~87~

189 16 1
                                    

Začneš vydatnou snídaní a pokračuješ převlečením do sportovního. Dopolední procházka a běh nikdy nemůžou uškodit. Okolí už trochu znáš, protože ses na kolej stěhoval dobré dva týdny před začátkem semestru. Chtěl jsi mít dostatek času na zařízení všech důležitých věcí, do kterých se počítá například obstarání určitého standardu bydlení – absolvoval jsi tři cesty do Ikey na Zličín – nebo seznámení se s okolím – některá odpoledne ses dopravil do určitého místa a pak se procházel jako japonský turista. Jen foťáček ti chyběl. A právě kolem koleje jsi jednou zkoušel vykoumat stezku dobrou na běhání, a podařilo se.

Zatímco běžíš, zapomeneš myslet na povinnosti, příjemné i nepříjemné zážitky a jen si užíváš přítomnosti. Lehký vánek ti ofukuje tváře a dodává novou sílu tvým unaveným svalům. Příjemné to ráno, pomyslíš si a jsi rád, že jsi nešel spát poté, co jsi zjistil, že vlastně nemáš dnes školu.

Před obědem trochu poklidíš na koleji, nechcete být přece se spolubydlícím úplná prasata, a pak připravíš kuřecí s rýží a zeleninou. Dokonce zbyde i na právníka, který se vrátí z dopoledních přednášek a jídlo uvítá. Menza vám totiž na koleji samozřejmě nefunguje. Prý těžko říct, jestli někdy bude, ale legenda tvrdí, že existovaly doby, kdy si tam člověk mohl normálně dát oběd. Škoda, pomyslíš si, ale vlastně ti to tolik nevadí, vaříš docela rád.

Odpoledne se stavíš na krátkou procházku, přičemž cestou nakoupíš chybějící potraviny. Po úklidu a svačině se ještě stavíš do posilovny, kterou máte přímo na koleji, abys zakončil svůj den ve znamení sportu.

· Večer se rozhodneš zavolat rodičům, aby sis s nimi popovídal a popsal zážitky z celého týdne. Pokračuj na 100.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Kde žijí příběhy. Začni objevovat