~37~

134 11 0
                                    

Netrpělivě čekáš na začátek výuky. Připravíš si volný sešit a psací potřeby a vrtíš se v lavici. Když přijde starší profesor s neutrálním výrazem ve tváři, začneš mít trochu strach. Prvně z toho, jak vlastně bude přednášet, a potom z toho, jaký bude u zkoušky. Rozhodně bys nechtěl skládat zkoušku u někoho nepříjemného.

Po začátku hodiny máš trochu smíšené pocity. Že by byl profesor zlý nebo nepříjemný, to si nemyslíš. Ale vypráví takovým stylem, že se ti zdá, že skáče od tématu k tématu, a ty máš v poznámkách děsný mišmaš. Ani to ti však nevadí, protože to, o čem profesor vypráví, tě více než zaujalo. Sedíš v lavici, a kdyby na tebe někdo namířil zrcadlo, tak bys viděl, že se usmíváš od ucha k uchu a svědomitě píšeš každou poznámku z tabule, překresluješ každý obrázek, dokonce k něčemu si píšeš nějaké další poznatky, které profesor řekne. Konstrukce přirozených čísel, relace... Samé zajímavé věci, které ti až doteď nikdo neřekl.

Připiš si 1 bod prestiže – za takový zájem jistě musíš být odměněn.

· Hned po přednášce následuje cvičení, na které se také hodně těšíš, teď když víš, co se v tomhle předmětu dělá. Pokračuj na 60.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Kde žijí příběhy. Začni objevovat