Zhan 227 Olayı Nedir?

3.2K 246 67
                                    

Bu olayı anlatan makale çevirisini atıyorum. İyi okumalar.
Makale: timeoutshangai.com' a aittir .
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Zhan bu olayda sadece ismi geçtiği için ve "güya" fanlarına sahip çıkmadığı böyle içerikler yayınlandığı içinde linç yemiş.
İnternet ünlüleri gibi kısa ömürlü şöhreti olan yıldızlar için geçimleri neredeyse tamamen ağa (internete) ve hayranlarına dayanıyor. Örneğin geçen yılki popüler televizyon dizisi The Untamed (Netflix'te mevcut) sonrasında mega yıldızlığa yükselen 28 yaşındaki aktör Xiao Zhan'ı ele alalım , ancak Şubat ayı sonlarında aniden çalışmayı bıraktı.

Halkın gözünden geçici olarak kaybolması, şimdi '227 Olayı' olarak tanımlanan bir olaydan kaynaklanıyor. 27 Şubat'ta Xiao Zhan ile ilgili olan BL (erkek aşkı) olarak adlandırılan bir tür homoerotik fan kurgusu çevrimiçi olarak keşfedildi . Söz konusu fan kurgusu, 'cinsiyet kimliği bozukluğundan' (2013'te Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabından kaldırılan tartışmalı bir terim) muzdarip olan tesadüfen Xiao Zhan adlı bir karakter içeriyordu.
Hikayeyle ilgili çok az sorunu olan Xiao Zhan hayranları olsa da, diğerleri okuduklarından memnun değildi ve romanı, belirli içerik türlerine çok nazik davranmayan (kısacası lgbt türleri ve homofobik hükümet) hükümet yetkililerine bildirdi. Bu, BL (erkek-erkek aşk) hikayesinin yayınlandığı tüm web sitesinin kapatılmasına yol açtı.
Çeşitli kültür gruplarının yıllardır içerik oluşturduğu güvenli bir alanı kaybolduğu için milyonlarca site kullanıcısı Xiao Zhan'ın ismini karalamak için, Xiao'nun göründüğü her şeye, her ürünün boykot edilmesine kadar çevrimiçi bir kampanya başlattı.
Bazı kullanıcılar bu sitenin gelir kaynakları olduğunu ve bu yüzden mağdur olduklarını söyleyip tüm suçu Zhan'a attı.
(Hayran kurgusu bir hikayede xiao zhan trans birey gibiymiş kadınsı bedeni varmış ve bundan rahatsız olup şikayet etmişler ve zhan böyle saçma nedenden dünyanın lincini yiyor)
Tıpkı web sitesi gibi(AO3) zhan'ın kendisi de halkın gözünden kaçtı, markalar daha fazla geri tepme korkusuyla zhan'ın fotoğraflarını reklam kampanyalarından hızla çıkardı. Xiao Zhan'ın yönetimi (şirket) , Weibo hakkında sadece 'sosyal ve kamu kaynaklarını ele almak' için özür dileyerek, idollerin bu durumlarda nasıl davranması gerektiği konusundaki tartışmayı daha da kutuplaştıran bir duyuru yayınladı .
(Buna bile karşı çıktılar)
Şimdilik, en sadık hayranları hala alışveriş arabalarını Xiao tarafından onaylanan ürünlerle yüklüyorlar. Bir idolu kurtarmanın en yapıcı kesin yolu nakit akışını sağlamaktır.
(Albüm almak, marka yüzü olduğu ürünleri almak gibi)

YiZhan moment/AnalizWhere stories live. Discover now