Bölüm 2

22 2 1
                                    

Eksiğim. Ve benim eksikliğimin yeri ASLA dolmaz. Benim eksikliğim kalpte. Kalbimde... Benim eksikliğim sadece aile. Mutlu bir aile değil. AİLE. Mutlu olmasa da olur.
Küçükken, hatırlarsınız Alaaddin'in sihirli lambası diye bir çizgi film vardı. Hani lambadan bir cin çıkıyor ve Alaaddin'e 3 dilek hakkı veriyor ve dileklerini gerçekleştiriyordu ya işte benim ona inancım tamdı. Bir lamba bulup içinden çıkan cine 3 dilek hakkımı söyleyecektim, o da gerçekleştirecekti. Bir çocuğa "ne istiyorsun?" Diye sorsanız direk çikolata şeker... Der ya. Benim tek isteğimmutlu bir ailemin olmasıydı. Karşıma bir cin çıksa ve dilek dilememi söylese "mutlu bir ailem olsun yeter." Derdim. Şimdi ise "sadece ailem olsun yeter. " diyorum. Brni seven, sevmese bile isteyen bir aile. Hiç yoktan çocukları olarak görsünler yeter.

Arada eskileri hatırlıyorum ve diyorum ki " Lan oğlum Fırat! Sen niye doğdun ya. Hadi doğdun ne yaptınlan ne yaptında seni istemiyorlar?" Ne yaptım? NE YAPTIM BEN SİZE? Tek suçum doğmaktı. Gözleri i bir kere açtım ya, dünyaya baktım ya şöyle bi göz ucuyla o benim suçum oldu. O benim hatam oldu. O benim EKSİKLİĞİM oldu. İstenmememin nedeni oldu.
Daha 3 yaşındaydım. Oyun oynamaktan başka telaşım, derdim, tasam yoktu. Ama SİZ gelip omzuma hayatın tüm acılarını yüklediniz. Ya ufacık bir çicekten ufacık bir karıncadan özür dilerdim o zamanlar. Ne yapmış olabilirim size? Ne yaptım lan ne?

Bana gelip dertlerini anlatıyorlar arada. Teselli etmiyorum hiç kimseyi. Tek sözüm takma oluyor. Takma diyorum. TAKMA. Seni, annen 3 yaşındayken sevmeyi bıraktı mı? Sarılmayı bıraktı mı? Sen onun için bir hiç miydin? Seni sadece ayak bağı olark mı görüyordu? Tabi ki hayır. Sen onun prensi/prensesiydin. Sen onun evladıydın. Sana oğlum/kızım diye sesleniyordu değil mi? Ne güzel. Benim ki adımı bile düzgün söyleyemiyordu hâlâ da söyleyemiyor. Özellikle babam adımı bile ağzına almazdı. Şimdi düşün senin dert edindiğin şeyi tekrardan.

Çocuklar mutlu olmalı değil mi? Mutlu olmalı. Oyunlar oynamalı, gülmeli. Benim çocukluğum ağlayarak geçti. Ben, babamın sarhoşken adımı söylemesinden mutlu olan bir çocuktum. Şimdi gelip bana mutluluğu anlatmayın 😔.

PAPATYAM  F❤️EWhere stories live. Discover now