ALIŞVERİŞ

560 45 40
                                    

Bir küçük bayram hediyesi.. keyifli okumalar...

Önce bir şeyler izledi. Sonra telefonda konuşmaya başladı. Susmuyordu. Gerçekten susmuyordu.  Ama yorgunluk alışkanlık ve biraların etkisiyle uyudum. Uykumun arasında bile sesini duyuyordum. Hafta sonu için plan yapıyordu galiba ama her şeyden sonra vazgeçiyordu.

O an anladım ki aşk rezil bir şeydi. Ben her zaman kararlı bir insan olmuştum. Lavin i neden ve nasıl sevdiğim benim için bile merak konusuydu. Sabah 5 te kalktım. Kahvaltı hazırlayacak hiçbir şey yoktu. Çay bile yoktu. Lavin anahtar vermemişti. Dışarı çıksam eve giremezdim. Bu saatte açık fırın bulunurdu da güzel bir çay bulunmazdı.

Midem bando mızıka eşliğinde ağlıyordu. Çıkıp çıkmamak arasında kararsızdım. Arabam servisten çıkmış olsaydı arabada zaman geçirebilirdim. Ama bugün alacaktım.

Beklemeye başladım. Saat 9 olduğunda hala uyanmamıştı. Çıktım.. derse geç kalacaktım.

Saat 12 ye doğru mesaj geldi.

' Anahtarını vermeyi unutmuşum. Okuldaysan getiriyorum. '

' bugün orda dersim yok. '

' İşin kaçta biter. '

' İki saat sonra '

' Ben okulda olacağım. Uğrayabilirsen vereyim anahtarı. '

' senin kaçta bitiyor dersin '

' 3 te. '

' uygunsa senin için gelip alırım seni. '

' almana gerek yok aslında. Masraf yapma boşuna. '

' Sorun değil. Yakın olacağım zaten. '

Yalan söyleyen çok mu insan kınamıştım acaba.

....

Saat 3 te okulun önünde durdum. Lavin geliyordu. Otobüs durağına yürüdü. Bakmadı bile. Sonra da mesaj attı. Tam önünde durdum. Camı açıp seslendim. Bir an ters baktı. Sonra gülümsedi.

Kapıyı açıp saçını savurarak arabaya bindi.

' Senin mi yoksa. '

' evet. Servisteydi. '

' Pahalı bir şeye benziyor. '

' Pek sayılmaz. '

Öyle özel üretim falan değildi sonuçta. Ama benim için kıymetliydi. Her erkek gibi bende arabamı seviyordum.  Çantasından çıkarıp anahtarı uzattı.

' özür dilerim seni de yordum. Tüp taktırdın mı sen buna. Benzin fiyatları uçtu diyorlar. Her şeye zam geldi bu nedenle. '

Hadi ama güzelim. BMW i8 roadster bu. Bir Ferrari olmasa da tüp nedir. Tamam güzelim öyle demek istemedi. Ben senden para sakınır mıyım hiç dercesine direksiyonu okşadım.

' alışveriş yapalım mı lavin.'

' Bu hafta bir şey alamam. Ama senin ihtiyacın varsa marketin yerini gösterebilirim. '

'' Sevinirim. '

Acaba neye sevinirim. Marketi bulamayacak kadar salak olduğumu düşünmesine mi. Beni düşünsün de salak olarak düşünse de sevinirim.

YALANCI YARİM (KISA HİKAYE)Where stories live. Discover now