megadeth'in kuruluşu

123 14 5
                                    

Uzuun bir aradan sonra (3 yıl kadar süren bir ara, cidden uzun yani) bu kitaba bir çeki düzen vermek ve devam ettirmek istedim. Geri dönüşümün ilk bölümünü de koca adam Dave Mustaine ile yapmadan edemezdim, çok severim kendisini.
____

Megadeth'in kuruluşunu anlatmak için bir o kadar büyük olan Metallica ile başlamam gerekiyor...

Metallica, 1982 yılı başlarında Lars Ulrich ve James Hetfield'ın kurmuş olduğu bir gruptur ve Dave abimiz bu gruba üçüncü üye olarak katılmıştı. (bundan önce Panic diye bir grupta gitaristmiş kendisi.)
Yaklaşık bir sene kadar süren Metallica macerası maalesef ki ilk albümleri "Kill 'Em All"'un hazırlıkları sırasında, Nisan 83'te -kibarca söylemek gerekirse- noktalamak zorunda kaldı. Kabaca söylemek gerekirse de, alkoliklik ve onun gibi sebepler yüzünden gruptan atıldı ve yerini eski Exodus üyesi Kirk Hammett'a bıraktı.

Bu sırada Dave tabii ki durmadı ve vakit kaybetmeden bassçı David Ellefson ve baterist Lee Rash ile birlikte kendi grubunu kurdu.

Grubun adının anlamı ise "atom bombası gibi bir nedenle binlerce kişinin bir anda ölmesi anlamına gelen 'mega death' deyiminin bozulmuş hali"nden gelmekte.

Gruptaki solo gitar eksiğini Slayer gitaristi Kerry King doldurdu ve bir süreliğine grupla konserlere çıkıp, Chris Poland'ın Megadeth'e katılmasıyla da Slayer'daki işlerine geri döndü. Bu arada Rash de ayrıldı ve bagetleri Gar Samuelson'a devretti.

1984 yılında grup Combat Records ile anlaştı. İlk albüm "Killing Is My Business... And Business Is Good!" ise ancak bir yıl sonra Mayıs 1985'de çıktı. Albümde, Metallica'nın ilk albümünde, Mustaine'in de katkısının olduğu 4 parçadan biri olan "Four Horsemen"in yeni sözlerle yazılmış hali "Mechanix" de vardı.

rock & metal music factsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin