5/10

1K 131 100
                                    


Louis eve gittiğinde annesini arayıp uzun uzun konuşmuş, ona bazı olan kısımları biraz kırparak olanları anlatmış, kadın kalp krizi geçirmeden önce de hemen boşanacaklarını eklemişti. Daha sonra da uykusunun geldiğini söyleyerek iyi geceler dileklerini iletip kapattı.

Ertesi sabah mutfakta Zayn'i bulunca heyecanla bağırdı.

"Zayn!"

"Dün olağan dışı bir şeyler olduğunu tahmin ediyorum çünkü eve gelmedim ve beni bir kere bile sıkılıyorum diye aramadın." Zayn bardak alırken Louis'ye bakmadan konuştu.

"Z, neler olduğuna inanmayacaksın."

"İşte başlıyoruz." Çayı da masaya koyup sandalyesini çekerken devam etmesini söylercesine başını salladı

"Evlendim!"

Mutfakta bir sessizlik oldu. Zayn elinde çatal ve bardakla Louis'nin yüzüne bakakaldı.

"Pardon ne?"

Louis bir çatal alıp masada Zayn'in karşısına yerleşirken konuştu. "Dün evli olduğumu öğrendim Zayn."

"Kiminle?! Benim bile haberim yokken hemde!"

"Dün beni apar topar bir yere çağırdılar. Sanırım kafam güzelken birisiyle evlenmişim, iki aydır evliymişim." Louis kıkırdarken Zayn kahkaha attı.

"Sen ciddi misin? Bu kadar ileri gideni görmemiştim salaklar kralı. Nasıl bunu hatırlamazsın?!"

"Biliyorsun beni işte hatırlamıyorum ne yapayım. Normalde ben böyle saçma şeyler yapmazdım ama o gün neler olduysa artık."

"Kiminle, ne zaman, nerede ve nasılmış , söylediler mi peki? Neler oldu anlatsana tek tek mi sorayım?"

Louis gözlerini devirerek ağzına bir domates attı. "Çağırdıkları yere gittiğimde içerde bir memur, bir kız ve yakışıklı bir çocuk vardı. Kızla evlilik başvurusu yapacakları zaman çocuk zaten evli olduğunu öğrenmiş, benimle. Daha sonra nasıl olduğunu öğrenmek adına güya evlendiğimiz yer olan kiliseye gitmeye karar verdik ama asansörde mahsur kaldık. Ben korkuyla çıldırınca çocuk- sürekli çocuk diyorum ama ismi Harry, Harry Styles." Zayn'in gözleri büyüdü.

"Hadi be, Styles? Ne kadar afet olduğunu biliyorum Louis, bir kere barda görmüştüm herkes onu tanıyor- " Zayn bir şeyi yeni hatırlamış gibi durdu. "Bir erkeği öpüyordu. Yüzünü görmedim ama erkek olduğuna eminim."

"Emin misin?"

"Evet, o yanındaki olmasaydı yanına giderdim. Seni şanslı köpek, herkesin istediği adamla evlenmişsin."

Louis gülerek devam etti.

"İşte asansörde kalınca ben korkudan kafayı yedim ama beni sakinleştirdi. Beni lafa tuttu ve onun konuşması dışında hiçbir şey hatırlamıyorum. Daha sonra bizi çıkardılar ve kiliseye gitmeyi başardık. O kadar utanç vericiydi ki şu saçma hayatımda hiç o kadar utanmadığıma eminim."

"Emin misin? Ortaokulda aptal Rick günlüğünü alıp herkesin içinde Kyle'a olan crushını okuduğunda bile mi?" Louis inleyip başını masaya koydu.

"Aghh, haklısın o gün daha berbattı. Hatırlattığın için sağol." Zayn omuz silkince devam etti.

"Nikahı kıyan adam sürekli o gün ne kadar birbirimize aşık oluşumuzdan, çok tatlı bir çift oluşumuzdan bahsedip durdu, berbattı. Daha sonra Harry bana o kızla evlenmek istemediğini, biraz daha benimle evli kalıp babasını ikna etmek istediğini söyledi. Bende kabul ettim fakat bu sefer de babası beni yanına çağırdı. Bu akşam gideceğim."

"Babası mı çağırdı? Düşünsene bir de para teklif ediyormuş." Zayn kahkaha attığında Louis kaşlarını çattı.

"Oradan orospu gibi mi görünüyorum?"

"Evet?"

"Haklısın para teklif ederse kabul edebilirim, zaten tanımadığım adamla evli kalacak değilim ya." Zayn gülerken o devam etti. "Ee sen ne yaptın, bir değişiklik var mı?"

"Biriyle tanıştım."

Louis biraz duraksadı.

"Ciddi misin?!" Louis Zayn'in her gün 78 kişiyle tanıştığını, hatta tanışmaktan fazlasını yaptığını biliyordu – hatta bunu kendisine sorsaydınız bu kesinlikle Zayn'in sürtük oluşuyla alakalıydı- ama böyle oturup ciddi ciddi Louis'ye bahsediyorsa bu kesinlikle sarı alarmlık bir durumdu.

"Kulağımı sikmezsen anlatacağım."

"Ay, tamam."

"Kendisi barmen ve Louis görmen lazım, 20 dakika kaslarından kafamı kaldırıp çocuğun yüzüne bakamadım. Başardığımda da- sanırım ben aşık oluyorum- yani bu aşksa. Aşk nasıl bişey ki?"

Louis kahkaha attı.

"'Zayn-ben-tek-geceliklerimle-mutluyum-Malik' sonunda çarpıldın. Bir an önce bu çarpıcı ile tanışmak istiyorum."

"Önce benim tanışmam lazım."

"Daha tanışmadıysan nasıl aşık oldun?"

"Çeneni kapar mısın?"

We Are Not Married ° LsWhere stories live. Discover now