-4- Baskın

35 4 0
                                    

Evet, hiçbir şey olmadı. Yine yıkılan hayallerin gürültüsüne uyandık tozpembe rüyalarımızdan...

Elindeki kumandayı parmaklarının arasına hapsedip var gücüyle sıktı, kaşları yine çatılmıştı.

"Sınırdaki kürt evlerine yapılan baskın sonucunda 5 terörist yakalandı, bazı evlerde bulunan patlayıcılara ilişkin tarama devam ediyor. Açılan hendeklerin kapanması ise hala soru işareti sayın seyirciler. Son dakika-"

Kayahan, kanalı değiştirip sinirle kumandayı duvara fırlattı, "Allah Kahretsin." Başını ellerinin arasına aldı, Doğu'da yapılan her operasyon bir bakıma kendisini deşifre ediyordu.

"Kayahan?" Kapıyı yavaşça açan kıza baktı, "Bir şey mi oldu?"

"Yok bir şey, Sait geldi mi?" Afra tereddütle baktı, "Evet, Hayal ile birlikte geldiler."

"Sen geç içeri, geliyorum." Kapı kapanınca odanın duvarında parçalanan kumandaya baktı. Bu eve alacağı 15. kumanda olacaktı bu. İstanbul'a Afra için gitmeden önce bu evde yaşarken Sait'le yaptığı siyasi kavgalar nedeniyle az alet kırmamıştı. Odanın kırık beyaz rengine bakıp iç çekti ve Sait'in odasına geçti.

Hayal yatağın kenarına oturmuş, Sait'in omzuna yeni bir pamuk bastırıyordu. Kayahan onlara yaklaştı, "İyi misin kardeşim?"

Sait doğrulmaya çalıştı, "Oğlum biliyor musun? Sen tam bir malsın. İlk günden üniversiteye gitmekle ne halt etmeyi planlıyordun? Zahmet edip bana bir sorsaydın keşke. Her hafta kampüs önündeki nöbeti değiştiriyorlar ve siz en kötüsüne denk geldiniz. Adam kampüsün ağır abisi, ondan herkes sizi izliyordu." "İyi işte, tam dişime göreydi."

"Aptal." Afra'nın ağzında mırıldandığı kelimeyle odadaki üç bakış ona döndü.

"Kayahan nereden buldun bu kızı? Öncekilere hiç benzemiyor." Hayal'in elini tuttu Sait, "Sen karışma Hayal. Bu kez farklı."

"Ben de onu diyorum işte. İtaatkâr değil. Boyun eğmiyor." Kayahan gözlerini kehribarlara diktiğinden beri onda bir huzursuzluk olduğunu hissetti. Doğru, iki günleri kalmıştı. Heyecanlı olmalıydı.

"Hangi kız?" Afra'nın odaklandığı nokta ise bambaşkaydı. "Bu eve kız mı geliyor?"

"Senden önceki 10 kızın da sorduğu gibi evet. Bu eve-"

"Hayal, yeter artık!" Sait öfkeyle bağırdı, "Saçmalamayı bırak. Bunlar şimdi konuşulacak konular değil." Kayahan Afra'ya döndü, "Mutfağa geç ve beni bekle. Geliyorum." Odaya dolan yoğun ses kızın zihnini titreştirdi, başını sallayıp odadan çıktı, adam hızla Hayal'e döndü.

"Ona sakın bu evde ne olduğundan bahsetme. Bilmesini istemiyorum."

"Neden bu kadar korktunuz?" Sait araya girdi, "Çünkü o kullanılacak biri değil. Sadece bir plan için bize lazım. Yani onunla uğraşmayacaksın." Kayahan sakalını sıvazladı "Ve sadece 2 günü kaldı. Huzurunu bozmayın. Onu gergin görmek istemiyorum." Hayal, Sait'in pansumanını bitirmişken kanlı pamukları çöpe attı, "Anlamıyorum, neden bu kız bu kadar önemli? "

"Çünkü o senden, benden önce de vardı Hayal." Kayahan odadan çıkarken arkasından ona baktı Sait, "O ilkti. Kayahan'ın ilkiydi."

***

"Biberleri dolaptan çıkarıp doğramaya başla. Sonra da tavanın içine at." Afra sinirle nefesini bıraktı, "Yemek yapmayı biliyorum, bana emir vermene gerek yok."

Kayahan tahtanın üzerindeki bıçağı hareketlendirdi, "Konu sen olunca pek güvenmiyorum."

"Ne garip, aynı şekilde ben de." Raflara bakındı, "Başka doğrama tahtası yok mu?"

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 27, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Gece TozuWhere stories live. Discover now