~33~

49 3 0
                                    

„Bohužel, já tady mám Olivera, jé, hele, zrovna přišel," radostně zahlásíš, jakmile uvidíš sprintujícího Olivera po schodech. Viktor na vás koukne, ale ani se s Oliverem nepozdraví a zmizí do učebny za roh. Sice bys mu s problémem chybějícího spolusedícího rád pomohl, ale nemáš jak.

„Zdarec," pozdraví tě Oliver. Přátelsky na něj kývneš. „Tak jsem to stihl docela včas, jdeme na cviko?"

Odsouhlasíš mu otázku a najdete vám určenou učebnu, která je přímo naproti schodům. Místa je tam dost, a protože máte více než pět minut do začátku výuky, většina lavic je ještě prázdná. Zaberete si flek ve třetí řadě u okna – ideální na to, abyste měli dostatek denního světla, viděli na tabuli, a zároveň se nacházeli v bezpečné vzdálenosti od katedry. Zbylý čas před výukou si povídáte o svých zážitcích z předchozích dnů školy, Oliver tě zve na nějakou zítřejší kolejní párty, prostě samé novinky, které by sis nejraději vytesal do životopisu. „Král večírků – hned první týden pozvaný na kolejní párty." To by se tam panečku vyjímalo!

Výuka teda není tak záživná, jak jsi očekával, prostě řešíte nějaké rovnice, abyste si zopakovali učivo střední školy. Cvičící si je toho vědom a slibuje, že jakmile na přednášce proberete nějaké zajímavější učivo, začnou ty příklady být o něčem jiném.

Docela mu věříš, a tím, že máš u sebe Olivera, ti ani to řešení rovnic nepřijde tak špatné. Dokonce jednou cvičícího opravíš, neboť si nevšiml špatně roznásobené závorky, a tak mu vyšel výsledek mimo definiční obor.

Připiš si 1 bod prestiže – hodiny analýzy zatím patří mezi tvé opravdu oblíbené, snad ti ten přístup vydrží co nejdéle.

· Pokračuj na 55.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now