hastane kanadı

1.1K 90 39
                                    


Kafasına yediği Bludger darbesinden sonra Malfoy, süpürgesinden düşüp yere kapaklandı.Profesör Mcgonagall ise tribünden kalkıp hızlıca sahaya indi.

Her şey bir anda gerçekleşmişti.Gryffindor kupayı kazanmış,ardından birkaç saniye içinde bludger Malfoy'u kafasından vurmuştu.Ani şokla,ne yapacağına karar veremedi Harry.Bir süre gökyüzünde asılı durduktan sonra sahaya,Draco'nun yanına indi.

Kafasının sol yanındaki mor-kırmızı lekeye bakılırsa çok büyük darbe almışa benziyordu.Genç adam tek bir şey yaşam belirtisi bile vermiyordu.

"Durumu çok kötü hemen hastane kanadına götürülmesi gerek.Hagrid,Mr. Malfoy'u sen taşır mısın ?" dedi Profesör Mcgonagall.Ardından Hagrid,Malfoy'u yerden aldı ve hastane kanadına götürmek üzere şatoya doğru yürümeye başladı.

"Pek talihli bir son olmadı maalesef.Şimdi herkes şatoya dönsün." dedi Profesör McGonagall.

Profesör hızlı adımlarla ilerlerken Harry arkasından seslendi.

"Profesör,profesör !" 

"Efendim Potter ?"

"Merak ediyordum da -şey - biri bu Bludger'a büyü yapmış olabilir mi ?"

"Bu mümkün değil Potter.Kim neden böyle bir şey yapmak istesin ki ?"

"2. senemde biri Bludger'ı üzerime salmıştı.Yani hiçte imkansız değil.Üstelik onu okulda sevmeyen bu kadar insan varken."

"Quidditch topları,güvenle ve kilitli bir şekilde eşya odasında saklanıyor Potter.Kimsenin elini kolunu sallayarak oraya giremeyeceğine inanabilirsin.Şimdi izninle,halletmem gereken işlerim var." Profesör McGonagall da sahayı terk etti.Harry ise Gryffindor soyunma odasına gitti.Girdiğinde takım arkadaşları neredeyse tamamen giyinmişti.

"Neredeydin Harry ?" soran Rondu.

"Profesöre bir şey sormam gerekti.Sonra anlatırım." Quidditch cüppesini çıkarıp giyinmeye başladı.

"Sizce de çok tuhaf değil mi ? Bludgerlar oyuncuları süpürgeden düşürmek için varlar,ölümcül zarar vermek için değil.Ve snitch yakalandığı anda oyuncuları hedefe almamak üzere büyülüler." dedi Dean.

"Bence de bu işin altında biri var,Malfoy'u sevmeyen biri.Ve ben onu bulacağım."

----------------------------------------------------------

Aynı akşam saat 20.00 civarlarında üçlü,Gryffindor ortak salonunda,şömine karşısında bugünkü olanları konuşuyorlardı.

"Gerçekten o an ne yapacağımı bilemedim.Keşke elimden bir şey gelebilseydi.Ya bir şeyi varsa,ya beyin kanaması geçirirse ?" 

"Beyin nesi ?" Ron büyük ihtimalle daha önce hiç böyle bir terim duymamıştı.

"Beyin kanaması Ron.Başa alınan çok büyük darbelerde meydana gelir ve ölümcüldür." Konuşan Hermione idi.Ve ardından devam etti ;

"Kendini suçlama Harry.Yapabileceğin hiçbir şey yoktu.İstersen bu akşam hastane kanadına gidip onu ziyaret edebilirsin."

Ardından Harry koltuktan kalktı,odada kimse yokken görünmezlik pelerinini almak üzere yatakhanesine çıktı.

Aldıktan sonra tekrar ortak salona döndü.

"Herkes yatakhanesine döndüğünde gideceğim."

Üçlü,Cuma gününden kalan ödevlerini tamamladı,biraz sohbet etti.Aradan geçen 3 saatin ardından Gryffindorlar yavaş yavaş yatakhanelerine dönmeye başlamışlardı bile.En son ortak salonda Ron,Hermione ve Harry kaldı.Harry,arkadaşlarına veda ettikten sonra,pelerini üzerine geçirdi, portre deliğine tırmandı ve kendini merdivenlerde buldu.İlk kata geldi ve köşeyi dönmek üzereyken Madam Pomfrey ile Profesör Mcgonagall'ı konuşurken duydu.

man of my dreams | drarryWhere stories live. Discover now