•6•

103 5 1
                                    

Dneska ma čaká naozaj zaujímavý deň. Obed s kráľovskou rodinou to bude! Hlavne musím myslieť na svoje  nové pravidlá, ktoré som si určila.
Žiadna láska, žiadne city.. Chápeš? Je ťažké si niečo také uvedomiť, hlavne sa musím sústrediť nato, že je tu omnoho viac dievčat ako ja, a je minimálna šanca žeby si ma vybral tak či tak. Možno ma bude cely čas ignorovať, a ja sa teraz úplne zbytočne stresujem a vymýšľam rôzne dejové situácie. Bože Phoenix,ty si ale paranoidná! Vydýchla som si, možno som len v strese.

Vyčistiť boxy, a obstarať kone sa mi dnes podarilo v rekordnom čase. Tak sa aspoň môžem pripraviť na obed. Kráľovná každej z nás poslala nejaké šaty, ktoré si mame obliecť. Nemôžme tam prísť v odeve slúžky. Som zvedavá aké dostanem ja! Otvorila som dvere a stala tam vysmiata Tansy.
„Doniesli šaty?"
„Prišla si načas čo chvíľa nám ich donesú,"
Super, očesala som si vlasy, ktoré majú malinko kudranté končeky.
„Nesiem Vám šaty modré pre Tansy a bordové pre Phoenix,"
Tie ale boli nádherne! Mali strih tak aby som mala nahý krk, ktorý mi zdobil šperk ktorý som dostala po mame.. Bol to obyčajný náhrdelník s menšou guľôčkou. Vyzeral naozaj nádherne. Šaty mali rukávy po lakte, ktoré boli z čipky. Naozaj som sa nad svojimi šatami mohla len rozplývať. Tansy mala úplne rovnaké len modré. Asi budeme mat všetky rovnaký strih a odlišnú farbu.

Cítila som ako moja krv pulzuje v žilách, bola som zvedavá a dúfala som, že sa nič nepokazí. Ake to môže byť, sedieť pri kráľovskej rodine viesť normálnych rozhovor a potom sa vratiť opäť na post služobnej? Je to naša chvíľka slobody. Odbilo dvanásť hodín a s Tansy sme sa vybrali do kráľovskej jedálni.
„Ake to bude?", Zvedavo sa ozvala Tansy,
„Myslím, že to bude naozaj.. zaujímavé,"
Tansy je naozaj krásna v tých šatách! Sam princ jej neodolá!
„Ako sa mám správať? Som vychovaná ako slúžka, nepoznam kráľovskú etiku,"
„Tu nepoznam ani ja," Obe sme sa na seba pozreli, a naraz vošli do kráľovskej jedálne, bola tak neuveritlne veľká a nádherná! Vyzeralo to tu omnoho lepšie ako v tej našej, logicky.. Kráľovská rodina už bola usadená, boli tam už takmer všetky služobné. Sage sa rozprávala s princom, vyzerá to tak že mu sadla do oka.

Sadla som si na voľne miesto, však ešte pred tým som sa uklonila kráľovskej rodine.
„Ahoj, Phoenix, dnes si naozaj krásna," podal mi princ lichôtku. Tak ako každej, bolo to od neho naozaj pozorné.
„Dámy, ja a moja rodina sme si pre vás pripravili pár testov, podľa ktorých sa rozhodnem, ktorá z Vás bude stáť po mojom boku, a však isto máte mnoho otázok aj vy,"
Všetky sa pomrvili, to ani jednu z nich nezaujíma pravda a dôvod prečo sme tu?
„Prečo práve nás šesť?",
„Vybral som si, tie ktoré vyzeraju šľachticky, alebo sa mi nejakým spôsob páčili,"
Ja že vyzerám šľachticky? Nad tým som sa potichu zachychotala.
„Aký bude náš úplne prvý test?"
„Bude kráľovsky bál tak ako každý rok, a však pre vás ho tento rok trochu upravíme," vzal si pohár v ktorom bolo, asi červene víno? Jeho hustota bola celkom veľká, bolo to vôbec víno ?
„Každá z vás si vyberie partnera zo šiestich mužov, ktorých vyberiem ja,"  ďalšia pauza medzi rozprávaním, už to zo seba vysip noták!
„Dáte si pekný tanec bez dotykov, všetko vás váš partner naučí. Neskôr na plese každá uvedie nejaký príhovor, ktorý si od dnes môžete pripravovať do zápisníka, ktorý dostala každá z vás, tým sa ukončí váš prvý test pri ktorom sa však tiež budem svami postupne rozprávať a každá si dá so mnou minimálne jeden tanec."
Neuveriteľné! musím napísať príhovor! Nemôžem sa strapniť pred niekoľkými kráľovstvami.

𝕯𝖎𝖆𝖗𝖎𝖊𝖘Where stories live. Discover now