Επεισόδιο 4

264 21 5
                                    

Elenore, alarmının sesine küfür ederek uyandı. Dün gece hiç iyi uyuyamamıştı. Düşüncelerinin yoğunluğundan bütün gece yatakta dönüp durmuştu. Ancak sabaha karşı uyuyabilmişti, sanırım bu da 15 dakika önceydi.

Bugün eğer okulun ilk günü olmasaydı kesinlikle dersi ekebilirdi. Lakin üniversitede ilk gün genellikle danışman onaylarıyla geçer ve kendi danışmanı tam bir hödük olduğu için onu 2 senedir uğraştırır dururdu. Bu sene de bir şeyin değişmeyeceğinden adı kadar emindi.

MIT her ne kadar uzaktan mükemmel görünse de içine girdiğinde anlamıştı Elenore, buradan bir cacık olmadığını. Aslında birkaç arkadaş bulabilmişti kendine ama onlar da genellikle çıkar arkadaşlığı olmuş, fazla uzun sürmemişti. Diğerleri kesinlikle Elenore'un muhatap olacağı tiplerden değillerdi. En azından bu bölüm için.

Bir hevesle elektrik elektronik mühendisliğini yazmış, ilk senesi için müthiş hayaller kurarken; insanların vizyonsuzluğuyla, asosyalliği ve çıkar ilişkileriyle tanışmış, daha geldiği ilk haftadan ben nereye düştüm böyle demişti.

Elenore her ne kadar bölümde sessiz, sakin, işinde gücünde biri gibi gözükse de gerçekte öyle biri değildi. Eskiden Türkiye'de ailesiyle beraberken, hayatı aşırı mükemmeldi. Dostlukları, ortamı, her şeyi. Çok konuşur hiç susmazdı, arkadaşlarıyla doyasıya eğlenirdi. Ortamlarda en çok aranan insanlardandı.

Tabi lise arkadaşlıkları ne kadar mükemmel olsa da kısa ömürlü olurdu, kimileri için. Elenore 'da onlardan biriydi.

Lisedeki en yakın arkadaşından başka kimseyle görüşmüyordu. Hatta onunla da buraya okumaya geldikten sonra ancak birkaç ayda bir görüşebiliyorlardı. İkisinin de dersleri oldukça ağırdı ve boş vakitlerinde uyumayı veya diğer sosyal faaliyetleri tercih ediyorlardı. Birbirlerini de sadece dertleri olduğunda ararlardı, saat kaç olursa olsun. Her seferinde sanki daha dün muhabbet ediyormuş gibi, konuşurlardı. Onların arkadaşlık ilişkisi, arkadaşlıktan fazlasıydı ve birbirlerine fazlasıyla güvenirlerdi.

En azından burada da Türkiye'deki gibi bir arkadaş bulmuştu kendine. Kiera -yani ev arkadaşıyla-tanışmaları oldukça manidardı. Elenore, Amerika'ya üniversite kaydı için geldiğinde babası ona okulun yakınlarında bir ev tutmuştu. Kayıt yaptırırken, Elenore'un annesinin üniversiten bir arkadaşı da kızını kayda getirmişti. Onlar Texas'ta yaşadıklarından Kiera için ev bakıyorlarmış. O zaman Elenore'un annesi ona, kızların beraber kalmaları adına teklif sunmuştu. 2 genç kız, başta biraz mırın kırın etseler de daha sonra birbirlerinin en yakın arkadaşı haline gelmişlerdi.

Kiera, aynı üniversitede işletme okuyordu ve kesinlikle onların bölümündeki erkekler daha yakışıklıydı. Bundandır ki Kiera her ay kendisine farklı bir sevgili yapar, sonra sıkılınca onları terk ederdi.

Elenore, bu durumu hiç yadırgamazdı. Sonuçta erkeklerin her ay sevgili değiştirmelerinde bir sakınca yoksa aynı şekilde kızlar içinde öyle olmalıydı. Kendisi bu konularda Kiera'dan daha farklı düşünüyordu, lakin asla onu eleştirmez, kalbini kırmazdı.

Elenore, okul için hazırlanırken; kendisine 2 gündür yazan bu bilinmeyen numara meselesini Kiera 'ya anlatmalı mıyım diye düşünüyordu. En sonunda abartılmayacak bir konu olduğuna karar verdi ve kendisi de bir süre sonra unuttu gitti.

Okulun yolunu tutan Elenore, Spotify'dan en sevdiği playlisti oynatmaya başlamıştı. Bu sırada ardı ardına telefonuna yığılan Whatsapp mesajlarını okumaya koyulmuştu.

64 yeni mesaj – EEE 2017

4 yeni mesaj – Kiera

18 yeni mesaj – Anneciğim

NO MORE RUNNIN'Where stories live. Discover now