ANKARA

433 46 23
                                    

Ne demek bir erkeği beğenmek benden başkasını beğenemezsin diyemedim tabi ki.

' İltifat ediyorsun' diyebildim sadece.

' Oda soğuk. Üşütme hadi. Çıkarken ışığı kapatır mısın' dediğinde ona susamış dudaklarım kuruduğu için cevap veremedim. Sadece kafamı salladım. Odadan çıkarken aklım başıma geldi.

' Peteği açalım. Kan kaybettin. Üşürsün. '

'' üşümüyorum. Merak etme sen. İyi geceler'

Fatura yüksek gelmesin diye çoğu zaman açmıyordu odasındaki peteği. Gece yatarken kısacık şortlar giymekten de vazgeçmiyordu. Her türlü kalbime zarardı. Hem duygusal hemde hormonsal açıdan.

..

15 gün sonra...

On beş günün nasıl geçtiğini anlatmak çok zordu. Lavin bir yandan bana sık sık iltifatlar yağdırıyordu. Diğer yandan ise aileme Cem i söylemek hatta onu da yanımızda götürmek konusunda baskı yapıyordu. İltifatları mutlu etse de söylediğim yalan iyice ayağıma dolanmaya başlamıştı. Kapıdan girer girmez boynuma sarılıyor yanağımdan öpüyor beni kalp sektesine uğratıp ardından iyi ki gay sin yoksa bu kadar yakışıklı birini nasıl öperdim gibi laflar söyleyerek tokatı basıyordu.

Öyle pat diye Cem i götüremeyeceğime sonunda ikna etmiştim. Peki şimdi neredeydik. Ankara otobüs terminalinde. Biraz sonra abim gelecekti bizi karşılamaya. Son anda biraz işi uzamış bizden önce gelemediği için Lavin i arayarak özür dilemiş beklemesini rica etmişti. Altını çiziyorum beni değil Lavin i. Benim kıskançlığı ile nam salmış yengem Lavin i numarasını abime vermiş ve bizi almasını istemişti. Tabi ki evdeki komutan yengem olduğu için abim bu sözünü emir telakki etmiş ve yollara düşmüştü. Tamam Lavin sevilmeyecek güvenilmeyecek kız değildi ama kaç kere söylemem gerekiyordu. Benden başkasının sevmesine gerek yoktu.


....

Arabaya bindiğimizde asıl sürprizi abimin yapacağını bilemezdim. Ve kaçış için rota belirleniyor.. Bir dakika Lavin i bırakıp nereye kaçıyorum. Nereye olursa.. Ama bir asker yerini asla terk etmez. Benim yerim neresi Lavin in yanı. O zaman görev başarısız. İstikamet baba ocağı.

Yol boyunca arabadan atlamayı bile düşündüm ama sonunda yine Lavin in yanından bir adım öteye gitmeme kalbim izin vermedi.

Annem ve babam tabi ki boynuna sarılmadı ama son derece sıcak karşıladılar. Zaten korktuğum bu değildi. Korktuğum sorgu sual kısmıydı. Bu kısım ne yazık ki Lavin in canını epey yaktı. Ama hiç yalan söylememişti. O dürüst oldukça ben eziliyordum. Ailem resmen kızı sorguluyordu. Bunu tabi ki soru sormuyor gibi yaparak yaptıkları için Lavin sorguda olduğunun farkında değildi. Ailesini anlatırken defalarca yutkundu. Elleri ile oynadı. Tabi ki herkes durumun farkındaydı ama kimse engel olmuyordu. Ailem için aile önemliydi. Ve Lavin ailesi yönünden bir sıfır geride başlamıştı. Tamam maddiyata önem vermezlerdi. Ama Saygın bir isim sahibi bir gelini tercih ederlerdi. Ben ne diyordum Lavin gelin adayı değildi ki. Ne yazık ki olmayacaktı da..

YALANCI YARİM (KISA HİKAYE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin