Szeptember 23

176 4 0
                                    

Reggel hatkor megszólalt az ébresztő órám. Nagy nehezen kikeltem az ágyból és elmentem letusolni. Bezseléztem a hajam, reggeliztem és elindultam a suliba. Ricsi és Zsolti már ott voltak, mikor megérkeztem. Épp hogy leültem a lépcsőre, mikor a szokottnál korábban megérkezett Reni.  Ricsi oda is szólt neki. -Szasz Ren. Hogy hogy ma ilyen korán? -Csak le kell adnom a jegyzeteimet a suliújsághoz.  -Sok sikert!   -Köszi, bár ez még nem a végleges cikk. 

Még óra kezdete előtt megjöttek a suliújságtól.  -Na, hogy sikerült? - kérdezte tőlük Zsolti. Kinga csak morgott egyet, amiből azt vettük le hogy nem igazán sikerült jól.

-Hát, majdnem a fele rossz lett. Nem tudok olyan halloweeni filmet, ami nem korhatáros. - mondta szomorúan. 

-Filmajánlónak tedd be a Halloweent. Klasszikus és mindig ijesztő.-  kiáltotta Ricsi. Regény Reni idegesen mondta hogy nem jó, mert korhatáros.  -Akkor passz. - vonta meg a vállát R.

-Mit szólsz a Freddyhez? - nézett fel Zsolti, miközben a táskájában turkált.

-KORHATÁROS!-mondta Reni már sokadszorra.

Becsengetésig erről beszélgettek, meg hogy kinek mi a kedvenc horrorfilmje.  Még a csengő előtt kivettem a fülest a fülemből és megböktem Renit.    -Halott menyasszony. Tim Burton. Sötét, de mese. - mondtam neki. Először csak elmosolyodott, aztán felfogta mit mondtam. 

-Korhatáros?-kérdezett vissza. Na erre mindenki elkezdett röhögni. Megráztam a fejem, és elpakoltam a zenelejátszómat mert Kardos bejött. 


Otthon volt egy kis balhém, mert már a második egyesemet kaptam irodalomból. Egyszerűen Kardos pikkel rám. 

-Hogyha mondjuk nem üresen adnád be a dolgozatokat, lehet nem utálna annyira!- mondta dühösen a nagyim. -Ha nem kezdesz tanulni, korrepetálásra kell menned, nem bukhatsz meg. Vissza akarsz menni Amerikába??   -Nem, természetesen.- feleltem lehajtott fejjel.  -Akkor legalább próbálkozz. Meg írd rá a lapra a nevedet. És nincs gördeszkázás egy ideig! 

Nem szeretnék csalódást okozni a nagyszüleimnek. Szinte csak ők vannak nekem. A szüleim, már ha annak lehet őket nevezni, nem igazán foglalkoztak velem. Nem volt rám idejük. Ja, persze. De ahoz ragaszkodtak hogy kint járjak gimibe. Megmondtam nekik hogy abból semmi nem lesz, és hazajöttem. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 20, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Szent Johanna Gimi Cortez "naplója"Where stories live. Discover now