Halálos iramban

229 10 2
                                    

Ez a rész több Halálos iramban c. filmre is vonatkozik. Az érdekességek még a 8.rész forgatása előttről származnak.
Jó szórakozást!💚


1.: Kevésen múlt, hogy nem Timothy Olyphant lett Dominic Toretto

A szériát gyártó Original Films producere, Neal H. Moritz ezt Bill Simmons podcastjében árulta el a hallgatóknak. Amikor az ezredfordulón, nyakig az első rész előkészületi munkálataiban Moritz és a már szerződtetett Paul Walker megkörnyékezték a Universal döntéshozóit, a stúdió fejesei egyetlen feltételt kötöttek az engedélyhez; Timothy Olyphant bújjon Dom bőrébe.

A miértekről nem szól a fáma, jó eséllyel a 'valakinek a valakije' klasszikus helyzetéről lehetett szó, hiszen Olyphant akkoriban kapta meg első nagyobbacska szerepét a Tolvajtempóban, de húzónévnek semmi esetre sem számított. Miután nemet mondott az ajánlatra, Moritz belebotlott Dieselbe, a többi pedig már történelem. Mondanánk, hogy Olyphant most már talán bánja, hogy akkor elutasította a producert, de tekintve, hogy Diesel mekkora szerepet játszik a széria sikerében, majdnem biztosan kijelenthetjük, hogy minden egészen máshogyan alakult volna.

2.: Felfújt szenzáció a Diesel és Johnson közti feszültség

Az utóbbi időkben tele volt a bulvársajtó a Vin Diesel és Dwayne Johnson közti ellentéttel, amit természetesen vérgőzös háborúként festett le mindenki. A történet alapja, hogy a híresen katonás Johnson név nélkül ugyan, de beszólt kollégájának, aki rendszeresen elkésett a forgatásokról, ami tekintve, hogy Hollywood első számú pénzmágnesének elég szűkös az időbeosztása, kiverte nála a biztosítékot.

Ezt aztán felkapta a sajtó, ahol már tényként jelent meg, hogy Diesel és Johnson nem beszélnek egymással, nem is reklámozzák együtt, egy helyen a filmet, sőt, Johnson el is hagyja a széria fedélzetét a nyolcadik rész után. Hogy ebből mennyi lehet igaz, azt mindenki döntse el maga, de előtte olvassátok el Diesel nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban a USA Todayinterjújából.

"Nem hiszem, hogy a világ felfogja, mennyire közel állunk egymáshoz, méghozzá sajátságos módon. Azt hiszem, néhány dolog alaposan fel lett fújva, nem gondolom, hogy ez lett volna a szándék. Tudom, hogy Dwayne nagyra értékeli, amit a sorozatért teszek. Az én házamban őt csak Dwayne bácsinak szólítjuk.

Megvédem a sorozatot. Megvédek benne mindenkit, őt is beleértve. Sokkal jobban kiálltam érte, mint azt ő valaha tudni fogja, de ez nem számít, nem kell tudnia. De értékeli, tisztában van vele. Dwayne számára csak egyetlen Vin létezik az életben, csak egyetlen nagy testvére van ebben a filmvilágban, és az én vagyok."


3.: Sokáig úgy volt, hogy félbehagyják a hetedik részt

Paul Walker váratlan halála hatalmas sokk volt a rajongóknak és a stábnak is, a gyászból felocsúdva azonban felmerült a kérdés, hogyan tovább? Hiszen a hetedik rész forgatásának kellős közepén jártak, a film fele gyakorlatilag már felvételre került, de Walker nélkül nem tudták volna befejezni a munkálatokat, csak komoly átgondolások, újraírások és ötletelés után. Moritz erről is beszélt Bill Simmons podcastjében.

"Paul volt a legremekebb srác, akit ismertem. A lányok is, a fiúk is imádták, tele volt élettel, szörfözött, sosem állt meg, több volt, mint egy színész, még ha igazán jó is volt abban, amit csinált. Egyszerűen a legremekebb fickó a világon. Őszintén szólva, amikor megtörtént a baleset, amikor elment, úgy voltunk vele, hogy 'ennyi, nem fejezhetjük be ezt a filmet'.

A film több mint felével már elkészültünk, úgy éreztük, hogy nem csinálhatjuk meg, egyszerűen nem tudjuk megcsinálni. A Universal azt mondta, hogy álljunk meg, gondoljuk végig, döntsük el, mi az, amit igazán szeretnénk, de fogalmunk sem volt, hogy mi lenne a helyes megoldás.

Aztán Chris Morgan előjött a befejezés ötletével, ahogy Brian és Dom útjai elválnak, és tudtuk, hogy ez lesz a helyes döntés. Ezután visszafelé kellett kitalálnunk, hogy ezzel a befejezéssel és a meglévő anyagokkal és a speciális effektekkel mit valósíthatunk meg úgy, hogy a történet is egyben maradjon. Az a jelenet azzal a zenével, egyszerűen tökéletes volt."

4.: Mi lett volna a Halálos iramban 7. vége, ha nem történik meg a baleset?

A Collider riportere a Tokiói hajsza óta a sorozat állandó forgatókönyvíróját, Chris Morgant kérdezte arról, hogy végződött volna a hetedik rész eredetileg.

"Nos, ha jól emlékszem, a hőseink megoldották volna a problémát, és újra törvényen kívülivé váltak volna egy olyan befejezéssel, ami egy újabb rajtaütést, egy újabb rablást vetített volna elő, vidámabb hangulatban. Brian számára a lényegi probléma az volt, hogy megtanulja, ki is ő valójában. Rendőr volt, versenyző volt, most pedig ott a gyönyörű felesége és a fia, és úton van a következő gyermek is.

Aztán jött volna az, ami végül a kész filmben is szerepel, hogy hiányzik neki az akció, hiányzik neki a veszély, végül rájött volna, hogy neki már más a fontos, a családja és az, hogy ott legyen mellettük. Ez nem jelentette volna, hogy kimarad a további akciókból, de máshogy állt volna az akciókhoz és a kalandokhoz a későbbiekben."

Morgan elmondta, hogy ezen kívül nagyjából ugyanaz volt a film története, csak az eredeti változat végén nem váltak el Brian és Dom útjai, hanem együtt folytatták tovább, és a későbbi részekben Brian folyamatosan megtanulta volna, hogy apaként, családfőként mi az, amit megtehet és mi az, amit nem. Szoktatni akarták az új szerepköréhez, de az élet közbeszólt.

Az író szerint a hetedik rész elkészültével sokáig úgy gondolták, hogy ezzel nemcsak Walkertől, de a szériától is kiválóan elbúcsúztak, ennél jobban nem fejezhetnék be, és megfogadták, hogy csak akkor folytatják, ha elő tudnak állni egy olyan drámai sztorival, amiből érdemes filmet készíteni.

"Elkészítettünk hét filmet, ahol lényegében Dom tartja össze a családot, ahol együtt dolgoznak, együtt oldják meg a problémákat, aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megcsinálnánk azt, ami soha nem jöhetne szóba ezzel a sorozattal? Mi lenne, ha Dom átállna, és ő lenne a főgonosz? Mit tenne akkor a család?"

Morgan elmondása szerint a Walker halálát követő űrt, félelmet és veszteséget próbálták átvinni a film világába, pontosan azokat az érzelmeket átadni a hősöknek, amit ők éreztek a való életben.

5.: Mit tartogat a sorozat jövője?

Morgan a Slashfilm interjújában beszélt a nyolcadik részénél járó sorozat sajátos jellegéről, és a következő részeket érintő elképzelésekről.

"Az, ahogy ilyen hosszú időn keresztül meséljük el a sztorikat olyan, akár egy TV-sorozatnál. Soha nem kell elmagyaráznunk a karaktereket, az embereknek általában van valami fogalmuk róla, hogy ki kicsoda, ezért mindig alakíthatunk rajtuk, tovább szőhetjük a történetüket. Nem kell mindig a nulláról indítani. A probléma mindig az idő, kétévente van durván 2 óránk, hogy elmeséljünk valamit, amiből aztán a produkciós költségek miatt mindig kimarad valami.

Vin és én beszéltünk már a jövőről korábban, mert a szándék az, hogy a 8., 9. és 10. rész végül egy trilógiát alkosson. És hogy hogy kapcsolódnak majd egymáshoz, milyen végpont felé tartanak és mi lesz a vége? Játszadoztunk már ezekkel a kérdésekkel, a stúdió be is jelentette a bemutatódátumokat, de ami a forgatókönyvet illeti, ezek egyelőre írás alatt állnak, szóval korai még erről beszélni."

(A Paul-os részt olvasva könnybe lábadt a szemem.
Őszintén, én nem láttam az összes filmet, viszont a 7.részt igen, és csodálatos lett.
A dal, amit meg legfelül találtok, szólt a végső jelenetben, amit dikert a filmre és arra a bizonyos jelenetre írták meg Charlie-ék.
Wiz Khalifa, Charlie Puth
- See you again
Ez is érdekesség...
Paul jó ember volt. Nagyon hiányzik mindenkinek!💔
Nyugodj Békében!
Az egyik legjobb színészt vették el tőlünk pár évvel ezelőtt😪)


Tudom, kicsit hosszúra sikeredett ez a rész, de ez most így alakult! Találkozunk legközelebb! Puszi😘

Film-Celeb Érdekességek Where stories live. Discover now