EV ARKADAŞI

747 47 93
                                    

' Benim pek fazla şansım yok. O nedenle anlaşırız gibi. '

İpleri eline verdim Lavin nereye çeksen gelirim.

' Sen yine de emin olma. Öncelikle eve geliş gidiş saatlerim belli olmaz benim. Öyle uykun hafifse işin zor. '

Ama ben kıskanç bir adamım. Ne demek belli olmaz. Gece yarısı gibi değil değil mi. Ayrıca bizde akşam 8 de yemek yenir. Geç kalan aç kalır. Sizde yok sanırım. Uykum mu. Hep tetikte uyurum ben. Çıt desen kalkarım.

' değil. Top patlasa duymam. '

' gece geç yatarım evdeysem mutlaka film izlerim. Eşlik edebilirsin istersen.'

Ben 10 bilemedin 11 dedin mi yıkılıyorum be güzelim kolay mı iki üniversite okumak ve 19 yıldır sabah 5 te kalkıyor olmak.

' Severim film izlemeyi. '

' alkol alıyor musun. Evde içerim bazen . Ama pis değildir sarhoşluğum. Sonra eve arkadaşlarım gelir arada. Senin de gelebilir tabi. Cem geleceği zaman önceden haber verirsen gelmem o gece eve. '

Yani şimdi sen erkek getirsen bende mi gelmeyeceğim. Sevgilisi yoktur değil mi. Olsa görürdüm yani.

' Cem ailesiyle kaldığı için nadiren genelde gündüz gelir zaten. Alkol fazla almam ama içerim '

Tek doğrumu hep birlikte alkışlayabiliyor muyuz.

' anladım. Dersim olmasa da çıkarım ben evden. Son olarak. Odan büyük. 12 metrekare. Eşyan yoksa tanıdığım ikinci el satan bir yer var. Alırız. Odanın temizliği sana ait. Ama ortak kullanım alanlarını ayda bir birlikte temizleriz. Herkes kendi bulaşığını yıkar. Benim zaten pek bulaşığım olmaz. Genelde hazır yerim. Seninde öyle yaptığını tahmin ediyorum. '

' Ufak tefek bazı şeyler işte. Eşya işini cem le ayarlayacağız. '

Güldü. Çok güzel güldü. Ama yanlış anlamıştı kesin. Ah be güzelim. Benim kendime ait evim var İstanbul da dubleks 146 metrekare bahçe hariç. Kimsenin değdiği eşyayı kullanamam o yüzden her şeyi sıfırdan alacağım.  Ailem gelirse evdeki eksiği anlatamam çünkü. Ve ben hazır yemekten nefret ederim. Ayda bir temizleyince böcek falan yapmıyor mu o ev acaba.  Korkmam ama evde görürsem evi satarım ben. Gülümsedim.

' Çok iyi anlaşacağımıza inanıyorum. '
Dedim.

Saydıklarımı hesaba katmazsak. Tabi anlaşırdık. Neden olmasın değil mi.

' Zaten ilk hafta sorun yaşamazsak ruh arkadaşımı buldum demektir. '

Ruh eşi diyecektin de dilin mi sürçtü.

Telefonumu istedi. Numarasını kaydedip kendini çaldırdı. Adresi yazdı.

' Ne zaman istersen ara. Taşınma işini halledelim. Yalnız karar değiştirirsen haber vermeyi unutma. Acil ev arkadaşı bulmam gerekiyor. Kira 2000 lira. Kişi başı bin lira düşüyor. Ama çok  dersen başka birini daha arayabiliriz. Bir odamız daha var aslında. '

' yok. Sorun değil ' dedim. Seninle aynı evde olayım kirayı faturaları hatta tüm masraflarını karşılamaya razıyım ben diyemedim tabi ki.. Lavin gitti..

....

Cem in sorularına cevap vermedim. Masaya döndük.

' Bir kez anlatacağım gülen olur çekip giderim ona göre ' diyerek anlatmaya başladım. Gülmemek için dudaklarını ısırdılar. Ama başarılı olamadılar. Hepsi birden kahkaha atmaya başladı. 

YALANCI YARİM (KISA HİKAYE)Where stories live. Discover now