22. Nap

16 2 0
                                    

Szóval megint elmaradtam, de legalább most csak két nappal.

Yee

A későbbiekben nyavalygás olvasható. Nem lesz a mai napon a kihíváshoz készült rajz feltöltve. Nyugodtan ugorjátok át.

De van egy jó hírem számotokra. Elcseszettül nem haladunk a képregénnyel. És hogy ez nektek miért jó? Mert nem kell végigfigyelnetek egy kezdőt, ahogy egyedül szenved egy comic megvalósításával. Lehet később visszatérünk rá, de az sem most lesz. Szóval akkor mihez kezdek most? Jó kérdés. A 23. naphoz feltöltöm ameddig készen van. És az a, azt hiszem, négy képkocka tényleg két napomat vitte el. Őszinte leszek, nem azért, mert annyi effortot vitt el. Hiszen normál esetben egy egy olyan képkocka max 20 percet vinne el. Akkor mi okozza a gondot? Hogy nincs kedvem már elvárásokat teljesíteni. Mármint nem úgy értem, hogy ha megkérnek valamire, azt nem csinálom meg, csupán azért, mert nincs kedvem. Csupán rájöttem, hogy egy ilyen comic nem csak szórakozás, és hogy, legalábbis az én szemszögemből nem egy személyes munka. Nagyon tisztelem azokat, akik tényleg le tudnak ülni és teljesen egyedül megalkotni akár egy webtoont vagy mangát. Az utóbbi mondjuk nem teljesen igaz, tudom, mivel ott a szerkesztőség, hogyha felkapnak és kaphatsz tőlük segítséget. Szóval ameddig nem készítem fel magam az elkészítéséhez, valószínűleg addig ez a két oldal lesz csak.

Na akkor foglaljuk össze, mégis milyen problémák merültek fel, amik miatt itt nyavalygok.
1. Nincs állandó stílusom. Ami nem is lenne olyan gáz, hiszen rengeteg művésznek alakul ki közben, és folyamatosan változik. De ami engem zavar, hogy az "összemosott" stílus, amivel kezdtem eszméletlenül nem kompatibilis a comic stílusával. Mivel nincsenek rendes körvonalak, ezért egybeolvad az egész. Ami egy rajzon nem baj. Lehet vele úgy dolgozni, hogy működjön, mint például a szigetes rajzomon, ami egy rajzversenyre készült.

Itt sincsenek igazán éles körvonalak, de a színek elkülönítik eléggé a részleteket egymástól hogy ne így kelljen. Kijelenthetjük, hogy ennek a rajznak az esetében a körvonalak csak elrontanák. Hiszen a figyelmet megkötnék, minden objektumot elválasztanának. Míg egy comicnál lényeges, hogy minden "tárgy" látható legyen, ne olvadjon túlságosan bele a környezetbe.

2. Egyenlőre nem látom az értelmét, hogy megalkossuk. Míg az Erdővel ellentétben (mostmár Az erdő mélyén), amit csak saját szórakozásból írok, addig ezt HaJiZu, rendes kiadásra szánja. Amivel ugyan úgy nem lenne baj, csak annyi hogy amit ő csinál, hogy "ússzunk az árral" az egy könyvnél még működhet, de egy comicnál nem igazán
Hogy miért? Mert míg egy könyvben kihúzol mondjuk egy oldalt, amit megírtál mondjuk egy fél vagy egy óra alatt, addig egy oldal a képregényben, ha részletes és szépen kidolgozott, az egy egész napot is elvehet az életedből. Így persze, hogy nem lenne kedved kivenni egy fejezetet, csak azért mert a későbbiekben nem illik bele a sztoriba.

3. Semmilyen alapot nem kapok a sztorin kívül. Magyarul elvárás van, de segítség nincs. Yeet. Ezt nem is ragoznám tovább.

4. Nincs hozzá motiváció. Legyünk őszinték. Azt hittem, egy fun projekt lesz, ennek ellenére pont az ellentetje jött össze. Eszméletlenül erőltetett úgy, hogy csak én "egyedül" dolgozok rajta.

Szóval ja. Teljesen elvesztettem a kedvemet. Ha később lesz, akkor folytatjuk, de nem hiszem, hogy lesz belőle bármi is. Na de hát majd kiderül.

Bye-bye!

Rajzkihívás magamnak... júniusi kiadásWhere stories live. Discover now