama Emir ile kendimi sarılırken görmüştüm. Esra ablanın dediklerinden dolayı diye düşünüp kalktım ve yüzümü yıkayıp mutfağa diğerlerinin yanına gittim.

Kahvaltıyı yaparken aklım hâlâ başka yerlerdeydi. Herkes yiyip kalktıktan sonra masayı toplamaya yardım ederken Esra ablaya yaklaştım.

"Abla sana bir şey sorabilir miyim?"

"Tabii kuzum sor."

"Hani dün bana Emir hakkında altından başka bir şey çıkmasın demiştin ya tam olarak ne demek istedin."

"Yani ben dışardan baktığımda aranızda bir çekim gördüm."

"Ay yok abla biz hiç o konulara girmedik."

"Olabilir canım. İkinizde kaç yaşına gelmişsiniz. Normal şeyler bunlar."

"Ben hiç o açıdan düşünmedim."

"Valla ben öyle hissettim. İçindeki hisler sana kalmış. Genç kızsın bir şey hissedebilirsin. Emir de iyi çocuk. Belki onun da içinde bir şey vardır."

"Var mıdır?"

"Olmasını ister miydin?"

"Bilmiyorum abla."

Bana yandan gülüp yıkanan tabakları yerine koydu.

"İstiyor gibisin ama zorlamayacağım seni. Olacağı varsa olur. Sizin işinize karışamam. Hayırlısı kuzum."

Kafamı sallayıp sessizce ona yardım etmeye devam ettim. İşim bitince çekimlere gideceğimiz için odaya dönüp üstümü değiştirdim ve makyaj yapıp diğerleriyle gelen servis aracına bindim.

Stüdyoya geldiğimizde Emir ile daha hiç konuşmamıştık. O karşımda erkeklerle muhabbet ederken ben kızlarla oturuyordum. Çekim saati gelince içeri girip tezgahların başına geçtik ve şeflere bakmaya başladık.

Eray her zaman olduğu gibi karşı takımla bir laf dalaşına girmişti. Onlar birbiriyle konuşurken ben karışmak istemediğim için sessizce izliyordum. Herkes Duygu "Umarım yeniliriz." dediği için sinirliydi. Ben de anlam verememiştim çünkü potada olmak takıma ihanet edeceğimiz anlamına gelmiyordu. Şefler Duygu açıklamasını yaptıktan sonra potada olan diğer kişiye yani bana söz hakkı verdiler.

"Başak sen nasılsın? Potada olan diğer isimden birisin."

"Gayet iyiyim şefim. Ben potada olsam bile benim için bir şey değişmiyor. Bugün kazanmak için elimden geleni yapacağım."

"Bugün sizden çölyak hastaları için yemek yapmanızı istiyoruz."

Yemekleri çok dikkatli yapmamız gerekiyordu çünkü herhangi bir yanlış ürün kullanımıyla tüm yemeğimiz boşa gidebilirdi. Bize tanınan 3 dakika süre başlayınca kendi aramızda konuşmaya başladık. Herkes fikrini söylerken yapacağımız yemeklere karar vermiştik. Ben Furkan ile tatlı yapacaktım ve bir yandan Ayyüce Ravioli yaparken ona yardım edecektim. Markete gönderilecek kişilerden birisi bendim. Market süresi başlamadan önce diğerlerini ürünler hakkında uyardım.

Market süresi başlayınca içeri koşup sepet aldım ve bana verilen listedeki her şeyi almaya çalıştım. Kimseye çarpmadan hızlı bir şekilde ilerliyor ve ürünlerin yerlerini bulmaya çalışıyordum. Benimle beraber Emir ve Uğur gelmişti.

#ᴛᴇᴀᴍʙᴀɴᴅᴀɴᴀ {ᴇᴍɪʀ ᴇʟɪᴅᴇᴍɪʀ}Where stories live. Discover now