3. BÖLÜM ~KAVGA ~

37.8K 1.4K 689
                                    

Okulun önunde zilin çalmasını bekliyordum. Sınıfa çıkmak istemiyordum,asla ama asla Atakan'la bir ilgisi yok offfff evet var.

Benimde başıma böyle bişey gelse intikamımı alırdım. Bu yüzden ona hak veriyordum. Başımı kaldırıp gökyüzünü baktım. Hava bugün yağmurluydu su damlaları yer yüzüne yavaş yavaş inmeye başlamıştı bile ıslamadan okulun girişine doğru yürümeye başladım. Zil çalınca sınıfa girdim aklıma gelen şeyle duraksadım. Bi dakika ya ben Atakan'ın yanında oturuyordum.

Olamaz en arkada oturmuş Arkadaşlarıyla konuşuyordu. Beni fark etmemişti. Acaba fark etse ne olurdu?Matamatik hocamız sınıfa girince herkes yerine geçmişti bile bende tahatanın önünde bekliyordum. " kızım geçsene yerine." Matematik hocası beni uyarınca Atakan'ın bakışları beni buldu.

"Evet Ezgi geç sene yerine bak sabahtan beri sıra arkadaşımı bekliyorum olmaz ama böyle."

Atakan resmen benimle dalga geçiyordu. Mecburen Atakan'ın yanına gidip oturdum. Hiç birşey demeden dersi dinliyordum. Atakan ise arada bana bakıp bakıp gülüyordu. kim bilir aklından neler geçiyordu. İşlediğimiz konu bitince hoca dersi bitirmişdi.Zil çalınca bir an  Atakan'a baktım o ise Matematik hocasına bakıyordu sınıftan çıkınca bakışları  bana döndü.

"Bana baksana sen. Sen kim oluyorsunda benim arkamdan işler çeviriyorsun?"dediğinde Cevap vermemiştim tamam haklıydı ama ben nerden bilebilirdim kavga edeceklerini.

"Cevap versene Ezgi susma. "

"Ne dememi bekliyorsun tamam suçluyum." Suçlu falan degilsin Ezgi.

"Sonunda anladın. "

"Beni sorguya çekeceğine sen git burnunu kıranları sorguya çeksen iyi olur bence."dedim sinirle önüne gelen beni suçlayamazdı. Onu ben benzetmemiştim, gidip onu benzetenlere laf söylesin bir zahmet.

"Sıra onda gelecek merak etme. "

"Sende milletin kardeşine karışma o zaman demek hak etmisinki dayak yemişsin. "Onun cevabını beklemeden hızla sıradan kalkıp sınıftan çıktım

"Ezgi. "Arkamdan seslene Atakan'dı ama arkama bile bakmadan kızlar tuvaletine girip beklemeye başladım. Birde peşimden geliyor ya kafayı yiyeceğim resmen.Kapı birden sertçe açılınca gelen kişiye baktım. Atakan'dı. Ne yapıyordu bu?

"Çıkın dışarı." diye bağırdığında herkes ona baktı."Size çıkın dedim."

Ne yaptım da öfkelendi bu? kızlar teker teker çıkınca kapıyı kapatıp yanıma geldi .

"Demek hak etmişim ha?"

"Bak gerçekten yeter. Ne ama hak ettin yalan mı? "diye sordum.

Sinirliydi.

"Ezgi."

"Ne Ezgi ne senin kız kardeşin olsa ona öyle yapsalar ne yapardın emin ol aynısını yapardın yalan mı?"

"Doğru ama daha hiç birimizi tanımıyorken neden onları tutun da onlarla beraber olup arkamdan kuyumu kazdın " Görende adam öldürdüm sanacak. Tamam hakklı olabilir belki ama ben Meriç'lerden olmadımki.

"Tamam sende haklısın evet böyle bişey yapmamlıydım kabul ediyorum lütfen artık uzatmayalım yaptıklarım için de özür diliyorum oldumu? "diye sordum. Her zaman böyledim konuyu uzatmak yerine kısaca sonlanmasını beklerdim. Çünkü ben buydum. Tartışmayı sevmeyen biriydim.

"Tamam özrün kabul ama sakın bir daha arkamdan işler çevirme. "dedi ve birde elini bana doğru uzatıp "anlaştıkmı?"dediğinde gülerek elini sıkıp "anlaştık. "dedim. Size yemin ederim sinirlerim bozulmuştu. Resmen ilkokul çoçuğu gibi kavga ediyorduk.

YENİ OKULUM Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin