7. REZULTATE - ADEVĂR SAU MINCIUNĂ

37 3 0
                                    

      Bună ziua (din nou)! Înainte de a afla cine sunt câștigătorii, vom oferi și punctajele și comentariile fiecărui jurat pentru poveștile participante. Desigur, ar trebui ca mai întâi să menționăm și care sunt acestea și de cine au fost scrise. Astfel, acestea sunt:

1. Adevăr sau minciună - scrisă de @_IrinaMaria_55  și CosminKuso

2.  Lumina păpădiei - scrisă de bontei și Milemusa

3. Încredere trădată - scrisă de xeniawinchester și chlorisseve

4. La capătul luminii - scrisă de andre707 și SophieMargot

!! Rezultatele pentru fiecare poveste vor fi postate în capitole separate din cauză că jurizarea totală a juraților are peste 35 de pagini de word!!

      Acestea fiind spuse, Adevăr sau minciună a primit următoarele punctaje:

JURAT I 

      Baremul principal 

      Idee 6 p

A fost okay, dar nu wow, nu m-a surprins cu nimic, este vorba de un cuplu și în principiu în timp ce ascultam melodia citeam. Cred că s-a luat foarte mult ad literam după melodii și nu s-a făcut mai nicio parte din idee a fi una compusă din imaginația participanților. Chestia e că există ideile care strălucesc, asta vorbind la general când dăm peste una ieșită din comun, gen Bill Gates, Edinson etc până în cele mai depărtate istorii ale omenirii și spun asta pentru că fiecare din aceștia au făcut ceva deosebit pentru că NU au urmat sistemul de pe vremea lor, ci și-au urmat visele cu prețul vieții și au ieșit deci din tipare, au făcut ceva nou, au inventat ceva. Cred că în orice facem trebuie să fim inovativi, asta ca să nu ajungem la grămadă și la a rămâne anonimi. Deci faptul că ideea e practic o copiere a pașilor din melodiile primite, mă făcea cumva să văd un filmuleț, dar care avea și o subtitrare. Ceva de genul și deci de asta am pus aici și originalitatea, care este destul de scăzută.

      Originalitate 3 p

- Ca originalitate de asemenea se putea extinde, exploatată partea fantastică încât să fie o lucrare diferită și inovativă, cu o răsturnare de situație majoră. Există asta într-o singură frază pe final și e clar mult prea puțin; aici eu am zis pas din nou, pentru că și în acest text era un triunghi amoros, aici unul adolescentin, dar și dacă s-a dovedit că relația se baza pe o minciună, cel care închidea triunghiul s-a pierdut pe drum, nu avusese mare impact pe text sau să acționeze ceva, el doar era și suferea; originalitatea m-aș fi așteptat deci să fie dezvoltată poate pe partea de fantezie, Dylan i-ar fi putut urmări în timp ce cei doi prieteni interacționează, îi vede normali și poate deveni gelos, poate desigur să îi împlinească ei anumite dorințe, știu eu, sunt n idei ce se putea face acolo ca să fie unic și original.

      Decurgerea acțiunii

- Decurgerea acțiunii a fost okay, fără mare tam-tam, răsturnări de situație sau ceva, decât pe final, ideea fiind simpluță, s-a mers lin pe direcția realismului, începând cu școala, cu relația cu bad boy-ul și cu prietenul care stă în umbră, care s-a pierdut cumva pe drum, rămăsese acolo în umbră ca și mama de altfel, pe final chiar uitasem că cei doi au existat în text; poate și dacă a fost pe final dezvăluirea șocantă, pentru mine nu s-a descris sau nu s-a narat într-atât de metaforic sau cu un plot twist umbrit încât să mă surprindă, asta ca să se înțeleagă că deja atâta pomenea că are întâlnire și se aștepta să îi spună că o iubește că deja se știa că nu e acest lucru. Nici faptul că ea a murit nu m-a surprins, mai ales că era una din melodii care spunea clar că este vorba despre o relație practic moartă, când unul este deja mort și se evocă o amintire sau chiar întreg timpul petrecut împreună; eu una aș fi trântit acolo o scenă șoc în care el o ia de după talie și o duce cu el în lumea îngerilor iar pe final o puneam să aleagă dacă vrea pe pământ sau în Iad/Rai cu el; asta ar fi fost un plot twist pentru mine și m-ar fi făcut atentă, m-ar fi pus pe gânduri și aș fi spus poate, eu chiar nu știu ce aș alege, oare ce alege ea?

Arta Cuvintelor - ConcursWhere stories live. Discover now