eski iyi bir dostum yalnızca bu gece

50 4 2
                                    

Uyku tutmamış bu gece Yifan'ı.

Sabaha karşı üçü beş geçiyor, Wu Yifan üzerinde pijama altı ve salaş tişörtüyle televizyonun karşısında. Aylardan Nisan, hava da mevsim şartlarına göre sıcak biraz, elinde yeni aldığı kedili kupası ve içinde papatya çayı.

Kedisi yanına kurulurken miskin miskin geziniyor Yifan da kanallarda. Uykusu yok, ama keyfi de yok, boşlukta kaldığı saatlerden, biraz da yalnızlık sinmiş üzerine ucundan kıyısından.

Basketbol maçı, başka zaman olsa izler, ama bu sefer canı istemiyor. Haberler, geç. Konuşma programları, geç. Gece yarısı yayınlanan tuhaf programlar, uzaylılar, piramitler. Hiç sırası değil. Onu da geçiyor oflayarak, çayından bir yudum alıyor uykusunun gelmesini umut ederek.

Bir K-Pop kanalında kalıyor bir anda. Duraksıyor, düşmez yolu kolay kolay buralara, ölülerini dirilerini bilmek istemediği bazı insanlar var, sözü meclisten dışarı. Acı tatlı anılar, sol tarafında varlığına alıştığı bir küçük sızı.

Program sabahkinin tekrarını veriyormuş, çoğunu kaçırmış zaten, kimin kazandığını öğrenecekler şimdi. Nedense kıpırdamıyor eli, yeni sezon sanatçılarının hiçbirini tanımıyor, tanıdıklarının da bir şeyler yapmadığını düşünüyor, peki neden izliyor ki bu kanalı o zaman?

Hayatında daha önce hiç görmediği çıtı pıtı küçük bir kız ve yanında sevimli bir oğlan yarışmayı sunuyor, Yifan mikrofonlarından JinSoul ve Felix isimlerini okuyor. Kamera biraz uzaklaştığında yalnız bir anda nefesi kesiliyor.

Bunca zaman kaçtığı gözler karşısında. Gizlediği gerginliğini yıllar sonra bile açık seçik görebiliyor Yifan, çünkü Junmyeon her halinde açık bir kitap gibi olmuş ona. Titreyen eli kupasını sehpaya bırakıyor yavaşça, Junmyeon'un heyecanı ona da geçerken nefesini tutarken buluyor Yifan kendini.

Gecenin üçü ve tekrarını izlediği bir yarışma programında eski aşığına kapılıp gidiyor Wu Yifan. Rakamlar sayılıyor hızlı hızlı, kedisi huzursuzluğunu sezip sürtünüyor ona, Yifan yorgun argın gülüyor; birkaç nefesten oluşan sessiz, ironik, tatsız bir gülüş bu, yalandan bir antidepresan gülümsemesi. Uzanıp kedinin başını okşuyor.

"Bak,"

Diyor ona, ekranı gösteriyor.

"Babandan sonra dünyanın en yakışıklı adamı var ekranda."

Kendi laflarına karşın buruk bir tebessüm beliriyor duraklarında. Çünkü Junmyeon dediklerini duysaymış sırıtırdı ona, karnına dirsek atardı, iltifat aldığında suratını buruştururdu hep, en ufak güzel söz mütevazı gururunu okşardı hemen.

Başını tekrar ekrana çeviriyor alkış seslerini duyunca, Junmyeon'un beyaz gömlekli güzel bir resmi, 사랑, 하자 yazıyor büyük harflerle. Kendi albümünü çıkarmış, şarkısının adı grubunun özlü sözü. Yifan'ın kulaklarına, dudaklarına, saçlarına, avuç içlerine, boynunun girintisine, göğsüne, tam yüreğinin üzerine defalarca fısıldanmış bu söz yıllar sonra bir kere daha dökülüyor Junmyeon'un dudaklarından. Çok uzaktan bu defa.

Gerginliği kırılma noktasından çıt diye kırılıveriyor hayran kitlesinin tezahüratlarıyla ve Junmyeon yıllar sonra ilk defa Yifan'ın gözlerinin önünde hüngür hüngür ağlıyor. Şarkısını söylerken sesi titriyor, hıçkırıklarla bölünüyor lafları, elindeki ödülüne dönüp dolaşıp uzun uzun bakıyor.

Junmyeon o sahnede yapayalnız ve hüngür hüngür ağlıyor Yifan'ın gözlerinin önünde.

Verdiği sözler geliyor Yifan'ın aklına. Hayatının aşkını arkasına bile bakmadan, hiç habersiz terk edip gitmeden önce verdiği sözler. Her canı yandığında yanı başında olacakmış, sıcak göz yaşlarını silecekmiş ne zaman ağlasa, bir omuz uzağında olacakmış.

Wu Yifan bu sözleri bu gece de tutamıyor. Bu gece de yalnız bırakmış Junmyeon'u, tekrar kaydı bu, Junmyeon çoktan akıtmış göz yaşlarını. Yifan çok geç kalmış.

Çaresizce izliyor onu televizyon ekranından. Çok güçlü birisi olmuş artık eski sevgilisi, tam bir çetin ceviz, yıkılmaz bir duvar. Yixing bir bir anlatmış Yifan'a çok sarhoş oldukları bir akşam, çünkü zil zurna sarhoş olmadan adını diline almaya cüret edememiş hiç.

"Çok kırdın kalbini, onu tam can evinden, en hassas yerinden vurdun. Sen diye ölüyordu."

Demişti Yixing,

"Senin vurgunundan toparlandıktan sonra her şeye göğüs gerecek gücü buldu kendinde. Bütün inişlere çıkışlara, nefrete, ayrılıklara, skandallara. Kırıp gittiğin yüreğine çelik zırh kuşandı."

Hiçbir zaman affetmiyor Yifan kendini. Biliyor ki o ne kadar Junmyeon'un grubunun (artık kendi eski grubu demeye dili el vermiyor çünkü) şarkılarına denk geliyorsa sağda solda, Junmyeon da onun sesini duyuyor. Çok merak ediyor Yifan, acaba ne kadar cızlıyor içi, o da radyoyu değiştirmeden önce durup bir iki saniye kulak veriyor mu sesine, hala onu düşündüğü oluyor mu hiç?

Ekrana bakarken koltuğa doğru gömülüyor iyice, gözlerinden akan sıcak yaşlar çenesinden damlarken fark ediyor ancak ağladığını. Sevgisi ağır basıyor pişmanlıklarına, uzun parmaklarıyla eline aldığı kupasında ritm tutuyor.

Güzel gözleri yaşlarla parlayan Junmyeon kameraya uzun bir bakış attığında acı acı gülümsüyor Yifan. Antidepresan gülümsemesi, antidepresanı ise kahrının ta kendisi, Kim Junmyeon. Eski iyi bir dostu, can dostu.

"Bana bakma sen,"

Diyor Yifan,

"Parçalı bulutluyum. Ama sen mutluysan, ben de mutluyum."

Çünkü mutlu belli ki Junmyeon. Yifan içini sıkan bir şeyler olduğunu görse de bakışlarından, çünkü yıllarını uzun uzun bakarak geçirdiği gözleri herkesten daha yakından tanıyor, yine de mutluluk göz yaşları olduğu belli sular seller gibi güzel yüzünden akanların.

Haddi yok belki, ama onu hala seviyor, çok seviyor tam da sabaha doğru üçü on geçe.

Şarkısının sözlerini dinliyor, sesini dinliyor Junmyeon'un. Kalbindeki tatlı sızı artmış, canı yandığı kadar huzur da dolmuş içine, canının ta içi gözlerinin önünde.

Göz kapakları ağırlaşıyor yavaşça, parçalı bulutlu Yifan bu gece, Junmyeon göz yaşlarıyla şarkısını söylerken canı çok yanıyor. Onu bıraktığı kadar yalnız, böyle gitmiş.

Yüreği sızlarken uykuya dalıyor koltukta, Junmyeon'un yanında bu gece. Konuşacak çok şeyleri var, ancak Junmyeon hesap sorsa nasıl cevap verecek Yifan ona?

"Eski iyi bir dostsun yalnızca bu gece."

Diyor Junmyeon ona rüyalar aleminde, üzerine gelmiyor. Eski iyi bir dost yalnızca bu gece Yifan.

*bu şarkıya otuz beş tane krisho fiki yazacağım bu daha hiçbir şey kimse beni durduramaz

*cok-haklisin-esa sana ithaf ediyorum bu fiki doğru düzgün tanışmadık ama sonunda bu fiki bitirmeye motive ettin beni öptüm alnının çatından

*--nekomimichan

parçalı bulutlu ︰krishoWhere stories live. Discover now