|8 İkinci Adım

3.8K 272 383
                                    

Multimedya - Emre

Oy ve yorum lütfen.

“Elimizde meczup bir kadın, meczup kadının kızı meczup kız yani senin halan, amcan ve Hava nine var. Sırrını çözmemiz gerekenler bunlar. Ve olayların nedeni hakkında en ufak bilgi yok. O kadının evi nasıl yandı? Halan nasıl öldü veya öldürüldü? Ninen neden eşini öldürüp intihar etti?”

“Ve babamlar niçin bu kadar tedirginler? Bu olaylarda onların dahli nere? Bunları da ekle.”

Nesli sıraladığı ve benim eklediğim soruları kağıda geçirmeye başladı. Sorular gözümüzün önünde olsa daha rahat çözebilirdik sanırım. O, yatağının üzerinde oturmuş yazmaya devam ederken ben de hemen yanında uzanmış atmamız gereken ikinci adımı hesaplıyordum. Aklıma bir şey gelmişti. “Bence önce bilgi sahibi birine gidelim. Bu kadın olayını anlatalım. Eğer söylentilerin doğruluk payı var ise bu yoldan yürürüz. Yoksa başka bir yol çizeriz.”

Neslişah yazmayı bitirip bana baktı. Başını yana eğip gözlerini kısarak düşünme moduna geçti. Düşünür şeklinde sesler çıkarırken “sanırım kimden yardım alabileceğimizi biliyorum.” dedi.

Kaşlarımı havaya kaldırıp “kimden?” diye sordum.

“Uzaktan bir akrabamız var. Anneannemin kuzeninin torunu. Ondan yardım alabiliriz.”

“Sizin ailede cinci hoca olduğunu bilmiyordum.” dedim şaşkınlıkla.

“Cinci hoca değil. Bahsettiğim kişi cinci hocayı tanıyan biri.” dediğinde anladığımı belirtir şekilde mırıldandıktan sonra “e bize yardım eder mi ki?” demiştim. “Niye yardım etmesin ki? Onu olayın içine çekmiyoruz. Bizi sadece ilim ehline yönlendirecek o kadar.”

“Anladım. Peki bu anneannenin kuzeninin torunu hocayı nereden tanıyor?”

“Zamanında büyü yapmışlardı buna. O da kurtulmak için bu hocaya gitti. Hoca da yardımcı oldu ve büyüden kurtuldu.”
Merakım gitgide artmıştı. Evet ben meraklı bir insandım. Ve bu kişiyi de merak etmiştim. Bu yüzden aklıma gelen soruları tek nefeste sıraladım. “Kaç yaşında bu akraba? Kız mı erkek mi? Niye büyük yapmışlar? Hem kim büyü yapmış?”

Bir anda Neslişah halime kahkaha atarken “sakin ol şampiyon. Anlatacağım her şeyi.” dedi.

“İyi anlat o zaman hadi.”

“Şimdi akrabamız erkek. Adı da Emre. 25 yaşında. Büyüyü Emre’ye platonik aşık olan kız yapmış. Sadece Emre’ye de değil. Emre’nin nişanlısı Aslı’ya da. Kıskançlığından yapmış iste. İkisinin de ölmesini istemiş. Ama olmadı, başaramadı. Nasıl buldular bilmiyorum ama bir şekilde hocayı bulup yardım istemişler. Hoca da işinde iyi biri çıkınca bozmuş büyüyü. Şu an iyiler.”
Hala şaşkındım. Bir insan nasıl bu kadar bencil olabilirdi.

“Büyüyü yapan kıza ne oldu peki?”

“Bilmiyorum.”

”Ölmedi mi? Korku filmlerinde öyle olur ya?”

“Yok ölmedi. Akıl sağlığı da yerinde. Ama kız pişman olmuş sonraları. Dediklerine göre cinler onu da rahatsız ediyormuş. Niye bilmiyorum ama büyü bozulunca o da rahatlamış. Şimdi ise Emre gilden uzakta bir yaşam sürüyor.”

“Anladım, Tuhaf. İlk defa karşılaşıyorum böyle bir şeyle."

“Ee ne zaman gidiyoruz? Numaraları falan var mı sen de arayıp haber ver buluşalım bir yerde.”

“Emre’nin değil ama kız kardeşinin numarası var. Dur arayayım da söyleyeyim. Sonra da yatalım. Çok yorulduk bugün.”

“Aynen doğru diyorsun.”

RİTÜEL - Paranormal Aşk ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin