second.

25 2 2
                                    

Pohled Šimona

Přivázal jsem Tenzina k boxu a pomáhal Honzovi s čištěním, protože to byl opravdu vysoký kůň.

"A nemáte tu třeba nějaké schůdky?" zeptal jsem se při schovávání kartáčů.

"Jen v jízdárně ale..asi by se taky dali použít, aspoň na sedlání." usmál se a vydal se pro ně. Ještě naznačil prstem že mám počkat. Do chvilky byl zpátky i se schůdkama.

"Musel jsem je čmajznout trenérce ale nevadí." zasmál se a já s ním. Vylezl jsem na schody a nasedlal. 

"Uzdu vem do ruky, vezmu tě na lonž. Zatím." usmál se a já jen přikývl. Vzal jsem Tenzina za ohlávku a s uzdou následoval Honzu do jízdárny. Byli tu ještě dva další koně a trenéři. Seděli na nich menší děti takže jsem se cítil docela..divně. Haha. Honza zavřel a já jen stál a pozoroval všechno kolem. Přišel ke mě a připnul mu lonž.

"Asi tě vyhoupnu co?" usmál se na mě.

"Možná by to šlo přes třmeny, ale je opravdu vysoký." zamyslel jsem se. "Zkusím to." přendal jsem třmeny a nastavil je od předloktí na správnou velikost. Stejně je budu muset pak předělat. Dal jsem jednu nohu do třmenu a vyhoupl se. Poměrně málo jsem švihl, proto jsem se nedostal moc vysoko. Zamručel jsem a vyhoupl se ještě jednou. Stále nic. Jsem si jistej že ten kůň se mi smál! Na očko jsem zahlédl jak se Honza jen usmívá.

"Ukaž pomůžu ti." přišel ke mě stále s úsměvem na rtech. Jednu nohu jsem měl stále zasazenou v třmenu a druhou jsem dal Honzovi do dlaní. Konečně jsem se dostal do sedla.

"Děkuju." řekl jsem a trochu se začervenal.

"Za málo. Tak zatím rozkrokuj kolem obvodu haly a můžeš i zkusit naklusat. Stačí jedno kolečko,a neboj se, tenhle je na bezudidlovky zvyklej takže se nemusíš bát že by neposlouchal." podal mi otěže připlé jen na ohlávce. Usmál jsem se na něj a pobídl. Zatím odešel k jedné z trenérek která měla pauzu a sledoval mě společně s ní. Poplácal jsem valáška po krku. 

"Hodný hoch." Srovnal jsem si sed a naklusal. Prvně jsem měl problém v rytmu vysedávání ale po chvilce jsem si připadal jako kdybych k tomu koni patřil. Ke konci jsem nacválal a udělal menší kolečko okolo Honzy a oné trenérky.

"Wow to bylo dobrý, proč bych tě vůbec bral na lonž? Budeme pracovat na uzdě." usmál se a sundal Tenzinovi ohlávku a odepnul otěže takže mi zůstali v dlaních. 
"Díky,ale nauzdit bych zvládnul sám." zasmál jsem se když se snažil Tenzinovi dát udidlo do huby. 

"Dobře, začnem pracovním cvalem." popošel kousek a já ani nepobízel jen čekal co mi dá za povel.

"Nacválej a zkoušej kolečka okolo mě, ale prosím v dostatečné dálce." pokynul a já jen přikývl. Trochu jsem Tenzina odtáhl a pobídl, po chvilce jsme se konečně dostali do cvalu.

"Pohrávej si na vnější a předkloň se, chci tě vidět skákat ale ne hned, musíš se na to připravit." 

Pousmál jsem se a začal nabízet a pohrávat si na levé. 

"Vnější!" křikl až jsem se trochu lekl. 

"Oh, nechtěl jsem tak nahlas." provinile se koukl a já se jen usmál že je to pohodě. Předklonil jsem se tedy a pohrával na pravé. Tenzin začal tahat.

"Nabídni." kouknul jsem na něj jakože "myslíš to vážně?", jen přikývl a já tedy nabídnul. Začal škubat a kozlíkovat. Okamžitě jsem sednul zpátky do sedla a snažil se netahat za otěže, spíš používal holeně. Okamžitě přiběhl Honza a pomalu jsme ho společně sklidnili. Okamžitě jsem zesednul a rozepl si helmu protože se mi pod ní potili vlasy jak sviňa. 

"O můj bože.." vyjukaně jsem koukal na Honzu.

"Promiň, nevěděl jsem že udělá tohle.. jsi v pořádku?" chytl mě za ramena a mnou projela zvláštní energie.

"J-jsem, spíš chci dneska ještě zapracovat na práci ze země." poplácal jsem Tenzina po krku a koukl na Honzu. Jen přikývl a předal mi otěže.

"Je mi to líto, nechtěl jsem." se sklopenou hlavou mířil pro lonž. Chytl jsem ho za rameno a otočil k sobě. 

"Není to tvoje chyba. Rozumíš?" usmál jsem se na něj a on se pousmál.


Okay. here we end c: budu rádas za všechny zpětný vazby v komentech!

Anett<3

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 18, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Just sit up,idiot! / Smusa + Stay12Where stories live. Discover now