4. Kitap 7. Gün

13 3 2
                                    

(04.05.2016 – 7. Gün)

Kahvaltı yapmaya da inmemesi üzerine merak edip Manuel'in ofisine girdiklerinde beklemedikleri bir manzarayla karşılaşmışlardı. Ofis masasının etrafında Manuel tarafından çizilmiş bir sürü kâğıt dağılmış haldeydi. Yerde cam kırıkları ve kan vardı. Manuel yoktu ortalarda. Evren'in duvara asılı fotoğrafı da alınmıştı. Hem cam hem de kayıp fotoğraf Ayna'yı işaret ediyordu. O da odasında yoktu zaten.

Bay Fend bir süre olay mahallini incelemiş ve fikirlerini paylaşmıştı: "Ayna, Manuel'e saldırmış görünüyor. Kana bakılırsa Manuel oldukça ağır yaralanmış. Burada olmadığına göre kendisini bir hastanede çizmiş olması muhtemel. Yere düşmüş çizimleri incelesek iyi olur, bize fikir verebilir."

Kristal kendisini suçluyordu, en son Manuel'i gören oydu: "En son ben çıkarken Ayna'nın onun ofisine doğru geldiğini gördüm. Ama böyle bir şeye kalkışacağını nereden bilebilirdim ki?"

Starfell, Kristal'in kendisini suçlamaması gerektiğini söyledi.

...

Hepsi hemen tesisin dışına çıktı ve yine bir jetin adaya yaklaşmakta olduğunu gördüler. Starfell: "Bu dünyada her yere jetle mi ulaşım yapılıyor?" diye bir soru sordu. Aslında cidden merak ettiği için sormuştu, ama herkes onun sadece dalga geçtiğini düşündüğünden ona yanıt verme tenezzülünde bulunmadı.

Yeni gelen jet Bozkurt Projesinde kullanılan jetin yakınına iniş yapmıştı, bu jet Anka Projesinde kullanılan jetlere daha çok benziyordu. General Serhat Seçkin ve Özel Takım'ın kullandıkları jet 15 kadar kişiyi anca alabiliyordu. Bozkurt Projesi kapsamında üretilen jet ise daha büyüktü ve genişti. 40'a yakın kişiyi alabilecek kapasitesi olduğunu söylemişti Bay Fend, ama bu geniş boyuta karşılık görünmezlik gibi bazı kritik özellikleri kaldırmaları gerekmişti.

"Belki de Generaldir, ölmemiştir," dedi boş bir umut olduğunu bildiği halde Kuzgun.

"Bana da jeti temin eden oydu, elinde başka jet kalmış mıydı bilemiyorum," dedi Bay Fend...

"Umarım gelen Manuel değildir, öyle çıkarsa kahkaha atmaktan çekinmem diyeyim şimdiden," diye başka bir teori ortaya attı Starfell. Ama bu teori Kristal'in yüzünün asılmasına neden olmuştu, Manuel'i tam unutmuşken tekrar aklına gelmişti. Kimseye daha onunla ayrıldıklarını anlatmamıştı, üstüne cidden ona bir şey olduysa vicdan azabından hayatına nasıl devam edeceğini düşünmek bile istemiyordu.

...

Jetten inen iki kişiydi sadece. İlk ineni görünce Kuzgun'un yüzü gülümsemişti, bir zamanlar General'in yokluğunda takıma liderlik etmesi gerektiğinde ona en büyük yardımda bulunan Eleanor'du.

"Bu Bozkurt saçmalığını haberlerde görünce artık yeter dedim," diye geliş nedenini açıkladı Eleanor.

Klik ise Eleanor'un arkasından geleni görünce tüm yaşananları unutmuş ve koşarak ona sarılmıştı. Onun yemyeşil saçını koklamış ve acılarının yerini bir anlığına da olsa huzur almıştı. İtalyan kız arkadaşı Verde bu yolculuğunda Eleanor'a eşlik etmek istemişti, o da haberlerde görünce Klik'i çok merak etmişti.

"Bir daha ayrı kalmayalım, ne olur," dedi Klik. Bir türlü Verde'yi bırakamıyordu, sürekli ona sarılıp duruyordu.

İçeriye geçmişlerdi...

"Bhutan'dan sonra ne Victor'ın ne de Curtis'in izini sürebildik. Ejderha'nın Oğulları diye bir örgüt dışında elimizde bir ipucu yoktu, o da hiçbir yere götürmüyordu beni. General hayatta olsa belki her şey daha farklı olurdu," diye Eleanor neler yaptığını anlattı.

SON İNSAN: AFTER CRYSTALWhere stories live. Discover now