8. Kapitola

3 1 0
                                    

Potom na druhý deň skoro ráno team vyrazil opäť vpred aby sa dostal do jaskyne kde bola zadržiavaná Catherine Rollinsová. No nočný útok mal za následok, že zatiaľ čo náš team bojoval a odrážal útoky Talibanu tak oni presúvali Rollinsovú na iné miesto a mimo dosahu našich jednotiek, ktoré sú rozmiestnené po celom Afganistane. To však velitelia teamu nemohli vedieť a tak postupovali podľa pôvodného plánu, ktorý bol odsúhlasený ešte na základni.

Catherine Rollinsová

Láska dúfam, že si súčasťou teamu, ktorý má za úlohu oslobodiť ma z rúk Talibanu. Steve dúfam, že nájdeš na zemi list, ktorý som narýchlo napísala a ukryla v jaskyni pod kameň. V tom liste je presne napísané kde ma presúvajú lebo ja rozumiem afganskej perzštine a aj pastčine tak preto som ti nechala list kde ti všetko opisujem aby si ma čím skôr našiel a aby sme už mohli byť spolu.

Zatiaľ čo sa Catherine v myšlienkach vracala ku Stevovi tak Taliban ju presúval do Pakistanu kde má svoje úkryty a naše jednotky tam nemajú prístup. Zatiaľ čo Taliban si kľudne viedol Rollinsovú do Pakistanu, tak záchranný team sa blížil k ich predchádzajúcemu útočisku v horách v provincii Kápísá aby oslobodil Catherine Rollinsovú. Keď na základni vyšiel von zo stanu Eric tak hneď sme ku nemu prišli a začali sa ho pýtať, že čo sa deje a či sa už ozval záchranný team. Nie ešte sa neozval, ale mám informácie o tom, že už sú namieste a začínajú akciu.

Akcia ,, BLACKWATHER"

Akcia za začala 18.1.2012 okolo deviatej hodiny ráno a jej cieľom bolo oslobodiť Rollinsovú z rúk Talibanu a priviesť ju späť na základňu a aj domov k rodine. Počas tejto akcie sa však vyskytli problémy lebo veletelia teamu sa nevedeli dohodnúť na spoločnom postupe. Adam chcel do jaskyne hodiť dymové granáty a až tak tam vtrhnúť a Jassmine zase chcela priamý útok na jaskyňu. Nevedeli sa vôbec dohodnúť a len sa hádali a tak rozhodcom a mediátorom sa stal Steve. Steve zvážil tiež všetky riziká a nakoniec ponúkol riešenie, na ktorom sa zhodli aj Adam s Jassmine. Konečne tak bol v teame kľud a mohol sa tak venovať svojej práci.

,, Eric počuješ ma?"
,, Áno Adam počujem jasne a čisto."
,, Dobre začíname útok."
,, Rozumiem a hlavne sa držte a vráťte sa živí."
,, Ok."

Potom ako ich rozhovor skončil tak zahájili útok na jaskyňu. Keď vtrhli do jaskyne tak sa tam nachádzali len dvaja muži, ktorí ju mali brániť no naši ich premohli a zajali. Vošli dnu a našli tam len debny, reťaze, ale aj krv. Potom Adam vydal rozkaz aby prehľadali jaskyňu. Počas toho ako ju prehľadávali Steve našiel list od Rollinsovej, ktorý tam nechala ako dôkaz toho, že ju tam držali. Prečítal si ho a veľmi sa nahneval. No aby toho nebolo málo Lena našla v debne fotky, na ktorých mala Rollinsová podrezané hrdlo. Tieto fotky chceli pred Stevom utajiť no nepodarilo sa im to. Keď Steve videl Catherine s podrezaným hrdlom vyšiel von a zobral so sebou jedného z tých zajatých teroristov. Potom vyšiel von aj Adam, ale už bolo pozde lebo Steve toho chlapa umučil k smrti ďaleko v horách a nakoniec ho podrezal tak ako bola aj Rollinsová. 

,, Eric hlásim ukončenie akcie."
,, Rozumiem Jassmine."
,, Eric mám aj zlé správy."
,, Aké zlé správy?"
,, V jaskyni sme našli aj fotky na, ktorých je Rollinsová s podrezaným hrdlom."
,, Do riti tie špiny teroristické. Ako to zvláda Steve?"
,, No Steve to vôbec nezvládol keď videl tie fotky tak jedného zo zajatých umučil na smrť a nakoniec mu podrezal hrdlo."
,, Jassmine musíte toto jeho besnenie zastaviť."
,, Rozumiem."

,, Lena daj silné sedatíva do šípky."
,, Rozumiem Jassmine."
,, Rýchlo!"
,, Dobre a načo to mám dať do šípky?"
,, Aby Cley mohol zasiahnuť Steva."
,, Dobre."

Potom ako Lena dala silné sedatíva do šípky tak ju  Jassmine dala Cleyovi aby tým zasiahol Steva. Cley tú šípku nabil do zbrani a strelil Stevovi do chrbta.
Potom pre nich priletel vrtuľník UH60 Blackhawk a priviezol ich späť na základňu. Steve sa prebral až na základni. Akcia BLACKWATHER sa skončila neúspechom.

V zajatíWhere stories live. Discover now