Özel Bölüm: "Düğün"

1.5K 98 121
                                    

#ZakkumAnason

#YaşlıAmcaSabahaKadar

*

" Bu adam, bütün dengemi bozmuş, ayarlarımla oynamış, beni benden etmişti ama, aynı zamanda beni tamamlamış, dengelemiş, asıl kimliğimi kazanmamı sağlamıştı. "

*

Özel Bölüm: "Düğün"

Kirpiğimin kenarına taşan ufak siyahlığı temizlemeye çalışırken tıklanan kapı ile dikkatim oraya kaydı. Bir şey söylememi beklemeden içeri giren Ekim, Belinay ve Amy üçlüsü oldukça şık görünüyordu. Ekim büyülenmiş bakışlarla elini şaşkınlıktan açılan ağzına götürdü ve adım adım yanıma yaklaştı.

"Ama sen çok güzelsin." dedi sağ elimden tutup beni kaldırırken. Ayağımda henüz ayakkabı olmayışını fırsat bilerek beni kendi etrafımda döndürdü.

"Sen de çok güzelsin." dedim gülücükler saçarken. Vakit kaybetmeden kollarını boynuma doladı. "İnanmıyorum, evleniyorsun resmen Maral. Küçükken hep evde kalacaksın sanırdım."

"Hey!" diyip hafif bir şekilde koluna vurduğumda gülerek benden ayrıldı. "Ama çok beceriksizdin! Sen saçındaki bitleri besliyordun Maral, kızma şimdi bana."

"Yani, tamam birazcıcık haklı olabilirsin." dedim işaret parmağımlaa ufak işareti yaparken. Amy, Belinay'ı koltuğa oturttuktan sonra yanımıza yaklaştı.

"Onu alacak enayi de Aras'mış işte."

Gözlerimi kısıp bordo bereli bakışımı attım. Bu sırada Belinay oturduğu yerden bağırmaya başladı. "Buraya gelin, kalkamıyorum!"

Gelinliğin eteklerini kaldırıp Belinay'ın yanına gittim ve koltuğa oturdum. Saçlarımı geriye savurduktan sonra kafamı sağa çevirip kulağımı karnına dayadım.

"Teyzeciğim, " diye bağırdım. Belinay kafama bir tane yapıştırdığında ahlamıştım. "Bağırma, korkutacaksın yavrumu."

"Bak bak bak, anne olmuş da çocuğunu korurmuş." dedi Amy, Belinay'a takılarak. Ekim anında Amy'yi kolundan dürtmüştü ama her şey için çok geçti.

"Ben, ben anne olacağım değil mi? Nasıl koruyacağım onu?"

Belinay çoktan gözlerini doldurmuş sesini titretmeye başlamıştı bile. Doğuma az bir zaman kaldığından her geçen gün daha da duygusallaşıyordu. Elimle yüzüne pervane yapıp onu sakinleştirmeye çalıştım.

"Yok kuzum, Amy şaka yaptı. Değil mi Amy? Konuşsana kızım." dedim dişlerimin arasından. Amy yanımıza yaklaşıp Belinay'ın önünde eğildi. "Evet evet, şaka yaptım şaka. Kurban olayım ağlama Belinay."

Belinay bizi dinlemeyip bağırarak ağlamaya başladığında ellerimle kulaklarımı kapattım ve kendi kendime bir şeyler mırıldanmayı denedim ama Belinay'ın sesi benimkini bastırıyordu.

"Doğum! Doğuma ne kadar kaldı Belinay?" dedi Ekim konuyu değiştirmeye çalışarak. Belinay aniden sustuğunda şok olmuştum.

"3 hafta var." dedi sakin sakin. Asıl ağlaması gereken konu doğum değil miydi? Karnına bakıp tekrar konuştu. "Oğlum bak Maral teyzen evleniyor, hem de doğum gününde. Sen de bugün gelmek ister misin?"

"Allah korusun ya, düğünümde kaos çıkaracaksın!" diye bağırdım istemsizce. Sonra toparlamaya çalıştım. "Yani, çocuk kaosun içinde doğmak istemez. Sen üç hafta daha içeride kal Fasulye Hakkı. Dünya berbat bir yer zaten, gelmene değmez. Tamam mı teyzeciğim?" diyip karnını okşadım. Belinay'a çaktırmadan eğilip fısıldadım. "Bana bak eğer çıkarsan üç gün mama yok sana!"

Çoban YıldızıWhere stories live. Discover now