1. Kapitola

27 1 0
                                    

"Lucas, otec ťa potrebuje v pracovni. Vraj sa potrebuje s tebou o niečom pozhovárať." Spustí moje dvojča hneď potom, ako sa vrátim do svojej izby čerstvo osprchovaný.

"O čom sa chce so mnou rozprávať?" Skrývam pred bratom nadšenie, pretože presne viem, prečo si ma dal zavolať. Čo iné by mi mohol povedať ako to, že sa stanem nasledujúcou alfou?

"Netuším. Podrobnosti mi neprezradil. 'Vraj prísne tajné.'" Naznačí úvodzovky.

"Dajme tomu, že ti verím. Prečo sa potom tak škeríš?" Mám chuť skočiť naňho a prinútiť ho, aby mi prezradil viac. Neznesiem, keď on o niečom vie a ja nie. Preto medzi nami platí pravidlo: čo vieš ty, musím vedieť aj ja. Bez výnimiek!

"Veľmi rád, braček, lenže nemôžem. Máš ísť za otcom. Hneď!" Na tvári má nečitateľný výraz. Viem, že ho žiadna moja výstraha neobmäkčí. Nemám na výber, musím ísť za otcom.

**

"Volal si ma?" Otec sedí za pracovným stolom a študuje nejaké papiere. Len čo ma zbadá, usmeje sa.

"Áno, synak. Sadni si." Nebol to príkaz, ale prosba. Počká, kým sa usadím, až tak pokračuje.

"Viem, že tušíš prečo som si ťa zavolal. Zrejme preto, aby som ti oficiálne povedal, že sa staneš alfou svorky. Lenže musím ťa sklamať. Lucas, si múdry mladý muž. Veľmi múdry, ale okolnosti, ktoré nastali mi nedovolia konať inak. Alfou sa stane Liam." Vyskočím zo stoličky.

"Čože? Liam alfou? A okolnosti? Prosím ťa aké okolnosti?" Som v šoku. Nečakal som takéto priznanie.

"Viem, že som ti vždy vravieval, že raz budeš alfou. Máš skvelé predpoklady, ktoré by správny alfa mal mať. Si dokonca starší, aj keď len o dvadsať sekúnd." Nechápem, prečo mi vraví, že mám skvelé predpoklady a pritom za alfu vymenuje Liama.

"Dobre, no nechápem, kde je problém."

"Ide o to, že... Sme jedna z najstarších svoriek. Ctíme si a veríme na legendy, pretože sú pravdivé. Naši predkovia boli pri tom, keď sa tieto udalosti stali. Ja ti teraz vyrozprávam jednu, aby si bol v obraze.
Na počiatku nebolo nič. Boli len dva útesy, ktoré predeľovali dva rôzne svety. Medzi útesmi bola priekopa a priestor, kde nad svetmi vládli Vládcovia. Svet napravo vyobrazoval svet žijúcich. Čiže všetkých bytostí, zvierat a ľudí. Útes naľavo bol svetom mŕtvych. Vládol tam strach, temnota a nekončiaca sloboda. V svete žijúcich nastala medzi zvieratami epidémia, ktorá zabíjala. Najviac zasiahla vlkov po celom svete. Hrozilo, že tento druh vyhynie. Vládca vlkov nezniesol myšlienku straty svojho druhu. Rozhodol sa, že z každého druhu zachráni jedného člena. Daroval im možnosť premeniť sa na ľudí. Dôvod bol jednoduchý, prečo sa tak rozhodol. Ľudia totižto poznali liek na túto chorobu. Vládca celý šťastný, že svoj druh zachránil sa znova rozhodol udeliť im moc. Tentoraz ich moc bola iná, výnimočná, pochádzala z prírody. Šiesti z nich mali moc, ktorá pochádzala zo živlov. Oheň, voda, zem, vietor plus Slnko a Mesiac. Posledný člen záchrannej výpravy bol iný. Nebol výnimočný ako ostatní, no predsa jeho úloha bola najzložitejšia. Mal dávať pozor na ostatných a viesť ich. Stal sa vodcom ich magickej svorky. Darilo sa im znášať svoju moc, až jedného dňa došlo ku konfliktu. Nastal problém, ktorý sa nedal vyriešiť. Odsudzili sa a každý sa pobral svojou vlastnou cestou. Spriaznené duše Anjo a Kaala, biely a sivý vlk, ktorý mali moc Mesiaca a moc Slnka ostali spolu naďalej. Týmto dvom sa vravelo syn Slnka a dcéra Mesiaca, pretože spolu vytvárali jeden celok. Po čase mali títo dvaja dvojičky, malé vĺčatá, ktoré sa jedného dňa stratili. Keď dvojičky o pár dní našli, boli mŕtve. Matka s otcom boli nešťastní, zúfalí a vinu pripisovali tomu druhému. Nakoniec sa odsudzili aj títo dvaja a začali sa neznášať. Hoci boli obidvaja nevinní, nedokázali tomu veriť. Anjo vyhnal Kaalu a všetkých sivých vlkov z krajiny. Rozkázal zavrieť hranice a nepustiť na svoje územie iného vlka ako bieleho. Nikto nevie, čo sa stalo neskôr, no je známe, že svet sa rozdelil na sedem častí a v každej časti žil len jeden druh vlka zo siedmich." Otec dokončí svoje rozprávanie, očividne zarazený správaním našich predkov. Využijem  chvíľku ticha a vypustím otázky, ktoré mi celý čas vŕtali hlavou.

Different wolfs - MissionWhere stories live. Discover now