SON (5. Kitap & Sürpriz Bölüm)

11 3 6
                                    

Başlangıç Notu: Kristal'e devamında ne olduğuyla ilgili bilgileri 5. kitapta sadece tek bir yerde öğreniyorduk. Burada ilk defa 6. kitapta daha önce yayımlanmayan bir kısma yer verilecektir. 6. kitapta Kristal ve Ares karakterleri geri dönecekti, onların tekrardan görüldüğü kısım burada okuyucularla buluşuyor.

5. KİTAP

Kristal ve Ares, her şeyden uzak bir hayata yelken açmak istediklerinde onların bu kararına saygı duymuşlardı. Nereye gittiklerini bile öğrenememişlerdi. Starfell onlara gitmeden önce yatını hediye olarak vermişti. Ares'in o yatta gözü kalmıştı zaten, bu yüzden hediye karşısında çok mutlu olmuştu.

6. KİTAP

Kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir Cennet'ten bahsedilirdi. Sınırları buzdan duvarlarla çevrili bu diyarın içinde ne savaşa ne de huzursuzluğa neden olabilecek bir eyleme izin verilmediği söylenirdi. Bu diyarda bulunmayı hak eden kişilerin ortak özellikleri barışsever ve çalışkan olmalarıydı. Bu diyara girdikten sonra da çıkmak yasaktı, yerinin keşfedilmesi istenmiyordu. Burasının bulunmasının imkânsız hale gelmesi için ellerinden geleni yapmışlardı. Teknolojiye de yer verilmediği için uydular tarafından fark edilmeleri zordu. Sanayi Devrimi öncesine ait bir ülke gibi görünüyorlardı.

Bu masal diyarı gibi anlatılan yerin başında ise bir Yunan Tanrısı ve Tanrıçası olduğu iddia edilirdi. Kraliçe Athena ve eşi Ares tarafından yönetilen bu topraklar dünyanın geri kalanındaki olaylara karışmazlardı. Ama onların da kulağına ulaşan dikkate çeken hadiseler cereyan etmekteydi.

Buz Kalesinin balkonundan güneşi karşılayan Athena, eşinin uyanmasını bekliyordu. Ares'e dış dünya ile iletişime geçmemeleri konusunda söz verdiren oydu, ama şimdi bu sözlerini bozmalarını gerektirecek büyük bir olay söz konusuydu.

"Firavun geri geldi," dedi Athena. Onu kendi sahte gerçekliğinde hapseden ve kölesi haline getiren Firavun ile bir bağı vardı, benzer çekimi başka biriyle daha hissetmişti ve Firavun'a karşı yapılan savaşta onun yanında yer almıştı. Gerçekte o kişiye âşık olduğunu düşünürken Ares hayatına tekrardan girmişti ve yüreğinin sesini dinleyip Ares ile hayatına devam etme kararını almıştı. Son Savaş olduğundan beri Firavun ile olan bağ kaybolmuştu. Onu hissetmiyordu artık, o endişe bulutları zihninden dağılmıştı ve yerine huzur gelmişti. Ama içten içe Firavun'un aslında tamamen yenilmediğini ve bir parçasının yine kaçtığını biliyordu.

Ares de uyanmıştı. Güneş ışığı gözlerini kamaştırmıştı. Athena'nın huzursuz olduğunu hissetmişti.

"Rüyamda Anka Adası'ndaydık. O yere geri dönmek rahatsız edici bir düşünce. Bir de Manuel'e biat ediyorduk, sanki Firavun oymuş gibi," diye anlattı Ares. Athena'nın gülümsemesini beklemişti, ama beklediği gibi olmadı.

"Aptalca bir rüya demeyecek misin?"

"Rüya gördüğün kesin, ama aptalca olmayabilir. Tehdit altındayız, Ares. O geri geldi. Hissediyorum ve endişe duyuyorum. Bu sefer sadece ikimiz varız, onu alt edemeyiz."

Ares, Athena'ya sarıldı. Onun her zaman soğuk olan kollarını ısıtmak Ares için pek kolay olmuyordu. Artık o Starfell'in bedeninde olmadığından onun özel güçlerine de sahip değildi.

"Bu endişen gelip geçici, buna eminim. Burada bizi kimse bulamaz."

O esnada Ares'in sözlerini tersine çevirecek bir olay meydana gelmişti. Yakınlarda bir yerde büyük bir patlama duyuldu.

"Saldırı altındayız. Ama bu nasıl olur?" diye şaşırmıştı Ares. Athena'nın bu soruya vereceği bir yanıt yoktu maalesef. 

SON

Son İnsan 6. kitap ile sizlerle beraber olacak. 

SON İNSAN: AFTER CRYSTALWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu