Untitled Part 1

162 21 13
                                    

    'Ανοιξη του 1956... ο Αγαθοκλής ένας έμπορος απολαμβανε τη βολτα του στα μονοπατια του μαγευτικου Ναυπλιου μεχρι που σταθηκε σε ενα τοιχο να ακουμπησει μιας και ενιωθε εξουθενωμενος μετα την πολυωρη βολτα. Στην πραγματικότητα δεν ήρθε στο Ναύπλιο για μια απλή βόλτα αλλά για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Εκτός απ τη βασική δουλειά του, το εμπόριο ήλπιζε να ασχοληθεί περισσότερο με τη μουσική το αγαπημένο του χόμπι. Ήταν σίγουρος πως στο νέο τόπο διαμονής θα το πετύχαινε καθώς απουσίαζε ο αγχωτικός και γρήγορος ρυθμός ζωής που γνώρισε στην Αθήνα. 

  Υπερβολικά φιλικός και άνετος καθώς ήταν, γνωρίστηκε με έναν μπακάλη τον Μενέλαο και δεν   άργησαν να συμπαθήσουν ο ένας τον άλλον. Ο Μενέλαος του ανέλυσε την καθημερινότητα των κατοίκων της μικρής πόλης και τα θετικά και αρνητικά της.

Ήταν αναπόφευκτο να τη συγκρίνει με τη πρωτεύουσα αλλά ο νεοφερμένος είχε πάρει την απόφαση του προ πολλού και θα ζούσε στο Ναύπλιο ακόμα και αν στερούνταν τη δραστήρια ζωή της μεγαλούπολης με τις προοπτικές εξέλιξης της.

Δίχως να το περιμένουν, οι δύο άντρες κατέληξαν να περπατούν τα μισά δρομάκια που είχε περπατήσει ο Αγαθοκλής μερικές ώρες πριν. Διόλου δεν παραπονέθηκε, επειδή έβρισκε πολύ ευχάριστη τη συζήτηση με τον Μενέλαο και φαίνονταν πως θα γίνονταν φίλοι πράγμα σημαντικό επειδή σε έναν νέο τόπο διαμονής θεωρείται κατόρθωμα να αποκτάς φίλους τόσο εύκολα και σύντομα! Και μάλιστα την πρώτη μέρα που πηγαίνεις απλά για εξερεύνηση της πόλης.

 Ένας μεσήλικας ο Θεοδόσιος εμφανίστηκε στον δρόμο τους χαιρετώντας τον Μενέλαο και τον Αγαθοκλή. Ο δεύτερος παρατηρούσε συχνά τους ανθρώπους επειδή του άρεσε να ψυχοαναλύει τους χαρακτήρες τους. Έτσι δεν του ξέφυγε το συνοφρυωμένο ύφος του άνδρα που ήταν περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε σε αντίθεση με τον Μενέλαου που το πρόσωπο του εξέπεμπε χαρά, ζωντάνια πολύ όμοια με εκείνη του Αγαθοκλή.         

"Δεν σε εχω ξαναδει ποιος εισαι;" ρώτησε ξαφνιασμένος και απορημένος ο Θεοδόσιος

Ο πρόσχαρος  έμπορος άρπαξε αμέσως την ευκαιρία να συστηθεί. "Ονομάζομαι Αγαθοκλής Στεργίου, κατάγομαι απ΄ την Αθήνα και συγκεκριμένα απ' τον Βύρωνα. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το εμπόριο αλλά έχω ως παράλληλο όνειρο να εξασκήσω περισσότερο την μεγάλη μου αγάπη.."

"Ποια είναι αυτή η αγάπη;"Να υποθέσω αναφέρεσαι σε δραστηριότητα που έχει να κάνει με τέχνες?"

H θλίψη του φθινοπώρου #WCBC2324Where stories live. Discover now