4.

17 7 0
                                    

Co se to stalo?! Co se to sakra stalo?! Co jsem to sakra udělala? Asi jsem cvok. Ne asi - určitě jsem cvok. Proč jsem políbila svou kamarádku, kterou znám teprv chvilku. Políbila jsem ji. Proč to zní tak krásně a zároveň tak děsivě. Cítila jsem její hebké rty, cítila jsem potřebu být s ní. Ale proč. Proč mi tahle holka tak zamotala hlavu. Ale proč hlavně holka.

Do svého bytu dorazím, sotva odemknu byt a unaveně se dovleču do své postele. Zaposlouchám se a nic neslyším. M&M už asi spí. Naštěstí jsem si nechala mobil u sebe a nevzala si ho s sebou. Odemknu displej a uvidím, že Lucy mi volala i psala. Nedokázala jsem slyšet její hlas, její jemný chraplák. Na co to zase myslím. Prostě jí teď nemůžu slyšet, protože bych se asi psychicky zhroutila. Podívám se, co napsala. 

Lucy: anno zavolej pls

Lucy: musime si promluvit

Lucy: Prosím

Proč to vlastně čtu. Jen mě to vnitřně ničí. Cítím mé bijící srdce, které se rozhodlo bít pro někoho jiného, ale úplně jiného.

Na mou tvář skápne první slza a k ní se přidávají další a další až se spojí ve dva velké potůčky slz. Začnu tlumeně vzlykat a klepat se. Co se to se mnou děje?

Nějak se mi podařilo usnout a ráno se probouzím celá ubrečená a rozcuchaná, naštěstí je sobota a nikam nemusím. Došourám se do kuchyně a naliji si z konvice zbytek kávy, kterou připravil Marek. Vypiju takřka celý jeden hrneček naráz. Káva mě trochu probere a jdu si připravit snídani.

Po snídani se vrátím do svého pokoje a pokusím se ze sebe udělat člověka. Člověka, kterého spatřím v zrcadle jsem se skoro lekla. Skoro. 

Měla jsem opuchlé a červené oči, velké kruhy pod očima a popraskané rty. Prohrábnu si vlasy a jdu na věc. Korektorem skryju pytle pod očima. Z poličky seberu zvlhčující oční kapky a kápnu si do oči roztok, a mé oči se zklidní a vrátí do původního stavu. Rty promažu peelingem a pak i balzámem. Pak si jen dodělám řasy a jsem hotová. 

Podívám se na sebe do zrcadla, přesněji do mých očích a hledám. To mi poradila mamka. Když nevíš, kdo jsi, podívej se do svých očích a najdeš se. Nebo něco takovýho. V té chvíli jsem měla menší kocovinu. 

Nadechnu se a zhluboka se zadívám do svých očích. Bylo zvláštní se na sebe dívat tak upřeně. Kolik lidí se mi vlastně tak dívalo zhluboka do očí. V paměti se mi první ukázal Radek. Radek se mi moc často do očí nedíval, podle jeho slov "nerad navazuje oční kontakt". Bylo opravdu jen pár chvílí, kdy se mi upřeně díval do očí. Ty chvíle bych nejraději smazala a už nikdy neviděla. Někdy si přeji mít paměť jako mobil.

Medové oči vpíjející se do mých .... Oči medu mi chyběli a v tu chvíli jsem viděla pravdu. 

Another Love FilmWhere stories live. Discover now