Szeptember 16

145 4 0
                                    


A tegnap leadott irodalom beadandót Kardos mára kijavította. Mondhatom aludni se bírtam, annyira izgultam hányas lesz. 

A szokottabbnál is komorabb arcal jött be órára, semmi jót nem várhattunk. 

-Mint már mondtam, a dolgozatra két jegyet kaptok, fogalmazás, illetve helyesírás-dobta le az asztalára a vaskos papírköteget, majd felemelte a legfelsőt. -Akkor kezdeném is. Neményi!

Arnold felemelte a fejét a pad alatt olvasott könyvéből.      -Igen?   -Tíz oldallal túllépted, Rómeó és  Júlia története mellett kielemezted Shakespeare társadalmi és politikai helyzetét, majd mindezt összevetetted a műben fellépő problémákkal. A feladat nem pontosan ez volt, csak részben, azonban a dolgozatod hibátlan és elgondolkodtató. Szép munka. - nyújtotta előre a vastag dolgozatot. Neményi komótosan kiment érte, és átvette.

Reni -vette fel a következő dolgozatot a kupac tetejéről. -Gratulálok, hibátlan.  Reni esetlenül kiment érte.Csak akkor nézte meg a lapot amikor már újra az asztalánál ült. Amint meglátta a jegyeket elmosolyodott.   Utána Kinga jött, szintén kitűnő dolgozattal, Kardos külön megdicsérte a dolgozat igényes formáját.  Persze mert ő bekötötte. Ötöst kapott még Gábor és Zsák (fogalmazás ötös, helyesírás kettes) Hármast kapott Ricsi (fogalmam sincs hogy csinálta ) Kettest Zsolti. Utána következtünk mi. 

-Na, és akkor most, akik nem hallották a nevüket- csapta össze a tenyerét a tanár, és felemelte a két következő dolgozatot. -Tisztelt Bernáth és Haraszti urak!      Andris és Robi kérdően néztek fel.  -Ugye nem gondoltátok hogy nem ismerem fel az első mondat alapján az internetről lemásolt dolgozatot? -Reméltük-csúszott ki Robi száján, mire mindenki elnevette magát, csak Kardos nem.  -Sajnálom.Mindkettő értékelhetetlen a plágium miatt. - nyújtotta a dolgozatokat. Olyan "azért megpróbáltuk" arckifejezéssel ültek vissza a helyükre. 

Kardos felemelte a következőt. -Felmayer!  Dave az állát vakargatva ment ki az asztalhoz. -Felmayer, mégis hogy gondolta hogy helyesírásjegyet egy wordbe begépelt, és ezáltal ki is javított, kinyomtatott dolgozatot értékelni fogom?   -Kézzel kellett volna írni? -döbbent le Dave. Na erre mindenki elkezdett röhögni.  -Esetleg-bólintott a tanár.  -De hát ez a 21. század!-tárta szét a karját Dave.  -Valóban. Ez pedig egy 21. századi egyes! 

Dave teljesen értetlenül ült vissza a helyére, folyamatosan a szépen megszerkesztett dolgozatát olvasta, és magában arról motyogott, hogy még előlábat is szerkesztett hozzá.

-Kedves Virág-mosolyodott el erőltetetten Kardos, lengetve a kezében tartott dolgozatot.

-Igen?-mosolygott vissza Virág. Ő őszintén. 

-Kedves Virág, sokat gondolkoztam a dolgozatodon. 

-Tényleg? - csillant fel a szeme.

-Igen, azt hittem, valami vicc!- komorodott el Kardos egy pillanat alatt, és az arcán dühös kifejezés suhant át. - Mégis hogy gondoltad, hogy az A betűk helyett csillagokat rajzolsz és hangulatjelekkel tömöd tele a dolgozatot? Rómeó meghalt, szomorú jel.-olvasott bele Kardos a dolgozatba, mire újból kitört a nevetés.

-Ugye az ötösökön kívül senki nem nevet?- nézett szét Kardos az osztályban, mire egyből csend lett.

-Én..én csak ki akartam fejezni, hogy az egy szomorú rész -magyarázkodott Virág.

-Máskor inkább ne! Csak írd le. Ne kommentáld. Sajnálom.

Virág szomorúan a helyére vitte a dolgozatot. És csendben elkezdett sírni. Épp hogy láttam a dolgozatát. Nem volt semmi. A fekete tollal írt, cifra dolgozat számtalan hangulatjelet tartalmazott.

Kardos már csak egy dolgozatot tartott a kezében. Tudtam ez csak az enyém lehet.

-Felismeri valaki?  Feltápászkodtam és kelletlenül kimentem érte.

-Van valami különösebb okod rá, hogy üresen adtad be?-kérdezte.

-Nem olvastam. -feleltem lazán.

-Akkor talán ajánlom hogy kezdj hozzá! Ez pedig, gondolom, kitaláltad. Egyes.


Annyira nem hatott meg a jegy. Viszont tudtam hogy otthon balhé lesz belőle. A nagyszüleim totál kiakadtak hogy hogy indíthattam az évet egyessel. Azt mondták hogy többet kell tanulnom, mert ha nem javítom ki a jegyet tanárhoz küldenek. Nekem arra nincs időm! Kivettem a hűtőből egy colát és felmentem a szobába filmet nézni.

Szent Johanna Gimi Cortez "naplója"Where stories live. Discover now