11

119 8 0
                                    

We staan voor een groot schilderij van een fruitschaal. Ik bekijk het schilderij goed. Het moet een magisch schilderij zijn, anders brengt Sirius me hier niet.

'Waar is de keuken?' vraag ik in de hoop dat ik mijn hersens niet hoef te gebruiken.

'Ik heb je ernaar toe gebracht', zegt Sirius.

'Dat is een hoop informatie. Ik hoop dat ik het onthoud', zeg ik sarcastisch en bekijk het schilderij nog eens goed. Ik loop ernaar toe en raak het schilderij aan met mijn hand. Ik leid hem over het schilderij glijden.

'Wil je dat ze zelf erachter komt hoe ze naar de keuken komt?' vraagt Remus Sirius. Sirius knikt. Een peer op het schilderij trekt mijn aandacht. Ik loop naar de peer toe. Het lijkt net of de peer gekieteld wilt worden, dus kietel ik de peer. De peer verandert in een deurklink. Mijn ogen worden groot. Ik doe de deurklink naar beneden en een deur opent. Een keuken komt achter de deur vandaan. Ik draai me om en zie dat Sirius en Remus aan het discussiëren.

'Ik heb de keuken gevonden', kom ik tussen beide.

'Ze is er zelf achter gekomen,' zegt Sirius tegen Remus, 'dus het is niet onmogelijk.'

'Niks is onmogelijk, als je er maar in gelooft', zeg ik. 'En ik geloofde er in dat ik de keuken zonder hulp kon vinden.'

'Wat wilde je in de keuken doen?' vraagt Remus.

'Ik wil een feestmaal maken, omdat het mijn verjaardag is', zeg ik en loop de keuken in. Sirius volgt me direct en Remus volgt aarzelend. 'Waar zijn James en Peter eigenlijk?'

'Die komen iets later', antwoordt Remus. Ik snuffel in wat keukenkastjes opzoek naar iets eetbaars, wat er waarschijnlijk wel in zit. Ik vind genoeg fruit om taart mee te maken, maar geen taart beslag.

'Wat voor feestmaal wil je hebben?' vraagt Sirius, terwijl hij ook in wat keukenkastjes snuffelt.

'Ik wil een taart bakken', zeg ik.

'Met of zonder magie?' vraagt Sirius.

'Ik wil het zonder magie doen, maar jij mag je eigen taart met magie maken', antwoord ik.

'Ik help mee', zegt Sirius zelfverzekerd. Remus legt wat op tafel. Ik kijk wat hij op tafel heeft gelegd.

'Dit zijn de basis ingrediënten voor taart', zegt Remus wanneer hij mij zag staren naar de ingrediënten. Ik loop ernaar toe en leg het fruit erbij.

'Team fun is aangekomen!' roept James wanneer hij de keuken binnen loopt.

'Team fun is compleet', verbeter ik hem. Sirius knikt instemmend.

'De Marauders zijn compleet', roept James door de keuken en Peter loopt de keuken binnen. Ik bekijk de ingrediënten. Hier kan ik wel wat mee. Ik open de eerste zak meel wat ik zie en open het. Meel vliegt als wolkjes uit het pak.

'Heb je dit nodig?' vraagt Remus achter me, waardoor ik schik. Ik kijk achter me en pak de kom aan.

'Dankje, zonder jou had ik waarschijnlijk een taart op de tafel gemaakt', zeg ik met een grijns. Hij lacht om mijn opmerking. Ik doe het meel in de kom en ook de melk, de suiker en twee eieren. Nu moet ik het nog mixen. Remus komt aanlopen met een garde, die ik direct aanneem en gebruik. Terwijl ik het deeg mix, spat het deeg uit de kom en komt het op mij en de grond neer. Wanneer het deeg glad is, zet ik de kom op tafel. Ik draai me om en zie dat Sirius en James meel op elkaar aan het gooien zijn. Ik wil meedoen!

I'm back at home! Ik heb een hele leuke vakantie gehad en nu ben ik terug. Ik kan weer hoofdstukken plaatsen😁

The rose can be on fireWhere stories live. Discover now