Interviu cu 131518a

32 1 12
                                    

   
131518a este o minunată scriitoare, care mi-a permis să o descos. Cred că o să vă placă persoana ei.

     1. Mai întâi, mi-ar plăcea să te prezinți puțin, pentru a te cunoaște mai bine. Câți ani ai, ce hobby-uri ai – pe lângă scris – de unde ești ș.a.m.d.

      Bună! Numele meu este Luoana Doboș, am 15 ani și sunt din Roman, Neamț. Hm, pe lângă scris ador să citesc, să călătoresc și să urmăresc seriale polițiste.

      2. Ce genuri de cărți preferi să scri? Ce genuri ocolești și de ce?

      Prefer să scriu fantezie. Este genul meu de literatură preferat și găsesc o eliberare ciudată în crearea povestitor Fantasy. Ocolesc atât proza scurtă, poezia, cât și cele de ficțiune adolescenți. Nu cred că am profunzimea necesară pentru a încerca astfel de genuri și nici romantismul necesar.

      3. De când ești alături de noi pe această platformă uimitoare?

      Sunt pe această platformă minunată de 4 luni și jumătate, mai precis, de pe 18 martie, chiar de ziua mea. Pot spune că a fost cadoul perfect.

      4. Care a fost prima ta carte scrisă aici? Dar citită?

      Prima mea carte a fost ,, Orașul Morții", un Fantasy Urban. Prima mea carte citită aici a fost, în mod ironic, After.

      5. Cum ai descoperit pasiunea de a scrie?

      Mi-am descoperit pasiunea de a scrie pe la 12-13 ani. Întotdeauna după ce citeam o carte, îmi imaginam cum ar fi să îi scriu eu sfârșitul sau să o rescriu. Odată cu Sarah J Maas, am realizat că poți deveni scriitor la orice vârstă, tot ce contează este să ai determinarea și pasiunea necesară.

      6. Ai un tipar anume pentru crearea personajelor?

      Da. Prefer ca personajele masculine să fie brunete cu ochi albaștri, iar protagonistele să aibă ochi cenușii. Mi s-a mai spus că personajele mele sunt un pic asemănătoare, așa că am decis ca in noul meu proiect ,, Cheia Păcatelor", să fac ceva ieșit din comun, cel puțin pentru mine.

      7. Ai avut momente în care ai simțit că efortul tău, de a scrie, nu se ridică la nivelul așteptărilor celorlalți? Ce ai făcut în acest caz?

      Da, chiar de foarte multe ori am avut impresia că ar trebui să șterg prima mea carte, deoarece mi se părea banală. Când aveam astfel de sentimente îmi făceam o critică pentru a vedea o părere obiectivă sau îmi rescriam capitolele până mă mulțumeau cât de cât.

      8. Ți-ai dori să publici vreo carte?

      Cu siguranță, dar mai întâi vreau să îmi perfecționez modul de a nara, cât și personajele. Vreau ca cititorii să nu regrete că au cunoscut cartea respectivă. Încă nu mă consider scriitoare, dar cine știe, poate peste câțiva ani voi fi una.

      9. Consideri scrisul un refugiu?

      Da, scrisul a fost întotdeauna un refugiu pentru mine. Mă distanțez de toate problemele și rămân numai eu cu povestea mea.

      10. Ai avut de scris vrun capitol trist? Dacă da, acel capitol te-a ,,secat de puteri"?

      Da, am avut de scris câteva capitole triste, dar nu, nu m-au secat de puteri. A fost oarecum distractiv să întâmpin reacțiile cititorilor, de cele mai multe ori intrigate, iar după să le spun că protagonista nu moare.

       11. Prieteni/rudele tăi/tale știu că scrii? Ce părere au despre asta? Te susțin?

      Doar prietena mea cea mai bună și unchiul meu știu că scriu și mă încurajează. Restul rudelor nu cred că ar considera că sunt destul de capabilă sau talentată, deși nu totul e despre talent. Cred că pentru a scrie ai nevoie mai întâi de perseverență și doar puțin talent.

      12. Atunci când inspirația a fugit, ce faci ca să o readuci, alături de tine?

      Când nu am inspirație, recitesc cărțile favorite sau mă uit la serialul meu favorit. De fiecare dată îmi vin idei noi.

      13. Când ai nevoie de inspirație asculți muzică, ieși la plimbare, te uiți la seriale/filme etc?

      Da, ascultă muzică non stop și, cum am menționat mai sus, mă uit la seriale.

      14. Ai vrun caiet în care îți notezi ideile principale, caracteristicile personajelor sau pur și simplu scrii ceea ce-ți vine pe moment în cap?

      Nu, prefer să mă gândesc la noul capitol pe moment. Nu îmi place să scriu pe un caiet sau să îmi închipui scenarii, ci scriu spontan, pe moment.

      15. Ce părere ai despre cărțile clișeice? Ai putea să scrii vreodată acest gen?

       Nu, niciodată. Urăsc cărțile clișeice. Nu aș vrea să copiez ideile altuia și să adaug câteva detalii noi, căci asta reprezintă cărțile clișeice. O poveste copiată și câteva detali originale.

      16. În încheiere, te-aș ruga să adresezi câteva cuvinte celor de pe această platformă.

      Tuturor celor ce citesc acest interviu le urez să viseze, să nu renunțe la visurile lor și, cel mai important, să fie întotdeauna recunoscători că au Wattpad, în viața lor.

Originalul o definește pe Luoana.

Plata:

❤ follow permanent

❤ voturi și o părere sinceră la ,, O carte specială pentru un suflet pur"

Du har nått slutet av publicerade delar.

⏰ Senast uppdaterad: Aug 09, 2020 ⏰

Lägg till den här berättelsen i ditt bibliotek för att få aviseringar om nya delar!

Interviuri  ~ ÎNCHIS ~Där berättelser lever. Upptäck nu