60

968 69 69
                                    


Kitap:

Hermione'nin neredeyse patolojik bir başarısızlık korkusu var. Her şeyi mükemmel ve tek başına başarmak ve her zaman kontrol altında tutmak istiyor.

Film:

Hermione olmasını istediği mükemmelliktedir.

Kitap:

Ron'un devasa bir aşağılık kompleksi var. Gerçek başarıları veya değerli yetenekleri olmadığından ve arkadaşlarının onu gerçekten sevmediğinden ona ihtiyaç duymadığından endişe ediyor.

Film:

Ron, olabileceğinden korktuğu başarısızlıktadır.

▪︎︎▪︎

Ron Weasley, on üç yaşında, bir katil olduğunu düşündüğü adamın ve en yakın arkadaşının arasında kırık bacağıyla durdu ve "Eğer Harry'yi öldürmek istiyorsan önce beni öldürmelisin." dedi.

Sadece on bir yaşındayken, kendini tam anlamıyla Harry için feda etti, bir ifriti 'Wingardium Leviosa' ile yere serdi. On iki yaşında, ağabeylerini örgütleyerek Harry'yi uçan arabayla evinden kaçırdı. On altı yaşında, okulunu bırakıp hortkuluk aramaya katıldı, aptal madalyon herkesten çok onu etkiliyordu çünkü Ron kendini yetersiz görüyordu, madalyonun söyledikleri haklıydı kimsenin ilk tercihi o değildi. On yedi yaşında bir savaşa katıldı ağabeyini kaybetti, üstelik Harry'yi de kaybettiğini sandı.

Bazıları buna rağmen onun kötü bir karakter/arkadaş/kişi olduğunu düşünüyor.

▪︎▪︎▪︎

@JkRowling, Harry Potter ve Sırlar Odası:

"Birinci elden mi?" dedi Harry, ona dilini çıkaran ve ulaşamayacağı bir yere dans ederek kaçan bir cinperiyi tutmaya çalışırken. "Hermione, ne yaptığı konusunda zerrece fikri yoktu."

"Saçma," dedi Hermione. "Kitaplarını okudunuz - yaptığı bütün o şaşırtıcı şeylere baksanıza."

"Yaptığını söylediği," diye mırıldandı Ron. "

@lesbiantonks:

Hermione Ron'dan daha yüksek notlara sahip olabilir, ancak Ron kesinlikle daha zeki.

▪︎▪︎▪︎

*Hermione'nin daha zeki olduğunu düşünüyorum ama Ron söylenenin aksine kesinlikle aptal değil.

Ayrıca filmlerin çoğu karakteri yanlış yansıttığını düşünüyorum. Yani Azkaban Tutsağı'nda Ron'un "önce beni öldürmelisin" repliğinin Hermione'ye verilmesinin amacı ne ki?

Harry Potter | çevirilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin