𝐊𝐚𝐩𝐢𝐭𝐭𝐞𝐥 𝟏

214 3 0
                                    

Harry, Hermione och Ron var på väg till matsalen och äta lunch. Dumbledore stäg upp på "sänen" och började tala "jag har nu bestämt att vi skall sortera hela Gryffindor på nytt. Vi börjar nu genast. Hermione Granger!" Hermione steg upp och kållade på Ron och Harry. Hon satt ner på en pall som var gjort av träd. Dumbledore satt sorteringshatten på Hermiones huvud och hatten sade "Ravenclaw!" Revenclaw border började applodera och Hermione stegg up och gick till Revenclaw border och kållade sårligt på Harry och Ron. Tillnäst ropade Dumbledore på Ron som hamnade till Hufflepuff. När alla utom Harry hade fått sitt nya stuga så ropade Dumbledore "Harry Potter!" Harry steg upp och gick och sitta på pallen. Han kållade på alla hans Gryffindor vänner som nu satt splitrade i andra bord. Harry viste att han skulle bli en Slytherin så när hatten blivit färdigt gick han till Slytherin border med tunga steg. Han satt sig brevide Draco Malfoy som flinade på honom. Harry kollade på sitt mat och sedan på Hermione som satt i bordet framför dem.
När alla  Slytherin hade blivit färdiga gick de till sina egna rum. Harry kållade på Malfoy som kändes förändras lite. När Harry kom in till deras  "vardagsrum" så började Harry kålla runtomkring sig. Harry var den enda som hannade till Slytherin och några Slytherin var ganska elaka mot honom. Draco gick till sin rum men nu var också Harrys namn i dörren. Draco stog stelnar och på samma gång hörde han hur några från Slytherin började slå Harry. Draco bestämdesig och gå i mellan. *Varför gör jag det här?* tänkte han. När Draco såg att hans vänner slåg Harry i magen bläv han rasande. Harry satt på gålvet tårar i halsen och Draco gav hans hand till Harry. Harry kollade förvånat på Draco men när Draco sade "snällä" så tog Harry hans hand och de gick upp. Draco stannade och svängde blicken på Harry. De kållade varandra i ögonen i 10sec tills Harry frågade Draco "varför hjälpde du?" Draco svardade inte bara öppnade dörren till deras rum. Draco sade "det där är din säng" och pekade på en säng som var grön med en överkast som hade Slytherins märke på. Harry satte sig på sängen och sade "tack Draco" Draco stälnade en stund och bläv varm om kinderna. Han svängde sig mot Harry med en liten leende.

Hej alla! Hoppas ni gillade denna första kapittlet. Kommentera gjärna vad ni gillade och om ni har några ideer! Ha en skön dag!
- 422 ord

𝙝𝙖𝙩𝙚 𝙤𝙧 𝙡𝙤𝙫𝙚जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें