first.

44 3 1
                                    




Pohled Honzy

Seděl jsem na balíku sena a pozoroval mého hřebce Falca(Falco) který si přešlapoval v boxu. Zvedl jsem se a šel k němu. Po tom co jsem box otevřel a vstoupil jsem se neuráčil ho zavřít.

"Unavený co? Neboj taky jsem po dnešku unavený." Vzpomněl jsem si na to co předváděl na jízdárně a pohladil ho aby se uklidnil.

Flashback

Pořádně jsem dotáhl podbřišník a donesl si stupínek. V pohodě jsem nasedl ale Falco byl nějaký neklidný.

"Hochu copak?" poplácal jsem ho a rozkrokoval. Začal poklusávat bez pobídky. Hrabe ti Falco?

End of flashback

Vše,teda až na něj, se zdálo být v pohodě. Najednou mu hráblo a začal kozlíkovat. Tak tak jsem to useděl..doteď nevím co se stalo.

"Dal jsi mi zabrat." šáhnul jsem do kapsy od bundy a vyndal suchý chléb který odmítl.

"Co se děje?" ustaraně jsem ho sjel pohledem a pak se zahleděl na flíčky u kohoutku.

"Co to-" uslyšel jsem odkašlání. Otočil jsem se a u dveří viděl bruneta. Vyšel jsem z Falcova boxu a zavřel. Vážně je neklidný.

Vydal jsem se k zmiňovanému brunetovi.

"Jsi Šimon, nepletu se?" zeptal jsem se ho. Jen přikývl.

"Jsem Honza." podal jsem mu ruku kterou s úsměvem přijal.

"Konečně nějaký kluk v oddílu." pousmál jsem se.

"To jsi tu do teď byl jediný kluk?" podivil se mi.

"Nebudeš tomu věřit, ale fakt je to pravda." zasmál jsem se, "A ty máš prý základy nebo?" zvedl jsem obočí.

"Ne..vlastně jo ale.. jako malý jsem jezdil aktivně (Vymyšlené-FanFikce, co vím,tak to není pravda :D) i na závody. Jen je to necelých deset let zpátky a chci se k tomu vrátit, jen potřebuji začít od znova,aspoň od skoků. Teď už bych asi neskočil." zasmál se a já s úsměvem chápavě přikývl. "Jsem tu k vaším službám pane Vojta." zasmál jsem se.

"Tam si jdi vzít rukavice a helmu co ti bude nejvíc sedět. Pak ti ukážu sedlovnu a tak." ukázal jsem na dveře nalevo od nás. Do tří minut byl zpět.

"Najz. Pojď za mnou." vzal jsem u dveří ohlávku a šel víc dozadu.

"Tu je sedlovna. Každý kůň má svoje sedlo,uzdečku,a ze začátku si můžeš vybrat nějakou podsedlovku. Jelikož jsi člen oddílu žejo. Ale budeš mít koně co se ti nebude střídat do té doby než neodejdeš nebo nebudeš mít vlastního. Máš ho jakoby v "pronájmu" v ceně členství. Takže by bylo dobrý koupit si vlastní dečku. Ale hlavně nebuď jak Karolína.." ukázal jsem na jednu ze skříněk a otevřel ji. Všude byly všelijak barevné podsedlovky a ohlávky. Oba jsme se zasmáli a já ji radši zavřel.

"Budeš mít,pokud se nemýlím," koukl jsem do mobilu, "jo, budeš mít Tenzina. ČTéčko. Mladý poslušný valach." usmál jsem se a ukázal na jeden z věšáku na sedlo. Vzal sedlo s uzdečkou a modrou deku. Následoval mě k boxu vedle Falca který patřil Tenzinovi.

"Budeme muset do výběhu." zamračil jsem se když jsme došli k boxu. Automaticky položil věci na věšák u boxu a zaměřil se na Falca.

"To je Falco, můj valášek." poznamenal jsem.

"Krásný ale.. co to má za flíčky? To u Hannoverů není ne?" zvedl obočí.

"To právě nevím.. všiml jsem si toho dnes po ranním, hodně brzkém tréninku. Nevím jestli je odřený že se tak zpotil pod sedlem." zakňučel jsem.

"Snad to nebude nic vážného." usmál se a poplácal mě po rameni. Já se jen pousmál.

"Jdeme do toho výběhu." koukl jsem na něj.

Pohled Šimona

Položil jsem helmu s rukavicemi k sedlu a společně s Honzou jsme se rozešli ze stájí k výběhu. Povídali jsme si o různých kravinách a až jsme podlézali ohradník konverzace utichla. Šel jsem tiše za ním a koukal kolem sebe. Začal jsem dávat pozor a nikoho před sebou neviděl. Spíš jsem ucítil že mě někdo za předloktí stáhnul na stranu. Pak jsem viděl jen vykopávajícího koně.

"Panebože!" zalapal jsem po dechu a držel se za srdce.

"Nestalo se ti nic?" slyšel jsem Honzu.

"Ne jsem v pohodě." odtáhl jsem se od něj.

"Zachránil jsem ti život,tahle kobyla je agresivní. Ale tamto je Tenzin." ukázal na černého vysokého koně. Poděkoval jsem mu za jeho záchranu života. Podal mi ohlávku s vodítkem a pár pamlsky.
Vydal jsem se k zmiňovanému koni. Nastavil jsem mu ruku s pamlsky a když je snědl ješte jsem tam ruku nechal aby měl jistotu a mohl mě poznat. Po chvíli už se přitulil a já mu nandal ohlávku.

TADY TO UTNU😂 snad se bude líbit❤️ Budu ráda za sdílení❤️❤️

Just sit up,idiot! / Smusa + Stay12Where stories live. Discover now