#7 Pletichy

213 14 0
                                    

Vrátila jsem se do hlavní místnosti, nikdo tam nebyl, tak jsem zašla do laboratoře, kde by měli být Banner s Tonym. 
,,....díky, ale když jsem byl v New Yorku naposled, tak jsem rozbořil Harlem.'' Měl k něčemu poznámku Banner. ,,No u mě budeš mít naprostej klid, pokud ti nevadí děti...'' Ukázal na mě Tony. Sarkasticky jsem se usmála. ,,Žádný stres, ani překvapení.'' S těmito slovy dal Tony Bannerovi šok do boku. A v tu samou chvíli přišel do místnosti Roggers. Sedla jsem si na nějaký stůl. ,,Hej! Zešílel jsi?'' Napomenul ho. ,,Neřeknu. Vážně se držíš, co je ten tajnej recept? Tichej Jazz, bonga, kouření trávy?'' ,,Tobě to přišlo jako vtip?'' Zeptal se vážně kapitán. ,,Byl to vtip.'' Poznamenal Tony. ,,Tohle je vážná věc, je tu dítě a ke všemu ohrožuješ bezpečnost lodi, bez urážky.'' Pak začali probírat, proč nás Fury povolal teď, proč ne dřív? Co tají? Oni mezitím probírali Stark Tower, jak do toho všeho zapadá, proč se Tony napíchnul do S.H.I.E.L.D.u, a další věci. 

,,Myslím, že se nás Loki snaží zmást. Chce rozpoutat válku, a pokud nebudeme obezřetní, uspěje. Máme rozkazy, řiďme se jimi.'' Filosofoval kapitán. ,,To není Tonyho styl.'' Podotkla jsem a Tony na mě ukázal, že mám pravdu.  ,,Tobě jde jen o styl že?'' ,,Tak nevím, kdo z nás je tady za a) nejvíc nafintěnej a za b) k ničemu...'' Řekl Tony a já se musela ušklíbnout. ,,Steve, neříkejte, že vám nic z toho nepřijde podezřelé.'' Řekl Banner. ,,Najděte tu kostku.'' Řekl kapitán a odešel. 

,,S tím Lokim není úplně mimo, má před námi náskok.'' Podotkl Banner. ,,Je jako Scratchy, s bombou, kterou neumí ovládat, vybouchne mu do xichtu a já se na to budu dívat.'' Řekl Tony. ,,No, já si o tom radši přečtu.'' Řekl Banner. ,,Nebo se vystrojíš do boje s náma.'' ,,No, já žádnou výstroj nemám, jsem obnažený, jako nerv, je to děsné.'' Teď si budou povídat o svých superschopnostech? ,,No, já mám v hrudi střepiny....'' Neposlouchala jsem je a prohlížela si různé zařízení a to Lokiho žezlo. Pak o mě začal Tony mluvit tak jsem zvedla hlavu a začala poslouchat. ,,Tamhle to malý škvrně ti zas může vytopit barák.'' Banner se na mě otočil, tak jsem na něj zamávala s úsměvem, že jsem to já. ,,Viděl jsem její složku. Ale nic jiného než to, že je majetkem S.H.I.E.L.D.u jsem se nedozvěděl.'' Zamračila jsem se a šla blíž. ,,Hm, to mě urazilo, nejsem majetek.'' Řekla jsem laxně. ,,Jak to myslíš, že mi můžeš vytopit barák.'' Chystala jsem se mluvit. ,,Má nějakou sílu ovládat živly, ve škole jí nikdo neměl rád, tak to tam srovnala se zemí.'' Skočil mi do řeči Tony. Uraženě jsem se na něj podívala. ,,Nesrovnala jsem to se zemí. Hele, nemluvme o mě, stačí vědět, že mám živel vody. Zatím jen vodu...'' Oba kývli. ,,A vůbec, jak to víš?'' ,,Napíchnul jsem se k S.H.I.E.L.D.u přece.'' Aha, já málem zapomněla. 

Vyšla jsem ven k řídícímu centru a viděla Thora s Coulsonem a Furym. Šla jsem za nima. ,,Válka ještě nezačala. Dokážete Lokiho přimět, aby nám ten tesseract vydal?'' Zeptal se Fury. Thor se na nás otočil. ,,To já nevím, nevzhlíží ani ke mě ani k Daisy.'' Fury se na mě tázavě podíval. Pak Thor pokračoval. ,,Lokiho mysl zahalil stín, nejde mu jen o moc, ale i o to, aby se mi pomstil. Přetrpí vše, jen aby dosáhl svého.'' Fury sešel pomalu k němu. ,,To si myslí hodně lidí, dokud nezačnou trpět.'' Nechci aby Loki trpěl, ať už to Fury myslel jakkoliv. ,,Co po mě vlastně chcete?'' ,,Spíš mi řekněte, co všechno jste ochoten udělat?'' Pak jsem podotkla. ,,Loki je přece vězeň.'' Na to Fury odpověděl: ,,A proč mám pocit, že je na téhle lodi jediný, kdo tu chce skutečně být?''

Došlo mi, že má pravdu.


Za hranice - pokrevní pouto (Marvel FF)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt