12

119 9 0
                                    

Ik pak de lege zak meel, niet wetende dat hij leeg is, en doe mijn hand erin. Ik merk dat er niets in zit en wapper met de zak naar James en Sirius. Een beetje meel komt als wolkjes uit de zak. Ik draai me om, pak de eieren, die niet in de taart zitten, en gooi ze op James en Sirius. De twee jongens kijken mij met grote ogen aan.

'Mag ik geen lol hebben?' vraag ik hen.

'Tuurlijk mag je lol hebben', zegt James. 'Waarom vraag je dat?'

'Omdat jullie me zo-' Ik word onderbroken door Sirius die een hand meel tegen me aangooit. 'Now, it's on!'
Ik pak het fruit dat ik op de tafel achter me had neergelegd en gooi het richting Sirius. James zoekt naar eten in de keukenkastjes, Sirius gooit de hele zak met meel over me heen en ik gooi met fruit en eieren. Wanneer ik het fruit en de eieren van de tafel allemaal heb gegooid, pak ik de kom met deeg en ga met de inhoud gooien naar James en Sirius. Remus kijkt naar mij die met het deeg gooit, alsof het doodzonde is dat ik ermee gooi. Ik verschuil me onder een tafel wanneer het deeg op is. Sirius, James en ik zitten onder het taart deeg. Ik kruip voorzichtig naar een keukenkastje, want James en Sirius zijn druk bezig met eten op elkaar te gooien. Ik open het kastje, pak er ongekookte spaghetti en macaroni uit, sta op en gooi het tegen Sirius en James. James gooit direct een ei naar mij toe en ik ontwijk het ei soepeltjes. Sirius gooit een dichte zak meel tegen mij aan, waardoor ik moet lachen. Ik raap de zak op en gooi hem tegen Sirius aan, in de zak zitten kleine gaatjes waar meel als wolkjes uit ontsnapt. Sirius gooit de zak meel weer tegen mij aan. Ik open de zak en gooi de zak tegen James aan. Meel dwarrelt rond en ik zie bijna geen hand voor ogen.

'Bedankt Charley, ik zie niks mee!' zegt James. Ik hoor iets langs mijn oor zoeven en met een doffe klap op de grond.

'Geen dank hoor', zeg ik.

'In de hele keuken zie je bijna niets', hoor ik Remus zeggen. Ik zet een paar stappen naar voren en bots tegen de tafel aan.

'Stout', mompel ik tegen de tafel. Sirius en James moeten lachen. Ik loop in de richting van het gelach, maar het wordt verstoord door een plotselinge stilte die veroorzaakt wordt doordat de deur wordt geopend. Ik hoor gehoest van de richting van de deur vandaan. De meel zakt en ik kan Sirius en James onderscheiden. Ik zet een paar stappen naar het gehoest toe.

'Wie heeft dit gedaan?' vraagt de strenge stem van McGonagall. De meel is nu helemaal weggezakt. 'Wat zien jullie eruit.'

'Wij hebben het gedaan, omdat we een voedsel gevecht hebben gehad', zeg ik met een grijns van oor tot oor. McGonagalls mondhoeken kullen iets omhoog en gaan bijna direct weer streng staan.

'Alle vier- vijf nablijven', zegt McGonagall. 'Volg mij.'

Daarmee loopt ze weg en wij volgen haar naar haar kantoor.

The rose can be on fireWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu