ilk gün

3.1K 155 156
                                    

1 Eylül 1999 

Hogwarts savaşı biteli 1 yıldan fazla olmuştu.Herkes yaralarını sarmış,hayat normale dönmüştü.Sonunda 1 Eylül günü gelip çatmıştı.Öğrenciler yeni bir okul yılına başlayacakları için oldukça mutlulardı.Büyücülük dünyasını tehdit eden hiçbir şey kalmamıştı artık.

Lord Voldemort ölmüştü.

Hogwarts Ekspresi Hogwarts'a giderek yaklaşıyordu.

"Cüppelerimizi giysek iyi olacak." dedi Hermione.

"Resmen saçmalık.Sen gel ölüm yiyenlerle savaş,büyük bir savaşa katıl,Lord Voldemort'u yen ama tek düşündükleri şey kıyafet olsun,peh."

"Ne alakası var Ron,kurallara uyman gerektiğini biliyorsun.Ayrıca kimin hangi binada olduğu nasıl anlaşılacak ?"

"Tabi ki çok alakası var.Sürekli şu uzun şeyleri giyiyoruz."

"Sen istiyorsan giyme Ron,fakat McGonagall kurallara oldukça önem veriyor."

"Tabi yeni müdiremiz McGonagall.Kendisini ne kadar sevsem de bu yaşlı bir kaçık olduğu gerçeğini değiştirmiyor." dedi Ron ve gözlerini devirdi.

"Klasik Herm ve Ron" diye içinden geçirdi Harry sırıtışına engel olamadan.Geçen yıla nazaran oldukça mutluydu fakat savaşta verilen kayıplar aklına geldiğinde içi burkulmuyor değildi.İnsanların nasıl savaştığı,onun için verilen mücadele,ölen insanlar...

Fakat tekrardan ait olduğu yere,evine geri dönüyordu.Üstelik karşısında en yakın arkadaşları Hermione ve Ron duruyordu.Büyücülük dünyası tehlikede değildi.Daha ne olabilirdi ki ? 

Kompartıman kapısı açıldı ve içeriye Ginny girdi.

"Cüppelerinizi giydiniz,değil mi ? Neredeyse geldik."

Ardından Harry ve Ginny göz göze geldi.

"Selam Ginny" dedi Harry.

Ginny cevap vermedi ve gözlerini devirip kompartımandan ayrıldı.

"Bana neden öyle davranıyor ?"

"Abi şahsen benim sevdiğim kişi gelip beni reddetse bende hayal kırıklığına uğrardım." dedi Ron.

"Ama benim suçum değil ki.Yani,cinsel yönelimim."

"Ginny seni 1. sınıftan bu yana seviyordu Harry.Ve sevgisinin boşa gittiğini öğrenince çok üzüldü sadece." dedi Hermione.

Harry,bir ara hisleri konusunda oldukça yanılmıştı.Gerçekten kızıl saçlı kızı sevdiğini zannetmişti.Fakat gerçekler öyle değildi işte.Kendini ne kadar biseksüel olarak tanımlasa da erkekler ona daha çekici geliyordu.

Harry tam cevap veriyordu ki rayların gıcırtısı sözünü kesti.Devasa bir şato,binbir çeşit yaratığa sahip Kara Göl gözüktü.Hogwarts'a varmışlardı.

***

Seçmen Şapka yeni şarkısını söyledi ve 1. sınıflar binalarına yerleştirildi.Salona büyük bir gürültü hakimdi.Gürültüyü dindiren McGonagall'ın sesi oldu.

"Sessiz olun lütfen."

"Ehm,teşekkürler.Öncelikle size yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeniniz Profesör Frederick'i takdim etmekten memnuniyet duyarım.Kendisi büyük bir incelik edip Karanlık Sanatlara Karşı Savunma derslerine girmeyi kabul etti." 

Salondan büyük bir alkış yükseldi ve ardından Profesör Frederick salonu selamladı.

Alkış seslerinin arasında Harry'nin gözü Draco Malfoy'a takıldı.

man of my dreams | drarryDonde viven las historias. Descúbrelo ahora