İki Gönül Arasında

49 2 0
                                    

Yunus nişanlı bir erkekti. Artık onun için dünyada ki bütün kızlar birer kardeşti. Peki buna Dilek dahilmiydi? Yunus sevdiğine sahip çıkan, onu sahiplenen delikanlı biriydi. Nişanlandığını önce Dilek'in annesi öğrendi. Yunus Dilek'in annesi ile de tanışmış onunla da konuşuyordu. Annesi herşeyi biliyordu. Anlayışla karşılıyordu bu durumu. Yunus'un nişanlanmasına çok sevindi. Çünkü kızıyla Yunus'un beraber olmalarını istemiyordu. Yunus'u severdi. Delikanlıydı çünkü. Hiç yalan konuşmuyordu. Bir akşam Yunus Dilek'in annesiyle konuşurken Dilek ısrarla Yunus'la konuşmak istediğini söylüyordu. Yunus bir sakıncası olmayacağını ve konuşbileceklerini belirtti. Dilek Yunus'u tebrik etti. Yunus teşekkür etti. Takip eden günler de Dilek, Yunus'a bir şekilde ulaştı. Ona hesap sorar gibi konuşmalar yapıyordu. Kendisini çok sevdiği halde nasıl nişan yaptığını soruyordu. Yunus Dilek'le konuşuyordu ama içi hiç rahat değildi. Çünkü nişanlı bir erkekti artık. Ona bunu açıklayamazdı. Yıllardır aşık olduğu kişiyi normal bir arkadaşı gibi göremiyordu. Bir yanda onuru, gururu, bir yanda gönlü arada kalmıştı. Peki ama Beren'in ne günahı vardı. Tertemiz duyguları olan Yunus'a deli gibi aşık olan Beren... Yunus bu sorunlarla boğuşurken Dilek onu tamamen kuyunun dibine atacak, Yunus'u imkansızlıklara itecekti. Yunus o gece oteldeydi ve Dilek'le hararetli bir şekilde tartışıyordu. Yunus sorunlardan dolayı agresifleşmiş Dilek'in bu tutumuna anlam veremiyordu. Ve Dilek sonunda Yunus'a yıllardır gizlediği aşkını itiraf etmiş seni seviyorum demişti. Yunus buz kesmişti. Ne diyeceğini bilemiyordu. Dilek seni seviyorum demişti sonunda kendisine. Peki neden şimdi? Nişanli bir erkeğe neden aşkını itiraf ediyordu? Yunus bunları Dilek'e sordu. Dilek aşkını hep içinde yaşadığını ama bunları kendisine hiç belli etmediğini söylemişti. Yunus'un dünyası adeta değişmişti. Gönül sevdasında ki en büyük sınavlarından birini verecekti. Yunus hem Beren hem de Dilek'le konuşuyordu. Beren'in bunlardan haberi yoktu. Şayet olsaydı çok sevdiği Yunus'tan vazgeçerdi. Gururlu ve onurlu bir kızdı çünkü. Beren bir keresinde Yunus'la konuşurken onu çok özlediğini söylemiş ve ağlamıştı. Duygusal olan Yunus Beren'in gözyaşlarına dayanamadı. Müdürüyle konuşup iki günde olsa nişanlısını görmeye gitmek istediğini söylemişti. İzini alan Yunus yolculuk için hazırlanmıştı. İlk defa Dilek ksrşısında mahçup olarak ona durumu anlattı. Dilek buna hiç razı olmadı. Otobüste giderken yazışıyorlar Dilek Yunus'un resmen kalbine kurşunlar sıkıyordu.

- Sen şimdi onun elini tutacaksın, sarılacaksın hatta öpeceksin. İstemiyorum bunları içim hiç rahat değil Yunus!
- Yapma Dilek bunları dile getirme nolur...
- İçim rahat değil napim!
- Dilek senden ricam var. Ben ordayken yazışmayalım olur mu?
- Tamam Yunus. Seni zora sokmam merak etme
- Teşekkür ederim...

Öylede olmuştu. Dilek tek bir cümle bile yazmamıştı. Yunus ise ablalarıyla Beren'i ziyarete gidecekti. Ablası çiçek yaptırması gerektiğini söylemişti. Yunus çiçekçiye gidip nişanlısı için çiçek buketi yaptırmıştı.

- Abi çiçekler nasıl olsun?
- Valla nişanlıma götüreceğim ben anlamam yap işte klasik bişeyler
- Tamam abi en güzelinden yapalım
- Yap işte normal bişeyler sana bıraktım

Yunus nişanlısının evine gelmişti. Arabadan indiğinde Beren'in komşuları ona dikkatli dikkatli bakıyor aralarında bişeyler konuşuyorlardı. Yunus bu durumdan rahatsız olsa da ablasıyla göz göze geliyor ablası ona " yürü " der gibi gözleriyle işaret yapıyordu. Kapıyı açan Beren hoşgeldiniz derken gözlerinin içi parlıyordu. Yunus çiçeği verip tokalaştı Beren'le içeri geçtiler. Havadan sudan konuşurken Yunus biraz bunalmıştı. Mutfağa geçip sigarasını yaktı. Arkasından ablası gelmişti. Ablasına da bir dal sigara verdi.

- Ne oldu canın sıkkın gibi
- Birşey yok abla alışık olmadığım bi durum işte
- İnşallah öyledir

Bu konuşmalar olurken Beren geldi. Yunus'un yanına oturdu. Ona bakıyordu ve gülümsüyordu. Ertesi gün için bir yerlere gidip gezmek için konuştular. Yunus ile Beren gezmek ve alışverişe gitmek için yola çıktılar. Beren her fırsatta yakınlaşmaya çalışıyor Yunus araba kullanırken dikkatli olmak gerektiğini söylüyordu. Keşke şu an Dilek olsaydı yanımda acaba nasıl olurdu? diyordu içinden... Yunus garip duygular içinde boğuşurken Beren'e hiç ısınamadığını hissetti. Tekrar Antalya'ya dönerken kafasında ki sorular cevabı olmayan bilinmezleklerle doluydu...

Senden SonraHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin