Interviu cu SilvanaMariaIrimia

73 3 3
                                    

Am avut plăcerea să stau de vorbă cu o minunată cititoare. Este vorba de SilvanaMariaIrimia. Vă invit și pe voi să citiți minunatul interviu și să o cunoașteți mai bine pe una dintre cititoarele acestei platforme.


      1. Mai întâi, mi-ar plăcea să te prezinți puțin, pentru a te cunoaște mai bine. Câți ani ai, ce hobby-uri ai – pe lângă citit – de unde ești ș.a.m.d.

      Nu știu cum e pentru alții, dar pentru mine această întrebare reprezintă o adevărată provocare. Desigur, aș putea spune cum arăt sau ce pasiuni am, dar prefer să-mi chinui prietena, pe TheLittleWriter1234, deci ceea ce urmează să citiți este scris de ea:

      ,, Prima dată m-am întâlnit cu Silvana, acum 2 ani, la începutul anului școlar. O priveam ca pe un inamic, un inamic ușor de manipulat și de învins. Nu se descurca, mai deloc, la sport, muzică sau desen, iar eu eram convinsă că nici la matematică sau română nu se va ridica la nivelul meu. ,,Nu judeca o carte după copertă." Da, m-am înșelat, mai puțin în privința matematicii. Silvanei nu îi place matematica și în niciun caz de profesoară.

      Am ajuns să ne cunoaștem, după ce Silvana s-a așezat lânga mine. Nu mă așteptam la vreo prietenie cu această colegă, toate acestea până când am descoperit câte lucruri avem în comun. Nici nu vă puteți imagina.

      La prima oră de română s-a dovedit un inamic priceput. Îi plăcea foarte mult să citească, să scrie compuneri, să rezolve exerciții de literatură și gramatică și avea o caligrafie destul de bună.
Multe persoane mi-au spus că avem să fim prietene bune.

      Silvanei îi place dansul. Trebuie să recunosc, că atunci când am văzut-o, pentru prima dată dansând, m-am gândit că nu se pricepea mai deloc. Nu i-am spus-o. Nici nu aveam de gând să o fac.Consider că prietenia noastră se aseamănă nu filmul ,,My brilliant friend".

      Asemenea fiecărei relații și a noastră a avut certuri sau intenții. Ne-am certat, ce-i drept. Silvana poate să fie foarte enervantă, pe rețelele de socializare. Dar este și foarte ambițioasă. De când m-a cunoscut, a început să-și ocupe timpul liber cu dansul, iar acum a devenit destul de bună.

      Are tendința să fie foarte insistentă cu unele subiecte, dar reușesc să o calmez sau îi vine mintea la cap și o face singură.

      Ea are arma mortală a cuvintelor. Asta o ajută foarte mult. Uneori îi pasă de multe lucruri, alte ori nu vrea să audă o vorbă, despre nimeni și nimic. Pot spune că nu se prea pricepe la limbi străine, iar cu accentul e plantă. Dacă nu ești atent, te poate influența– fizic sau emoțional. Dar, totodată, acțiunile altora o influențează pe ea, oferindu-i nesiguranță. Cu toate acestea o încurajez întotdeauna.

      Uneori stau și mă gândesc: cum ne-am nimerit atât de bine? Totuși, sunt conștientă că prietenia noastră nu va mai fi la fel, atunci când o va lua fiecare, pe propriul său drum.

      În concluzie, Silvana este o persoană minunată! Ea m-a ambiționat (fără să știe) să citesc mai mult. Anul acesta și-a depășit recordul de cărți citite, doar pentru că am cunoscut-o. Voiam să o întrec, dar n-am reușit.

      P.s E uneori foarte nerăbdătoare!"

      2. Îți mai aduci aminte ce carte ai citit prima oară? Numește-o.

      Prima mea carte citită a fost ,,Inimă de cerneală", de Cornelia Funke.

      3. Ai început să citești vreo carte, dar pur și simplu n-ai mai terminat-o? Din ce cauză?

Interviuri  ~ ÎNCHIS ~Where stories live. Discover now