3. Kapitola

3 1 0
                                    

Keď sme videli tento team tak sa nám robilo zle lebo v minulosti podobné akcie posrali na plnej čiare a museli to riešiť jednotky SEALS alebo DELTA FORCE. Práve preto sme chceli silou mocou zabrániť tomu aby tento team CIA oslobodzoval Catherine. Samozrejme som vedel, že Steve to nenechá len tak a bude sa snažiť dostať do Afganistanu aby zachránil život svojej láske Catherine. Steve nikdy nedôveroval nikomu zo CIA ani z iných agentúr. Nakoniec vyšiel zo stanu generál Howard a oznámil nám, že team CIA je pripravený na akciu. Potom vyšli von aj agenti CIA a začali sa rozprávať o postupe pri akcii. Thomas Long nebol obľúbený medzi vojakmi lebo práve on velil polovici akcií, ktoré CIA posrala. Zrazu prišla ku mne agentka CIA Juliet Smithová aby sa so mnou porozprávala a získala si moju dôveru. No ja som vojak a preto som nemal záujem sa s ňou o ničom rozprávať lebo som jej nedôveroval a ani nedôverujem. CIA chce silou mocou uskutočniť akcie no vždy keď im to povolia tak to skončí katastrofálne. Preto dúfame, že tentokrát to bude inak a akcia sa im podarí.

,, Team čaká nás neľahká úloha, ktorá je sledovaná vládou a aj Pentagonom."

Po týchto slovách opustili našu základňu a vydali sa do provincie Kápísá. Potom ako sa dostali k vysokým horským hrebeňom tak boli úplne stratení. Nakoniec však našli vchod do jaskyne kde mala byť údajne Catherine, ale jaskyňa bola prázdna a neboli tam ani žiadne debny od raketometov, rakiet či dokonca samopaly typu AK 47, ktoré Taliban vo veľkom využíva. Keď by tam mali v minulosti základňu tak by sa našli aspoň nejaké debny od munície. Veliaci dôstojník Thomas Long sa však nechcel vzdať lebo toto bola pre neho možnosť uspieť. No jeho team začal byť po tomto úvodnom neúspechu skeptický a neveril, že sa im podarí nájsť Rollinsovú živú. Nakoniec jaskyňu opustili a pokračovali ďalej s nádejou, že sa im podarí nájsť a zachrániť Rollinsovú. Kým sa oni snažili uspieť my sme na základni od nervozity hrali karty, vymýšľali rôzne hlúposti aby sme sa aspoň kus odreagovali. Nakoniec krátko pred ôsmov hodinou večer sme mali nástup a znova pred nás predstúpil generál Howard.

,, Chalani podľa informácií, ktoré som dostal CIA našla jaskyňu no bohužiaľ bola prázdna no zároveň som mal videohovor z Washingtonu a bolo mi povedané ak CIA neuspeje tak bude sem vyslaný záchranný team zložený a príslušníkov ozbrojených síl."

,, Pán generál myslíte to vážne ak neuspeje CIA tak sem prídu profesionáli, ktorí majú skúsenosti so záchrannými akciami?"

,, Áno presne tak chalani."

,, Chvala bohu!" všetci sme zakričali.

Potom nám dal generál rozchod a my sme sa vrátili ku svojim hrám, ktoré sme hrali pred nástupom a dobre sme sa bavili. Aj keď sa už pomaly blížil Nový rok tak mysľou sme boli s Catherine Rollinsovou, ktorá bola v zajatí Talibanu už celých 8 mesiacov. Dúfali sme, že je ešte stále nažive. 31.12.2011 sme na základni v afgánskom meste Kábul oslavovali príchod nového roka 2012, ktorý sa začal smutne. Hlavne sme stále nevedeli kde je Catherine Rollinsová a či ju ešte niekedy uvidíme. Potom v skorých ranných hodinách 1.1.2012 sme sa dozvedeli, že poručíčka CIA Sara Lanceová bola zabitá v provincii Kápisá. My sme tam síce prišli o Catherine no stále sme verili, že ona sa narozdiel od Sary vráti domov do USA. 8.1.2012 CIA konečne našla jaskyňu kde sa ukrýval Taliban a kde bola aj Catherine Rollinsová no ako sme predpokladali neuspeli a prišli o život ďalší dvaja ich agenti. Medzi padlými bol veliaci dôstojník Thomas Long a poručík  Jason Fox. Potom ako sa dôstojníčka CIA Kayla Haysová, agentka CIA Juliet Smithová a agent CIA Roy Jackson vrátili na základňu vedeli sme, že to zase posrali a bude sem musieť prísť záchranný team z USA kde budú príslušníci ozbrojených síl. Mrzelo nás však to, že Catherine je stále v rukách Talibanu a záchranný team z USA sem príde najneskôr o týždeň.

V zajatíWhere stories live. Discover now