CESARET

540 52 83
                                    


Doğum günüm nedeniyle size bir minik hediye... Keyifli okumalar...

Tabi Gurur. Her şeyi geçtim. Çocukta beş dakikada yapılıp çıkıyordu zaten ortaya. Oğlum sen iki kez üniversite sınavına girdin. İlkinde ilk ona ikincisinde o da puan kırdılar da ilk elliye girdin. Tescilli dahisin sen. Bu kız nasıl bu kadar salaklaştırıyor acaba. Adı bile gurur olan adamda gurur kırıntısı bırakmıyor. Ego zaten tarih oldu. Sen ki öz abini bile bu zekayla bu aileden olamazsın diye saymayıp kendini biricik erkek evlat ilan etmiş insansın. Hani şu birincilikle mezun olmuş Bahriyeli abini.

Sen ki Selma yı istemeye gittiğiniz gün
abine evin en zeki karizmatik erkeği olmanın yolunu evde tek erkek olmakta buldun diyip hilal doğduğunda oğlun olsa seni geçer karizma gider diye korkup kız mı yaptın. tabi ya amcaya çekse evdede ezik olacaktın diyen insansın. Reddettiğin kızlardan voleybol takımı değil ligi kurulur senin.

....

Bir hafta sonra...

Lavin le baya arkadaş olmuştuk. Kanka modunda takılıyorduk. Cem Instagram a yüzüm asık fotoğraf atıp altına sevdiğim kızla kanka olunca ben yazınca yine ortalığı karıştırdım. Ve Bülent Eliz den hoşlanıyordu ama bir türlü açılamıyor dediğimde Lavin hiç sevmem öyle durumları erkek direk söyleyecek seviyorsa dedi. Öyle saçma sapan bahanelerle yaklaşanlardan nefret ederim.

Babamın beylik tabancasını verseydim Lavin. Valla bu kadar acıtmazdı. Çıkıp karşına seviyorum desem şansım olacak mıydı yani. Konuşmasını ama senin hatrına yaparım ben onların arasını diye tamamladı. Kendim ve Cem den sonra Eliz ve Bülent i de yakmış oldum böylece. Eliz in sevgilisi vardı. Ve Lavin tanışıp kaynaşma bahanesiyle grubu eve çağırdı.

Hepsi de bana gıcıklık olsun diye kabul ettiler.  Ders arası oturduk. Bir söyler yiyorduk. Lavin bir şey istememişti. Durgundu. Telefonuna mesaj geldi. Bir şeyler yazıp gönderdi. Yüzü daha da düştü. Ama bize bakıp gülümsedi. Sahte olmayı hiç beceremiyordu.

O sırada kantine sarmaş dolaş iki kişi geldi. İkisini de daha önce Lavin in yanında görmüştüm hatta çocuk için sevgilisi mi diye düşünmüştüm. Çocuk masaya otururken kız bize doğru yürüdü..

....

' Yüzünü gören cennetlik Lavin hanım. Yoksa benden mi kaçıyorsun. '

' ben yarın geleceğim yanına. '

' Artık borcunu ödeyeceksin yani sevindim. '

Lavin in yüzü iyice düştü.

' getirmişken Berkan dan aldığım 300 lirayı da getir. '

Lavin in gözlerinin dolduğunu fark edince ayağa kalktım. Rüya kaşlarını kaldırıp duruyordu. Kızı kolundan tutup kendime çevirdim.

' kaç para borcu var Lavin in sana '

' 200 '

Elimi cebime attım. Lavin ' Yapma ' dedi ama dinlemedim. Çıkarıp kıza 600 lira verdim.

YALANCI YARİM (KISA HİKAYE)Where stories live. Discover now