A Leszámolás

9 1 0
                                    

Csizmás Kandúr

Már egy pár órája biztosan elment a királynő mikor csörömpölést hallottam odafent. Kinyílt a vasajtó, belépett rajta valaki fáklyával a kezében. A fény egyre közeledett a lépcsőn lefelé. Feltűnt egy alak. Megláttam egy csuklyás alakot. Kulcscsomóval. Kinyitotta a börtön ajtót, majd a varászkulcsal kioldozta a láncainkat. Mutatta a kezével, hogy kövessük. Fel vitt minket egy terembe és ott lekapta a csukjáját. Gyömbér volt az. Döbbenten néztünk rá.

- Cheril - fordult a testvéréhez. Hirtelen megölelte - Nem tudtam, hogy van egy testvérem.

- Én sem - mondta Cheril - De most mi legyen?

- Segítek nektek - mondta Gyömbér.

- De hogyan - kérdezte Piroska.

- Kilógunk a palotából, fellázítjuk a falubelieket és leverjük anyámat - mondta Gyömbér.

- Nagyszerű ötlet. Így a vesztünkbe rohanunk - mondtam kissé gyúnyosan.

- Csizmás! Tudsz jobbat? - szólt Cheril. Csak bólintottam - Akkor rajta.

Neki iramodtunk. Gyömbér azt mondta, hogy a nyugati kapun tudunk kijutni. Így történt. Berohantunk a faluba és elkezdtün kiabálni. " LE A ZSARNOKKAL, ANDREW KIRÁLYT AKARJUK!" Kaszával, kapával, vasvillával és ásókka rohantak utánunk a férfiak és az asszonyok. Ha már meghalunk, haljunk meg dicsőséggel. Észveszejtve rohantunk a palotába, de ott szembesültünk a túlerővel. A királynő vasba veretett, engem, Cherilt, Piroskát, a herceget, Csipkerózsikát és Hófehérkét. A főtéren állítatta fel a mészárszéket, nyilvános nyakazást akart.

- Ide figyeljetek hálátlan parasztok! - Üvöltötte - Így jár, aki ellenszegül. Ezek után mindenkinek dupla adót kell majd fizetni.

- De miből? - kiabálta a tömeg - Tél van. Nincs termés. Semennyi pénzünk sincs.

- A gyerekeknek sem tudunk enni adni - sírtak az asszonyok.

Kezdtem belenyugodni a halálba, de meghallottam a tömegben egy macska nyávogását. Majd emberi nyelven üvöltött.

- Nem! Nem hagyom! Szerelmem! - Angóra volt az. Hosszú fekete Selyem ruha volt rajta. Fehér bajszocskáján könnyek csillogtak.

- Ne! - kiáltottam vissza - Még téged is ide tesznek - De a cica megpróbált előrevtőrni. Két őrnek kellett lefogni.

- Ha te meghalasz az én életem is hiábavaló! - mintha a királynő meghallotta volna, inntett egy őrnek és mutatta, hogy fogja meg Angórát.

Én a bilincseimmel hadakozva üvöltöttem - Nee! Azonnal engedjék el! Mocskos gazemberek!

- Kezdeném a lányommal - szólt a királynő.

Egy szőrös troll megfogta Cherilt és odavezette a mészárszékhez. Egy kobold (mert a koboldok tudnak olvasni, a trollokkal ellentétben) fogott egy pergamen tekercset és felolvasta.

- Cheril Parks. A királynő ellen elkövetetett lázítás, tömeg bujtogatás miatt halálra íteltetik - olvasta az apró, hosszú arcú kobold gonosz tekintettel.

- De hiszen a lányod te kurva! - üvöltöttem akkormár magamból kikelve. A többiek is kiabáltak már. Úgy tűnik minden elveszett, de ekkor...

Tom

Amikor oda értünk láttam, hogy mi történik. Azzonnal cselekednem kellett. Azonnal rávetettem magam a hóhérra. Cheril feltápászkodott. A várázserejét mintha elvették volna. Házra kötött kézzel próbált elszaladni.

- Gyorsan írjátok át! - Üvöltöttem a testvéreknek. Jakobb kirántott a kabátzsebéből egy füzetet és ráírta egy ceruzával. De annak kitört a hegye. A konold előtt volt penna. Odarohantak, Jakob lelökte a koboldot, a tintatartókiömlött. Gyorsan Wilhelm fogta a pennát és a szétfolyt tintával rá
bele írta a füzetbe, hogy: A rémuralombak vége. A boszorkány megmenekül.

Ekkor a gonosz megbénultak. Kivéve a királynőt. Elkezdett ráncosodni, a haja őszülni kezdett, a háta meggörnyedt, a keze rücskösödni kezdett. Lassan sántítva elindult. Elhaló hangon sikította: „Segítsetek!" A földre rogyott és összegubózott. Nyekergett tovább. Már úgy nézett ki, mint egy aggastyán. Végül szétporladt hamuvá. Azon az estén, hirtelen megmenekültünk. Elképzelni nem tudom, mitörtént volna, ha nem érkezünk meg. De ekkor őrülten szomorú dolgot tudtam meg Edwardtól és Briantól, azt, hogy apám, hogy a királyi pár, Andrew és Hamupipőke meghalt. Sírva zuhantam össze. Cheril támogatott fel és kísért testvéreimmel a palotába. Egy kicsit vigasztalódva tudtam meg, hogy a gyermeküket, a kis Danielt megmentette a tündérkeresztanya.

A Grimm testvéreket elszállásoltam a palotában. Láthattam Andrew és Ella gyermekét. Igazán hasonlít a szüleire. Cherilel magunhoz vettük.

A Herceg És A Boszorkány (Befejezett)Where stories live. Discover now