4. Fejezet

74 8 0
                                    

Bazalt/Toll/Mandula/Szirt/Hársfa/Gyömbér

   Bazalt kisétált a térre a következő reggel, felkészülve egy eseménydús napra. De rögtön megfagyott amikor meglátta Betát és Karvalyt. A beta elkáprázva figyelte a hímet, miközben folyamatosan dícsérte, már nem is foglalkozva a felsorakozó farkasokkal, akik mind a beosztást várták. A düh szétfolyt Bazalt testében, és másodperceken belül elöntötte a méreg. Morogva indult meg Hegy felé, nemtörődve a rosszalló tekintetekkel. Hegy hirtelen hátra fordult, ahogy meghallotta Bazalt lépteit. Egy pilanatra rémület csillant a szemében, de aztán magabiztosan Bazalt elé állt. A két nőstény nagyjából ugyan akkora volt, bár Bazalt mintha egy leheletnyivel magasabb lett volna. Bazalt nem gondolkodott. Lendületből betájára vetette magát, de az kitért az útjából. Bazalt épp újabb támadásba lendült, amikor Karvaly állt be a két nőstény közé. A falka hálásan nézte Karvalyt, örültek, hogy a hím megóvta őket egy falkán belüli verekedéstől.

-Talán elfelejtetted, hogy a Betád vagyok? - Morogta Hegy, mire Bazalt gúnyosan meredt rá.

-És egy Beta nem tudja magát megvédeni? - Kérdezte Karvaly felé bökve az orrával, de tekintetét továbbra is Hegy szemébe fúrta. Hegy épp válaszolni akart, de Bazalt beléfolytotta a szót.

-Megyek, vadászom egyet helyetted is, amíg te az új falkataggal bájcsevegsz. - Jelentette ki, azzal sarkon fordult, és futni kezdett az erdő felé. Minden porcikája azt kívánta, hogy neki ugorhasson Hegynek... vagy Karvalynak, aki hirtelen olyan sok elismerést kapott a Betától. Olyan elismerést ami Bazalt érdemelt volna meg, de ő sosem kapott meg. Erőt vett magán, és gyorsított. Úgy érezte, ha nem megy el falkája közeléből azonnal felrobban.

  Barack csöndben ült, ahogy mindenki a téren. A nagy kövön ülő alphát figyelték, aki akkor osztotta be őket edző csoportokba.

-Minek kell ez egyáltalán?- dühöngött Örvény, de rögtön csöndbe maradt ahogy az összes körülötte ülő dühösen fordult felé.

-Felkel készülnünk ha támadnának!- vágta rá Róka, és nem mondta hozzá, de magában mindenki hozzátette: És arra, hogy mi támadjunk.

-Csoportokat osztottam be, akiket egy-egy tapasztalt harcos fog vezetni.- mondta Barlang, majd Érdre nézett aki bólintott és előrelépett. A beta hangja erőteljes volt, bejárta az egész tábort és Barack biztos volt benne, hogy a táboron kívül is tökéletesen lehet hallani.

-Cseppkő csoportja lesz Örvény, Barack és Lepke.- A neve hallatán a nőstény hőbörögni kezdett

-Én vadász vagyok!- mondta Lepke, de csöndbe maradt amikor Alpha rászegezte tekintetét.

-Folytasd Érd.- Végig ülte a falka a beosztásokat, és a hangulat egyre nyomotabb lett. Barack nem tudta mi volt az oka, de kezdett tartani attól, hogy mit terveznek az alphák, és rákellett jönnie, ebben ő, mint sima kém csak játékos volt, de döntéseket nem hozhatott.

-Úgy készüljetek, hogy holnap beljebb toljuk a határokat Fagyék területén.- nézett végig rajtuk Barlang

-Ár és Cseppkő, a ti csapatotok fog elsőként harcolni, ha erősítés kell szóltok. Most menjetek ki edzeni, a többieket Érd, rendezd járőrökbe és vadásszatok. A gyógyítók pedig nézzék végig a raktáraikat, ne a harc közepén kelljen gyógynövény után kajtatni. Homok és Pinty, ti mentek velük holnap, ha Fagy követeli a visszavonulást ne engedjetek nekik.- utasította Alpha, mire Barack nyelt egy nagyot. "Tényleg képes lesz azután megtámadni Zsályát, hogy ma este is találkoznak?" csak a nőstény meleg barna szemeire gondolt és máris úgy érezte, sose lenne képes mancsot emelni rá. De kötelesség tudata miatt nem ellenkezett, kiindult új mentora után, miközben hátra pillantott a gondterhelt Szirtre. Apja észrevette, hogy figyeli így a fehér hím biccentett egyet fiának mielőtt Érd beosztotta Menta és Gyíkhoz. Ár csoportja, Mező, Völgy és Ég mellettük mentek.

Farkasok (3. rész)Where stories live. Discover now