dimebag darrell

365 38 10
                                    

8 Aralık 2004 tarihi metalheadler için kara gün olarak kabul edilir.

O tarihte Pantera üyesi Dimebag Darrell'in kardeşi baterist Vinnie Paul ile yer aldığı Damageplan grubu, turne halinde Ohio Alrosa Villa Bar'da konser vermekteydi.
Grup ilk şarkısına girdiğinde seyircilerin heyecanı en üst noktadaydı. Ancak az sonra yaşanacak olanlar müzik tarihinin şanlı sayfalarının arasında kanlı sayfalar olarak yer alacak derecede trajikti.

Konsere seyirci olarak katılan 25 yaşındaki Nathan Gale ilk şarkının yarısında sahneye fırladı ve gitarist Dimebag Darrell'e yaklaşarak sert tonda bir şeyler söyledi. Herkes onu heyecanlı bir fan sanarken, o silahını çıkarıp Darrell'e 16 el ateş ederek öldürdü.
Kaçışan insanlara da ateş açan Nathan Gale, 3 kişiyi daha öldürdü ve polis tarafından da ancak vurulup öldürülerek durdurulabildi. Dimebag ise en sevdiği grubun; Kiss'in tabutuna konularak gömüldü.

____

Beni müziğe aşık eden mükemmel adamlardandır kendisi. Maalesef ki metal/rock tarihinde bu tür şeyler ilk değil. Yine de her hatırlayışımda ya da görüşümde çok üzüldüğüm bir olaydır. Huzur içinde yat güzel adam. 🤘🏻

rock & metal music factsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu