27-30 (tapasztalatok és vélemények)

9 3 1
                                    

Tbh... ebben a három napban sketcheken kívül nem igazán rajzoltam. Az utolsó napon mondjuk eredetileg sem terveztem volna rajzolni, helyette tapasztalatokat osztottam volna meg, de hogy mi történt az 27.-étől 29.-éig az örök rejtély. Tudjuk be a nyári szünetnek.
De mivel már július van (a harmadik nap már), ezért azt a három napot nem hiszem, hogy ne fogom pótolni, mivel már felesleges. ><

Ettől az utolsó pár naptól eltekintve egy picit büszke vagyok magamra, mivel ez volt az első hosszabb dolog amit végig is vittem. Általában nagyon könnyen feladok dolgokat, ez viszont kontrasztban áll azzal, hogy eszméletlen makacs vagyok, szóval itt annak ellenére, hogy néha-néha volt egy pár nap elmaradás, nem volt széterőltetett az egész, azzal szemben, hogy néha tényleg nem volt kedvem már dolgozni.

De mindezt így félredobva rájöttem néhány dologra. Persze néhány magától értetődő csak nekem esett le későn. ><

Például hogy nem kell magadra erőltetned egy stílust, amiben nem tudsz otthonosan mozogni. (khmm... Semi-realistic XD) Egy-egy rajzon lehet jól mutat, ilyen például a borítókép aaaaaaaa.... 17. napról. Két okból nem működött volna azzal a stílussal a képregény. 1. Nagyon sokáig tartott volna a pózoknál rendesen kidolgozni a gyűrődéseket, izmokat, valamint 2. Nem mozgok még annyira otthonosan a stílusban, hogy könnyedén belegondolás nélkül meg tudjak rajzolni bármit.

Továbbá azt is, ami szintúgy magától értetődő, és anonimban megköszönöm az utólagos elmagyarázónak, hogy teljesen mindegy, hogy mit alkotsz, az a néhány ember, aki körülötted van, így is úgy is támogatni fog benne. Magyarul a lényeg az, hogy neked tetszen. Teljesen máshogy néznek egy rajzra, ha már magának az "alkotónak" is tetszik. De ez már csak ilyen sidenote.

És még sorolhatnám tovább a kis elkésett megvilágosodásaimat, de nem untatok vele inkább semmit.

De akkor lássuk, sikerült e valamennyire rátalálni a stílusomra és valamennyire megtanulni kezelni a CSP-et. A válasz elég lényegre törő : nem. Míg a stílussal egy kicsit haladtam, a ClipStudioPaint még mindig ugyan olyan elérhetetlennek tűnik mint azelőtt. Persze aláírom, hogy aki megtanulja kezelni, sokkalta egyszerűbb lesz az élete, de én úgy hiszem, hogy egyenlőre maradok a PaintToolSai-nál és mint kiderült a telefonos appoknál. (nem is olyan nehéz velük dolgozni mint gondoltam)

Tapasztalat azoknak, akik el akarják kezdeni ezt a challenget:

-ha nem megy egy nap a rajzolás, hagyjátok ki azt a napot, pihenjetek, ne erőltesd, bár ha teheted próbálj meg papírra vázlatolni egy pár óránként
-lépjetek ki a komfort zónátokból, ha az új dolog nem is jön be utána, akkor is sokkal könnyebb lesz újra visszatérni a régihez
-ne keseredjetek el, ha nincs fejlődés. Mint kiderült, egy hónapon keresztül egy-egy órát rajzolni nem hoz olyan eredményeket, mint én azt vártam volna. Így ha legközelebb lesz ilyen, már tudom, hogy több időt igényel egy ilyen, és emiatt lehet, 3 vagy akár 4 hónap lesz egy ilyen challenge. Persze nem napi feltöltésekkel. (de lehet csak velem volt a hiba, hogy nem szántam rá magam eléggé ><)
-hallgassátok meg mások véleményét
És a legutolsó...
-ti se adjátok fel.

Hát azt hiszem ennyivel zárnám le ezt a kihívást. Amennyire idegölő volt új dologba belefogni, legalább annyira is volt szórakoztató.
Majd még találkozunk. Jelezzetek, ha még szeretnétek, ehhez hasonló, rajzos, illetve rajkihívásos "könyvet", na de a későbbiekig...

Bye-bye! Legyen szép nyaratok nektek is! ^^

Rajzkihívás magamnak... júniusi kiadásWhere stories live. Discover now